KADİRLİ’DE DEREYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLER VERİLDİ

KADİRLİ’DE DEREYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLER VERİLDİ

KADİRLİ’DE 18 MART  ŞEHİTLERİ ANMA  GÜNÜ YAPILDI

KADİRLİ’DE 18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ YAPILDI

ŞEHİT VE GAZİ AİLERİNE İFTAR YEMEĞİ

ŞEHİT VE GAZİ AİLERİNE İFTAR YEMEĞİ

18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ VE ÇANAKKALE ZAFERİNİN 109. YILDÖNÜMÜ İLÇEMİZDE TÖRENLE KUTLANDI

18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ VE ÇANAKKALE ZAFERİNİN 109. YILDÖNÜMÜ İLÇEMİZDE TÖRENLE KUTLANDI

18 MART ŞEHİTLERİ İÇİN ANMA GÜNÜ MEVLİT OKUTULDU

18 MART ŞEHİTLERİ İÇİN ANMA GÜNÜ MEVLİT OKUTULDU

OKÜ’nün Elektrikli Aracı “BÖRÜ II” Osmaniye’ye Döndü
    • 27 Temmuz 2022 - 08:07:15

OKÜ’nün Elektrikli Aracı “BÖRÜ II” Osmaniye’ye Döndü
TEKNOFEST 2022 Teknoloji Yarışmaları kapsamında 19-24 Temmuz 2022 tarihleri arasında İzmit Körfez Pistinde gerçekleştirilen Uluslararası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları’na Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’ni temsilen katılan “OKÜ IARES ELECTROMOBILE Takımı” Osmaniye’ye döndü.
Yarış hakkında bilgi veren OKü Enerji, Eğitim-Etüt Uygulama ve Araştırma Merkezi (ENERMER) Müdürü ve aynı zamanda takım danışmanı Doç. Dr. Ertaç Hürdoğan, “Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından 2005 yılından bu yana düzenlenen yarışlara, bu yıl OKÜ’yü temsilen “Börü II” isimli aracımızla katılmanın ve Üniversitemizi başarılı bir şekilde temsil etmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu yılın Mart ayında başladığımız ve yaklaşık 6 ay süren çalışmalarımızın karşılığını almış olmak ekibimiz için çok önemliydi. 100’e yakın takımın başvuru yaptığı ve yapılan değerlendirme sonucunda 55 elektromobil ve 9 hidromobil kategorisinde olmak üzere 64 takımın İzmit Körfez Pistine yarışmaya çağrıldığı organizasyonda, aracımız elektromobil kategorisinde teknik kontrolleri başarıyla tamamlayan 30 takım içerisinde yer almıştır. Elektromobil ve Hidromobil kategorilerinde düzenlenen yarışlar ile elektrik ve hidrojen enerjisiyle çalışan araçlarla ilgili yerli üretimin artırılması, katma değeri yüksek ürünlerin geliştirilmesi, katılımcıların alternatif enerjilerle ilgili araştırma imkânı edinip dünyadaki gelişmeleri takip etmeleri ve deneyim kazanmaları amaçlanmaktadır. Yerlilik şartı ve enerji verimliliği esasına göre derecelendirmenin yapıldığı yarışmalarda, BÖRÜ II, elektrik motoru ve batarya yönetim sistemi ana elemanlarında YERLİLİK etiketi alarak büyük bir başarı elde etmiştir. 2 gün süren yarışlarda belirtilen süreler içerisinde aracımız pistte toplamda 30 tur atarak yarışmayı tamamlamıştır. Verimlilik açısından yapılan değerlendirmelerde, İzmit Körfez Pistine çağrılan toplam 55 takım içerisinde en verimli 14. araç olma ünvanını kazanmış ayrıca 2:04.351’lik derecesiyle 8. en iyi tur zamanı elde etmiştir.” dedi.
Takım danışmanı Enerji, Eğitim-Etüt Uygulama ve Araştırma Merkezi (ENERMER) Müdürü Doç. Dr. Ertaç Hürdoğan, “Öncelikle bu başarının elde edilmesinde önemli rol üstlenen takım üyeleri Ahmet Anıl Yavuz, Buluthan Hüyük, Mehmet Çırak, Osman Sevban Çoşkun, İsa Şahin, Fatih Gülten, Furkan Hançer, Hüseyin Can Çınar, Ömer Batuhan Sarıçam, Kürşat Almaz, Alparslan Şahin Nacar, Öğr. Gör. Enes Kavun, Öğr. Gör. Cemre Polat, Öğr. Gör. Doğan Burak Saydam’a, aracın tasarımından yarışmalara hazır hale gelinceye kadarki sürede katkıda bulunan OKÜ Makine Mühendisliği Bölümü’nden Dr. Öğretim Üyesi Volkan Arıkan ve OKÜ Makine ve Metal Teknolojileri Bölümünden Öğr. Gör. Ali Yıldırım’a, Osmaniye Meslek Yüksek Okulu Makina Metal Bölümü teknisyeni Ali Ayur ve üniversitemizin atölyelerinde görev yapan teknisyen Ali Öz’e teşekkür etti.”
Rektör Prof. Dr. Turgay Uzun, “Uluslararası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları’nda YERLİLİK etiketi alan BÖRÜ II’nin 2 gün süren yarışlarda 55 takım içerisinde en verimli 14. araç olma ünvanını kazanması ve 2:04.351’lik derecesiyle 8. en iyi tur zamanı elde etmesi bizleri ziyadesi ile memnun etmiştir. Ayrıca T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ın BÖRÜ II ‘ yi inceleyerek, olumlu görüşlerini iletmeleri de bizleri gururlandırmıştır. Üniversitemizi yarışlarda iyi bir şekilde temsil eden OKÜ IARES ELECTROMOBILE Takımına, sürecin başından beri desteklerini gördüğümüz ana sponsorumuz GÖKTEKİN Enerji A.Ş. olmak üzere BARIŞ Teknolojik Tesisat Sistemleri LTD ŞTİ., TEMSA Global A.Ş., META Profil Çelik Sac San.Tic. LTD. ŞTİ. ve DAVARCI Mühendislik LTD’ e ve takım danışmanı Enerji, Eğitim-Etüt Uygulama ve Araştırma Merkezi (ENERMER) Müdürü Doç. Dr. Ertaç Hürdoğan’a teşekkür ediyorum.”dedi.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz