“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Şahin müjdeyi sahada verdi…

Şahin müjdeyi sahada verdi…

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

OKÜ, AOSB Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri İstişare Kurulu Toplantısına Ev Sahipliği Yaptı
    • 4 Mart 2022 - 10:14:55

OKÜ, AOSB Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri İstişare Kurulu Toplantısına Ev Sahipliği Yaptı

Bilgi birikimini sanayiye aktarmak amacıyla iş birliği çalışmalarını sürdüren Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölge Müdürlüğünde (AOSB) faaliyet gösteren firmaların katılımıyla gerçekleştirilen toplantıya ev sahipliği yaptı.

Camlı Köşkte gerçekleştirilen toplantıya, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç ve Prof. Dr. Coşkun Özalp, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Ceyhun Yükselir, OKÜ Genel Sekreteri Recep Şen, AOSB Bölge Müdürü Ersin Akpınar, Enerji Eğitim-Etüt Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ertaç Hürdoğan, AOSB Proje Destek Ofisi Koordinatörü Doç. Dr. Tuğçe Demirdelen, OKÜ Üniversite Sanayi İşbirliği Koordinatörü Doç. Dr. Bülent Yanıktepe, Merkez Araştırma Laboratuvarı Müdürü Doç. Dr. Selahaddin Batuhan Akben ile AOSB’de faaliyet gösteren 20 (yirmi) nin üzerinde firmanın yetkilileri katıldı.

Toplantıda konuşma yapan OKÜ Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, “Üniversitemiz Enerji Eğitim-Etüt Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin girişimleri ve AOSB Proje Destek Ofisi’nin katkılarıyla Üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleşen organizasyona katılan Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölge Müdürü Ersin Akpınar başta olmak üzere katılım sağlayan AOSB firmalarımızın kıymetli yetkililerine çok teşekkür ediyorum. OKÜ olarak üniversite-sanayi işbirliğine her zaman önem veriyoruz. Üniversitemizin bilgisini, öğretim üyelerimizin bilimsel birikimini ve tecrübesini, iş dünyasının deneyimi ile bir araya getiren bu toplantıya ev sahipliği yapmaktan dolayı memnuniyet duyuyorum. Sanayiye ürün olarak dönecek projeler üretmeyi ve firmalarımıza da bu anlamda katkıda bulunmayı OKÜ olarak ilke edindik. Bu bakımdan Üniversitemizin kapılarını firmalarımıza açtık. Bu birliktelik ile ülkemizin toplumsal ve ekonomik kalkınmasına büyük destek olacağımıza inanıyorum.” dedi.

Daha sonra bir sunum ve konuşma yapan OKÜ Enerji Eğitim-Etüt Uygulama ve Araştırma Merkezi (ENERMER) Müdürü Doç. Dr. Ertaç Hürdoğan, Üniversitemizin T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından almış olduğu yetki çerçevesinde ENERMER koordinasyonunda gerçekleştirilen çalışmalar, laboratuvar altyapısı, üniversitemizde özel ve tüzel kişiler ile kamu kurum ve kuruluşlarının ihtiyaç duydukları konularda özellikle eğitime yönelik gerçekleştirilen faaliyetler, OKÜ Enerji Verimliliği Uygulama Tesisinin bölgeye hizmet verebilmek adına kullandırılmasına yönelik bilgilendirme; ayrıca Üniversitemiz bünyesinde gerçekleştirilebilecek ölçüm, analiz, deney, danışmanlık hizmetlerine yönelik faaliyetler ile enerji ve enerji verimliliği alanında yapılan protokol ve işbirliklerinden bahsederek, OKÜ’nün enerji alanında ülkede ve bölgede önemli noktada olduğunu belirtti.

AOSB Bölge Müdürü Ersin Akpınar ise misafirperverliğinden ve işbirliğinden dolayı OKÜ Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun’a teşekkür etti.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz