“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Şahin müjdeyi sahada verdi…

Şahin müjdeyi sahada verdi…

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

OSMANİYE AK PARTİ MİLLETVEKİLİ İSMAİL KAYA 12 MAYIS DÜNYA HEMŞİRELER GÜNÜ NEDENİYLE MESAJ YAYINLADI
    • 12 Mayıs 2020 - 07:39:27

Osmaniye A k Parti Milletvekili İsmail Kaya 12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü nedeniyle mesaj yayınlayarak, Hemşireler Gününü kutladı.

Milletvekili Kaya açıklamasında Hemşirelik, sağlığın korunması ve yükseltilmesi, hastalığın önlenmesi ile hasta bireyin bakımını içerir. Hemşirelerimizin anahtar niteliğindeki rolleri arasında araştırma yapma, sağlık politikalarının belirlenmesi etkinlikleri ile hasta ve sağlık sistemlerinin sevk ve idaresine katılım, eğitim, güvenli çevre için mücadele ve birey ya da toplumun sağlığını savunma yer alır .

Osmaniye Milletvekili İsmail Kaya açıklamalarına” Hemşirelik hizmetini yürütmek fedakarlık ,özveri ister. Sabır ister. Bu meslek kutsal bir meslektir. Bu mesleği yürütebilmek için insan sevgisi ve şefkatle dolu yürek ister. Dünyanın en değerli bir o kadar da en zor mesleklerinden biridir. Hemşirelerimiz koşulsuz İnsanları ayırt etmeden hizmet verirler. Yardıma muhtaç insanlara el uzatırlar. Hemşirelerimiz almış oldukları eğitim sayesinde becerikli, hızlı, uyumlu ve sabırlı insanlardır.

Hemşirelik, tarih boyunca değer gören, saygınlığını hiç yitirmeyen bu meslek, gelişen teknolojilere, değişen hizmet anlayışlarına karşın asla değerini yitirmedi/yitirmeyecektir. Çünkü hemşirelik, insan hayatının ve insana hizmet etmenin kutsallığına inanılarak büyük bir sabır ve sevgiyle yapılan nadir mesleklerdendir.

Toplum olarak böyle bir mesleğin mensuplarını el üstünde tutup onlara hak ettikleri saygıyı göstermek zorundayız. Birçok alanda olduğu gibi maalesef sağlık çalışanlarımız, hemşirelerimiz de şiddetle karşı karşıya kalabilmektedir. Şiddet, hele hele kadına şiddet bizim inancımızda kültürümüzde olmaması gereken toplumsal bir garabettir. Asla kabul edemeyeceğimiz, insanımıza hiç yakışmayan bu durumdan toplumun tüm kesimleri, tüm kurumlar bir araya gelerek kurtulmalıyız. Çünkü bizler Yunus Emreleri, Mevlanaları yetiştirmiş, özü insan sevgisiyle yoğrulmuş bir medeniyetin mensuplarıyız.

Yoğun iş yükü altında fedakarca çalışan hemşirelerimizin hükümet olarak hep yanında olduk, sorunlarına duyarsız kalmadık. insanımıza hizmet eden hemşirelerimizin her türlü sorunlarının çözümü noktasında önemli adımlar attık. Hep diyalog halinde olarak mesleki sorunlarını masaya yatırdık. Gerek özlük haklarında, gerek çalışma koşullarında, yapılan düzenlemelerle önemli iyileştirmeler sağladık. Tüm bu iyileştirmelerin yeterli olmadığını biliyoruz. Zaten bu fedakarlığın, özverinin karşılığını vermek mümkün değil. Birlikte, el ele vererek, ülkemiz sağlığını nasıl bu standartlara ulaştırdıysak sorunlarımızı hep birlikte aşacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle Covid 19 ile mücadele de fedakarca, özverili bir şekilde canı pahasına mücadele eden, adeta savaşan sağlık ordumuzun kıymetli sağlık çalışanlarımızın 12 Mayıs Hemşireler Günü dolayısıyla ülkemizin her köşesinde sevgi ile mesleğini icra eden tüm hemşirelerimizi tebrik ediyor,hepsine şükranlarımı sunuyorum. İfadelerinde bulundu.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz