“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Şahin müjdeyi sahada verdi…

Şahin müjdeyi sahada verdi…

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

OKÜ, 2 bin 837 yeni öğrenciye kapılarını açacak
    • 28 Haziran 2019 - 07:22:08

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ), 2019-2020 eğitim öğretim döneminde, 2 bin 837 yeni öğrenciye kapılarını açacak. Her geçen gün dengeli büyüyen, mimarisi, altyapı ve üstyapısı ile adından söz ettiren, teknolojik alt yapısı ile gelişen OKÜ, yeni eğitim öğretim yılında fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarına alacağı 2 bin 837 yeni öğrenciye kapılarını açmaya hazırlanıyor. Geçen yıl olmayan bu yıl yeni açılan ve ilk defa öğrenci alınacak Fen Edebiyat Fakültesinde Matematik bölümü, Mühendislik Fakültesinde Endüstri Mühendisliği bölümü, Kimya Mühendisliği Bölümü, Sağlık Bilimleri Fakültesinde Sağlık Yönetimi Bölümü, Kadirli Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesinde Coğrafya bölümlerinin yeni açılan lisans bölümleri olduğu kaydedildi.

Yüksekokulunda ise ilk defa öğrenci alacak Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunda 1 yeni Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümüne, Meslek Yüksekokullarında ise 8 yeni programa Bahçe Meslek Yüksekokulunda Bankacılık ve Sigortacılık, Lojistik, Düziçi Meslek Yüksekokulunda Bilgi Güvenliği Teknolojisi, Raylı Sistemler İşletmeciliği, Sosyal Güvenlik, Kadirli Meslek Yüksekokulunda Elektronik Teknolojisi, Osmaniye Meslek Yüksekokulunda Elektronik Haberleşme Teknolojisi ve Tekstil Teknolojisine öğrenci alacak. OKÜ; 2 Enstitü, 7 Fakülte, 3 Yüksekokul, 4 Meslek Yüksekokulu ile eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürürken 2019-2020 eğitim öğretim yılından itibaren açılan 14 yeni bölüm ve programa 490 öğrencinin gelmesi bekleniyor. Okul birincisi kontenjanları da dahil olmak üzere 1536’sı lisans, 1301’i ön lisans öğrencisinin OKÜ’lü olması bekleniyor. Tercih yapacak öğrenciler, üniversitenin web sayfası “www.osmaniye.edu.tr” adresinden mevcut bölüm ve programlara erişmenin yanı sıra bu yıl ilk defa öğrenci alacak olduğu 14 yeni bölüm ve programlara dair bilgilere ulaşabilecek.
Haber:İbrahim EMÜL

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz