“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Şahin müjdeyi sahada verdi…

Şahin müjdeyi sahada verdi…

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

OKÜ’de 1 Yıllık Faaliyetlerin Tanıtımı ile Akademik Performans ve Biniş Giyme Töreni Yapıldı
    • 11 Mart 2022 - 07:44:10

Üniversite  Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun’la 1 Yıllık Faaliyetlerin tanıtımı ve Üniversitede akademik yükseliş gösteren öğretim üyelerine yönelik “Akademik Performans ve Biniş Giyme Töreni” düzenlendi.

Üniversitenin  15 Temmuz Şehitler Amfisi’nde gerçekleşen törene; Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Emekli Tuğgeneral Yörük Ali Aydın, Garnizon Komutanı Topçu Albay Hakan Kocabaş, Osmaniye Belediye Başkan Vekili Hulisi Akkuş, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Zafer Tombul, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Ali Gizlici, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Devrim Murat Aksoy, İl Defterdarı Emin Temiz, diğer kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri, Üniversitenin akademik ve idari personeli, üniversitenin  akademik ve idari yöneticileri ile Öğretim Üyeleri  katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Üniversite  Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Araştırma Görevlisi Ahmet Kokmaz ve Müzik Bölümü öğrencisi Mehmet Tekin müzik dinletisi sundu.
Törenin açılış konuşmasını Üniversite Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun gerçekleştirdi. Rektör  Prof. Dr. Turgay Uzun, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesine olan aidiyet bilincimiz güçlendikçe üniversitemizin de güçleneceğine, hep birlikte daha büyük başarılara imza atacağımıza ve Üniversitemizi hak ettiği saygın noktaya taşıyacağımıza olan inancım tamdır. Bugün Üniversite olarak başarı grafiğimizi hep daha ileriye taşımayı temel hedefimiz olarak görüyoruz. Bu süreçte başarı olarak değerlendirebileceğimiz somut çıktıların olması bizlere de yeni ve güçlü bir çalışma motivasyonu sağlıyor. Biliyoruz ki görev ve sorumluluklar, aynı zamanda başarılı ve uyumlu bir ekip çalışmasıyla anlam kazanıyor. Birbirimizden aldığımız büyük destek, bizi yarın elde edeceğimiz başarılar için de cesaretlendiriyor. İyi izler bırakmak, başarılı işlere imza atmak gayesiyle çıktığımız bu yolda var gücümüzle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Üniversitemizin bu noktaya gelişinde ve hedeflerimizi gerçekleştirmemizde, gösterdikleri performans, fedakârlık ve gayretleri nedeniyle burada bulunan ve bulunmayan tüm mesai arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ediyorum. Yine geçmiş dönemlerde her kademede çalışmış olan değerli arkadaşlarıma teşekkür ediyor hayatta olmayanlara da Allahtan rahmet diliyorum.” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun konuşmasının devamında “Üniversitemiz akademik başarı çıtasını her geçen gün artırmaktadır. Hiç şüphesiz elde ettiğimiz bu başarıya akademik çalışanlarımızın gayreti neticesinde ulaşılmıştır. Öncelikle akademik unvan alan öğretim üyelerimizi tebrik ederim. Biliyorum ki öğretim üyelerimizin ve öğretim elemanlarımızın çoğu kaliteli akademik çalışma ve yayınlar gerçekleştirmiştir. Bu gün burada patenti yayınlanmış olan, TUBİTAK Ar-Ge projelerini başarıyla sonuçlandıran ve SCI, SSCI ve Art and Humanities index’de yayın yapan hocalarımızı tebrik eder başarılarının devamını dilerim. İnşallah gelecek yıllarda nice başarılı çalışmaları hep beraber tebrik etmek için bir arada bulunuruz.” dedi.

Daha sonra konuşan Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz ise “Üniversitemiz ne kadar güzel çalışır, ne kadar güzel başarılara imza atarsa biz de o kadar gurur duyacağız. Her zaman yanınızdayız ve olmaya da devam edeceğiz.” diye konuştu. Vali Yılmaz sözlerinin devamında Üniversitelerin bilgi birikimlerini, tecrübelerini alana yansıtmaları gerektiğini de ifade ederek, “Akademisyenliğin sadece öğrenci yetiştirmekten ibaret olmadığını düşünüyorum. Eğer sizler bu tecrübelerinizi yönetimle, ilin sosyal kurumları, sivil toplum kuruluşları, Valilik, İl müdürlükleri ve sivil vatandaşları ile paylaşırsanız ve bunu birlikte alana ne kadar yansıtırsak, çok güzel sonuçlar elde edeceğimize, bu birikim ve tecrübenin faydasını göreceğimize inanıyorum. Çok daha fazla işbirliği yapmalıyız.”dedi.

Vali Dr. Erdinç Yılmaz, sözlerinin devamında, bir ülkenin en büyük gücünün yetişmiş, kaliteli, karakter sahibi insan gücü olduğunu belirterek, “Sizler ülkenin geleceğinin güçlü olmasında, büyük olmasında çok büyük rol oynayacaksınız. Gelecek gençlerimizin elindedir, gençler kendilerini ne kadar iyi yetiştirirler, kendilerini bu ülkenin geleceğine ne kadar adarlarsa Ülkemiz o kadar başarılı olacaktır.”diye konuştu. Vali Yılmaz, OKÜ’de Tıp Fakültesi kurulması için görüşmeler yaptıklarını da ifade ederek, bu konuda sonuç alınırsa kaliteli sağlık hizmetinin Osmaniyeli hemşehrilerimize ulaştırılmasında çok büyük katkı sağlayacağına inandığını ifade etti. Vali Yılmaz, sözlerinin sonunda “Üniversitemizle gurur duyuyorum. Bu dönemde başarılı çalışmalar yapan herkesi kutluyorum.” diyerek sözlerine son verdi.

Konuşmaların ardından Patent, Proje Performans ve Genç Bilim İnsanı Ödülleri ile 12 temel alana göre kendi alanlarında 2021 yılı web of science da yayınları olan öğretim üyelerimize plaket takdim edildi.
Patent ödülü Doç. Dr. Murat Farsak’a, proje performans ödülü Prof. Dr. Coşkun Özalp’e ve Prof. Dr. Ayşe Tülin Öz’e, genç bilim insanı ödülü Arş. Gör. Dr. Uğur Korkut Pata’ya takdim edilirken, Üniversitelerarası Kurul Başkanlığınca belirlenen temel alanlarda başarı ödülleri Eğitim Bilimleri Temel Alanında Doç. Dr. Ceyhun Yükselir’e, Fen Bilimleri ve Matematik Temel Alanında Doç. Dr. Mustafa Sevindik’e, Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Temel Alanında Doç. Dr. Tugay Ayaşan’a, Mühendislik Temel Alanında Dr. Öğretim Üyesi Meriç Şimşek Aslanoğlu ve Arş. Gör. Dr. Özge Süfer’e, Sağlık Bilimleri Temel Alanında Dr. Öğretim Üyesi Filiz Polat’a ve Spor Bilimleri Alanında başarı gösteren Öğr. Gör. Osman Yılmaz’a takdim edildi.

Daha sonra indexli dergilerde yayınlarını yapan akademisyenlerimize Teşekkür Belgeleri Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun ve protokol üyeleri tarafından verildi.

Akademik performans için teşekkür belgelerinin takdiminden sonra Biniş Giyme Törenine geçildi. Törende 11 Şubat 2021 tarihinden itibaren ataması yapılan öğretim üyelerine biniş giydirme başta Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun olmak üzere Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç ve Prof. Dr. Coşkun Özalp, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Ceyhun Yükselir ve Üniversitemiz Fakülte Dekanları tarafından yapıldı.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz