KADİRLİ BELEDİYESİ GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİKLERİ DÜZENLENDİ

KADİRLİ BELEDİYESİ GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİKLERİ DÜZENLENDİ

Hasan Dede Türbesi için iyileştirme ve çevre düzenlemesi çalışmaları başladı.

Hasan Dede Türbesi için iyileştirme ve çevre düzenlemesi çalışmaları başladı.

KADİRLİ TİCARET BORSASI BAŞKANI VE YÖNETIM KURULU ÜYELERİ  BASINLA BİR ARAYA GELDİ

KADİRLİ TİCARET BORSASI BAŞKANI VE YÖNETIM KURULU ÜYELERİ BASINLA BİR ARAYA GELDİ

TEKELİ KÖYÜNDE ÇIKAN YANGINDA ODUN VE BALYALAR YANDI

TEKELİ KÖYÜNDE ÇIKAN YANGINDA ODUN VE BALYALAR YANDI

Başkan Olcar, şoför ve galerici esnaflarıyla bir araya geldi

Başkan Olcar, şoför ve galerici esnaflarıyla bir araya geldi

ÖĞRENCİLERDEN YAŞLILARA ANLAMLI ZİYARET  
    • 29 Kasım 2019 - 07:46:40

Osmaniye’de ‘Kapıları çaldık Gönülleri aldık’ projesi kapsamında Lise öğrencileri yaşlıları evinde ziyaret ettiler.
Kadirli ilçesinde Şehit İsmail Akduman Kız Anadolu İmam Hatip lisesi 11 sınıfı öğrencileri örnek bir projeye imza atarak   evlerinde yalnız yaşayan yaşlıların kapılarını çalarak yalnız olmadıklarını hissettirdiler.

‘KAPILARI ÇALDIK GÖNÜLLERİ ALDIK’ PROJESİYLE YAŞLILARA YALNIZ OLMADIKLARINI HİSSETTİRDİLER
Öğrenciler,  okullarının yer aldığı mahallede  ve çevrede yaşlı ve yalnız yaşayan komşularını ziyaret ederek hayır dualarını aldı.

Mahallede daha öncesinden belirledikleri  yaşlıları  öğretmenleriyle birlikte ziyaret eden ve yaşlılara çat kapı yapan öğrenciler,yaşlılarla sohbet ediyor,bulaşıklarını yıkıyor,havaların soğumaya başladığı şu günlerde sobalarını kuruyor,ütülerini yapıyor,yemeklerini pişirip ev temizliklerini yapıyor.
Öğrencilerin yaşantılarında büyüklerine karşı hürmet ve saygı konusunda bir örnek olması amacıyla yapılan ziyaretlerde, Yaşlılara yalnız olmadıklarını hissettirmek, yardımlaşma-dayanışma duygusunu yaygınlaştırmak, ihtiyaçlarını gidermek, öğrencilerin daha etkin ve kapsamlı çalışmalar yaparak, geleceğe yönelik gelişimlerindeki yaşlıların rolü ve yardımseverlik alışkanlıklarının geliştirilmesi amacıyla yapılan proje yaşlıları da duygulandırıyor.

Okul Müdür yardımcısı Nurcihan Keleş Tamer,  “Öğrencilerimize mili ve manevi değerlerin aşılanması ve bir gün onların da yaşlanacağını unutmamalarını sağlanmak amacıyla  yaşlılarımızı  evinde  ziyaret ettik.Ziyaret  yaşlılar kadar öğrenciler için de anlamlı.”Yaşlılarımızın  hayır dualarını almak  bizde de büyük memnuniyet oluşturdu” dedi.
Öğretmen Hacer Çağlaroğlu, Okulumuz komşularını okulumuzun çevresindeki yaşlılarımızı ziyaret edip onların hayır dualarını almak istedik. İnşallah öğrencilerimizin de yaşantılarında büyüklerine karşı hürmet ve saygı konusunda bir örnek olması amacıyla ziyaretlerini yaptık onlarda bizde çok mutlu olduk ifadelerini kullandı.
Öğrenciler ziyaret ettikleri yaşlıların ellerini tek tek öperek,hatırlarını sordu.Dede ve Ninelerin dualarını alan öğrenciler yaşlılara hayırlı,sağlıklı uzun ömürler diledi.

Evlerini ve gönüllerini öğrencilere açan yaşlılar da duygularını dile getirip  önemli nasihatlarda bulunarak  öğrencilere hayır dualar ettiler.Proje kapsamında yapılan ziyaretlerin devam edeceği belirtildi.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz