VELİLERE ÖNEMLİ AÇIKLAMA..

VELİLERE ÖNEMLİ AÇIKLAMA..

Davet ..

Davet ..

KADİRLİ’NİN YENİ KAYMAKAMI ERDİNÇ DOLU OLDU

KADİRLİ’NİN YENİ KAYMAKAMI ERDİNÇ DOLU OLDU

KADİRLİ’DE YAZ KUR’AN KURSLARI BAŞLADI

KADİRLİ’DE YAZ KUR’AN KURSLARI BAŞLADI

Haydi Bizim Çocuklar, Hedef Çeyrek Final”

Haydi Bizim Çocuklar, Hedef Çeyrek Final”

ÖĞRENCİLERE DİJİTAL BAĞIMLILIK ANLATILDI
    • 5 Haziran 2024 - 07:33:35

ÖĞRENCİLERE DİJİTAL BAĞIMLILIK ANLATILDI

Kadirli Rehberlik ve Araştırma Merkezince Dijital Bağımlılığı Önleme Konusunda gerçekleştirilen “Ekranı Kapat,Hayatı Yakala” adlı projede dereceye giren ilkokullar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kadirli RAM tarafından ödüllendiriliyor. Teknoloji bağımlılığı konusunda proje öncesi tüm ilkokullar RAM tarafından bilgilendirilerek, okullarda telefon tablet ve televizyon kullanımının olumsuz sonuçlarını içeren dijital bağımlılık konusunda farkındalık oluşturuldu. Kadirli RAM tarafından ilkokullarda teknoloji bağımlılığına vurgu yapan piyes çalışmasının yapılmasını içeren “Ekranı Kapat, Hayatı Yakala” projesi kapsamında başarılı piyes çalışması hazırlayan Mehmet Akif Ersoy İlkokulu ziyaret edilerek, öğrencilerin çalışmaları izlenerek; projede görev alan öğrencilere hediyeler, öğretmenlere plaket taktim edildi. Konu ile ilgili açıklamada bulunan Kadirli RAM Müdürü Koray ERDEMİR: Çocukluk döneminden başlayarak gelişimin tüm aşamasında bağımlılığın her türüyle mücadele etmek eğitim politikalarının en öncelikli hedefi olmak durumundadır. Akademik ve sosyal başarının önündeki en önemli engel telefon,tablet ve televizyona kullanımın bağımlılık düzeyinde kullanılmasıdır.
Bunun olumsuz etkileri hakkında öğrencilerimizi bilinçlendirmek amacıyla öğrenmenin en etkili yolu olan oyunla öğrenme gerçeğinden hareketle yine öğrenciler tarafından hazırlanıp, oynanan piyes çalışmalarını projemizin odağına koyduk.Bu gün Mehmet Akif Ersoy ilkokulunda öğrencilerimizin sahnelediği başarılı oyunla gördük ki öğrenciler öğretmen odaklı düz anlatım yönteminden çok oyunla daha kalıcı öğrenmeler gerçekleştiriyor. Tüm eğitim yöneticilerimize, öğretmenlerimize ve sahnelenen oyunun kahramanları sevgili öğrencilerimize sonsuz teşekürlerimizi iletiyor,NE KADAR AZ EKRAN, O KADAR ÇOK BAŞARI! Diyerek, geleceğimizin yetişkinleri sevgili çocuklarımızın teknolojiyi verimli bir şekilde kullanarak olumsuzlukları olumluya çevirerek başarılarla dolu bir ömür diliyorum dedi.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz