OSMANİYE VALİSİ ERDİNÇ YILMAZ KADİRLİ’DE İNCELEME VE ZİYARETLERDE BULUNDU..

OSMANİYE VALİSİ ERDİNÇ YILMAZ KADİRLİ’DE İNCELEME VE ZİYARETLERDE BULUNDU..

KAN BAĞIŞI KAMPANYASINA YOĞUN İLGİ

KAN BAĞIŞI KAMPANYASINA YOĞUN İLGİ

100. YIL ORTAOKULU TÜRKİYE YARI FİNALLERİNDE

100. YIL ORTAOKULU TÜRKİYE YARI FİNALLERİNDE

ŞEHİT POLİSLERE YASİN-İ ŞERİF OKUTULDU

ŞEHİT POLİSLERE YASİN-İ ŞERİF OKUTULDU

UYUŞTURUCU OPERASYONU 2 KİŞİ TUTUKLANDI

UYUŞTURUCU OPERASYONU 2 KİŞİ TUTUKLANDI

Osmaniye Ak Parti Milletvekili İsmail KAYA; Osmaniye İlimizin İl Oluşunun Yıldönümünü Kutladı
    • 23 Ekim 2021 - 12:56:33

Osmaniye Ak Parti Milletvekili İsmail KAYA; Osmaniye İlimizin İl Oluşunun Yıldönümünü Kutladı.Kaya yaptığı açıklamada;Osmaniye ilimiz, 23 Ekim 1996 tarihinde TBMM de yapılan oylama İle İl olması karara bağlanmış, 28.10.1996 gün ve 22801 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak, 24.10.1996 gün, 4200 sayılı kanun kapsamında Kadirli, Düziçi, Bahçe, Hasanbeyli, Sumbas , Toprakkale ilçeleri ile Ülkemizin 80.İli olmuştur.

Tarihe ışık tutan kaleler şehri Osmaniye’miz; tarihi, kültürel mirası, bereketli toprakları ve doğal güzellikleri ile birçok medeniyete de ev sahipliği yapmıştır.Osmaniye’miz il olmasının ardından geçen yıllarda büyük gelişim ve değişim yaşayarak, büyükşehir olmaya aday mütevazı bir şehrimizdir.

Doğuda Gaziantep, Güneyde Hatay, Batıda Adana, kuzeyde ise Kahramanmaraş illeri ile çevrili Osmaniye’miz, Çukurova’yı doğuya bağlayan yolların kesiştiği kavşak noktasında olması nedeniyle de çok değerli bir konumdadır.Korkut Ata Üniversitemiz, Organize Sanayi Bölgeleri, merkez ve ilçe hastanelerimiz, ulaşım ve altyapı çalışmalarıyla ilimiz gelişme anlamında önemli ivme kazanmıştır. Bundan sonra da hızlı, düzenli ve istikrarlı bir şekilde büyümeye, gelişmeye devam edecektir.Osmaniye, kültürel ve sosyo-ekonomik olarak büyük gelişmeler göstermekte, her geçen yıl Ülke ekonomisine de daha fazla katkı sunmaktadır. Osmaniye, Çukurova’ya has zengin tarım toprakları ve geniş ormanları ile şirin bir ildir. İlimizde yer fıstığı üretimine önem verilmektedir. Ülkedeki yer fıstığı üretiminin büyük bir oranı fabrikalarda işlenmektedir. Yine Ülkemiz turp ihtiyacının büyük bir kısmı Kadirli ilçemizden karşılanmaktadır. Sanayi alanında ise; organize sanayi bölgelerimizde demir çelik ve metal sanayi ile de ülke ekonomisine büyük katkı sağlanmaktadır.

Osmaniye; Karatepe Aslantaş Açık Hava Müzesi ve Antik kentleriyle de önemli bir turizm merkezidir. Kadınların tezgâhlarda ilmik ilmik dokuduğu Karatepe Kilimleri, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline gelmiştir.Yaz aylarında nüfusu 100 bini aşan Zorkun Yaylası, ülkemizin en kalabalık yaylalarından biri olma özelliğine sahiptir.Bereketli ve kadim şehrimiz Osmaniye’ye, Cebelibereket’e hizmet etmekten duyduğum gururu ve mutluluğu ifade ederek, Osmaniye’mizin il olmasının yıl dönümünü kutluyor ve yine Osmaniye’mizin il olmasında emeği geçenlerden hayatta olanlara sağlık, sıhhat, ahirete göç edenlere de Cenabı Allah’tan rahmet diliyorum dedi.

 

 

 

 

 

 

 

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz