OSMANİYE VALİSİ ERDİNÇ YILMAZ KADİRLİ’DE İNCELEME VE ZİYARETLERDE BULUNDU..

OSMANİYE VALİSİ ERDİNÇ YILMAZ KADİRLİ’DE İNCELEME VE ZİYARETLERDE BULUNDU..

KAN BAĞIŞI KAMPANYASINA YOĞUN İLGİ

KAN BAĞIŞI KAMPANYASINA YOĞUN İLGİ

100. YIL ORTAOKULU TÜRKİYE YARI FİNALLERİNDE

100. YIL ORTAOKULU TÜRKİYE YARI FİNALLERİNDE

ŞEHİT POLİSLERE YASİN-İ ŞERİF OKUTULDU

ŞEHİT POLİSLERE YASİN-İ ŞERİF OKUTULDU

UYUŞTURUCU OPERASYONU 2 KİŞİ TUTUKLANDI

UYUŞTURUCU OPERASYONU 2 KİŞİ TUTUKLANDI

OKÜ’DE TÜBİTAK PROJESİ UYGUN GÖRÜLDÜ
    • 14 Aralık 2022 - 07:58:28

OKÜ’DE TÜBİTAK PROJESİ UYGUN GÖRÜLDÜ
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Müslüm Demir’den Yeni Bir TÜBİTAK Projesi

OKÜ Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Müslüm Demir’in yürütücü olarak TÜBİTAK 3501- Kariyer Geliştirme Programı kapsamında sunduğu “Florür-dışındaki Halojenler ve Süperkritik Akışkan yardımıyla tek adımlı MXene sentezi, Süperkapasitör ile SERS Uygulamaları ” başlıklı projesi TÜBİTAK tarafından desteklenmeye uygun görüldü.

Proje süresince, Yıldız Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mesut Akgün ve İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa’dan Dr. Öğr. Üyesi Ümran Kurtan danışman olarak, Erciyes Üniversitesi’nden Öğr. Gör. Dr. Menekşe Şakir ve yine Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Eda Akgül araştırmacı olarak destek verecek ve proje kapsamında da 2 bursiyer desteklenecek.

Proje hakkında konuşan Doç. Dr. Müslüm Demir, “2010’da Nobel ödülü alan Grafenin istisnai özellikleri nedeniyle, yeni iki boyutlu (2D) malzemeler üzerine yoğun çalışmalar son hızla devam etmektedir. Şüphesiz bunlardan en çok üyesi olan, üzerinde en çok çalışma yapılan ve uygulaması en geniş olan iki boyutlu (2D) geçiş metal karbür, nitrür veya karbünitrürler MXene’lerdir. MXene’ler muhteşem fiziksel, kimyasal, elektrokimyasal ve morfolojik özelliklerinden dolayı elektromanyetik girişim korunma, fotokataliz, elektrokataliz, süperkapasitör, lityum iyon pil ve biyosensör gibi çeşitli uygulamalarda geniş şekilde kullanılırlar. Bu bağlamda, tek adımda, çevreye duyarlı şekilde sentezlenecek MXene malzemleri Surface-Enhanced Raman Scattering (SERS) ve Süperkapasitör alanlarında uygulanacaktır” dedi.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, “21. yüzyılın akademik önderliğini yüklenecek genç araştırmacıların çalışmalarının desteklenerek bilim insanlarımızın en iyi şekilde çalışmalarını sürdürmelerini sağlayan Kariyer Geliştirme Programı’nda üniversitemizden bir öğretim üyemizin yer alması bizleri memnun etmiştir. Başarılı çalışmalarından dolayı öğretim üyemizi tebrik ediyorum.” dedi.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz