KADİRLİ BELEDİYESİ GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİKLERİ DÜZENLENDİ

KADİRLİ BELEDİYESİ GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİKLERİ DÜZENLENDİ

Hasan Dede Türbesi için iyileştirme ve çevre düzenlemesi çalışmaları başladı.

Hasan Dede Türbesi için iyileştirme ve çevre düzenlemesi çalışmaları başladı.

KADİRLİ TİCARET BORSASI BAŞKANI VE YÖNETIM KURULU ÜYELERİ  BASINLA BİR ARAYA GELDİ

KADİRLİ TİCARET BORSASI BAŞKANI VE YÖNETIM KURULU ÜYELERİ BASINLA BİR ARAYA GELDİ

TEKELİ KÖYÜNDE ÇIKAN YANGINDA ODUN VE BALYALAR YANDI

TEKELİ KÖYÜNDE ÇIKAN YANGINDA ODUN VE BALYALAR YANDI

Başkan Olcar, şoför ve galerici esnaflarıyla bir araya geldi

Başkan Olcar, şoför ve galerici esnaflarıyla bir araya geldi

OSMANİYE BAROSU BAŞKAN ADAYI AVUKAT ALİ TURGAY AKINCI KGC Yİ ZİYARET ETTİ
    • 1 Temmuz 2021 - 07:12:21

OSMANİYE BAROSU BAŞKAN ADAYI AVUKAT ALİ TURGAY AKINCI KGC Yİ ZİYARET ETTİ

Av. Turgay Akıncı Kadirli Gazeteciler Cemiyeti’ne avukat Zeliha Selnur Çalıştır’la birlikte nezaket ziyaretinde bulunarak, 10-11 Temmuz tarihleri arasında yapılacak ve 575 üyenin oy kullanacağı Osmaniye Baro seçimlerinde başkan adayı olduğunu açıkladı. 1.5 yıldır Baro başkanlık seçimi için hazırlandığını söyleyen Akıncı,

Hayat ve meslek felsefem “insan onurunun yanında, hukuksuzluğun karşısında” olmaktır dedi. Av. Akıncı; “Osmaniye’de Baro Var, Osmaniye’de Avukatlar Var” sloganıyla yola çıktıklarını belirterek ; “Ben bu toprakların çocuğuyum. Bu coğrafyayı, bu sosyolojiyi bilen bir kişi olarak böyle önemli bir misyonu yüklenmek istiyorum. Bence bir kişi ister kamu kurum kuruluşlarında, isterse sivil toplum örgütlerinde görev alsın, yapmak zorunda olduğu tek şey o görevin en iyi şekilde ifasıdır. Bu da doğrudan liyakatı gerektirir. Nüfusa göre Osmaniye’de kişi başına düşen avukat sayısında Türkiye altıncısıyız. Büyüklük olarak ta Türkiye’de 18. sırayı alıyoruz. Fazladan olarak da Türkiye’nin en genç avukatlarına sahibiz. Yani genç bir baroyuz. Bu avantajlar Baro başkanlığı adaylığımıza daha ağır sorumluluklar yüklüyor.

Bu sorumlulukların neticesi olarak önceliği olan projelerimiz var.

Bunlardan bazıları, Osmaniye Barosu Gençlik Hukuk Bürosudur ki bu projeyle yeni mezun, ofisini açamamış avukat arkadaşlarımızın müvekkilleriyle görüşebilmeleri için baromuz tarafından fiziki imkanlarla donatılmış bir ofisi hedefliyoruz. Yine duruşmalardaki yoğunluk sürecinde, ilçelerden karşılıklı adliyemize ulaşım imkanı sağlayacak ring seferleri düzenleyeceğiz. Staj eğitimini tamamen revize ederek danışman avukatlar gözetiminde ayrı ayrı staj eğitim gurupları oluşturup, bilgi ve pratiğe dayalı staj öğretim sistemine geçeceğiz.

Baro Kafe projemiz avukat arkadaşlarımızın duruşma arasında veya diğer zamanlarında birbirleriyle iletişim kuracağı bir ortamı hedeflenmektedir. Baro adına bir dergi çıkarmayı hedefliyoruz. Daha önemlisi de toplumu bilinçlendirme adına atacağımız adımlardır. Bu projemiz gereğince sivil toplum örgütleri ve kamu kurum kuruluşları ile yapacağımız protokoller toplumun bireysel hukuk çerçevesinde avukatlık mesleğine olan bakışını pozitif anlamda değiştirecektir” diye konuştu. Adaletin bir gün herkese gerekeceğini söyleyen Kadirli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Muzaffer Yüksel Kaya ise toplumun adalet anlayışının yükseltilmesinde avukatlara ve baroya çok iş düştüğünü belirterek ” taşra toplumunun adalet anlayışı avukatlar üzerinden şekillenmektedir. Hak, hukuk ve adalet kavramlarına en çok ihtiyaç duyduğumuz şu süreçte baro başkanlığı seçimini önemsiyoruz” şeklinde konuşarak Osmaniye Barosu başkan adayı Av. Ali Turgay Akıncı’ya ziyaretinden dolayı teşekkür etti.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz