“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Şahin müjdeyi sahada verdi…

Şahin müjdeyi sahada verdi…

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

ÖĞRENCİLER CAM ÜFLEME SANATIYLA TANIŞTILAR
    • 13 Aralık 2019 - 08:00:15

Cam sanatçısı Harun Veysel Gümüş, unutulmaya yüz tutmuş cam üfleme sanatını Kadirli’deki öğrencilere uygulamalı olarak anlattı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı cam üfleme sanatçısı Harun Veysel Gümüş, Kadirli ilçesinde cam üfleyerek sanatın inceliklerini öğrencilere anlattı.
Gümüş, öğrencilere bu sanat hakkında detaylı bilgiler verirken,bu işin püf noktalarını öğretti.Öğrencilere camdan semazen yapımını gösteren Gümüş, camı şekilden şekile geçirdi.
Kadirli Bahçeşehir koleji öğrencilerine cam üfleme sanatını tanıtan Kültür ve Turizm Bakanlığı Cam Üfleme Sanatçısı Harun Veysel Gümüş, oksijen ve LPG ile çalışan şalama ocağında ısıttığı boru ve çubuk camları, sabırla şekillendirerek sanat eseri haline getiriyor.
Türkiye’nin ünlü cam üfleme ustaları arasında yer alan Harun Veysel Gümüş tarafından görsel bir şova dönüştürülen cam üfleme çalışmaları adeta camın ateşle dansı olarak öğrencileri büyüledi.Uygulamaya öğrenciler de katılırken,öğrenciler bir cam çubuğun inanılmaz ölçülerde farklı objeler haline dönüşümü karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi.
Öğrenciler ilk defa cam üfleme sanatıyla tanıştıklarını ve çok etkilendiklerini belirttiler.
Cam ustası Gümüş’te, 41 yıldır cam üfleme sanatı ile ilgileniyorum. Kültür ve turizm bakanlığı bünyesinde birçok Dünya ülkesine giderek de kaybolmaya yüz tutmakta olan geleneksel bu sanatı mümkün olduğunca elimden geldiğince anlatmaya çalışıyorum. Şu anda Kadirli´deyim. Öğrenci arkadaşlara cam üfletiyorum. Camın son derece ince halini ya da uçan halini görmüş olmaları da buna yine vesile olduğum için çok ayrı bir mutluluk dedi.
Okul Müdürü Yılmaz Kırpık’da, önemli sanatlarından biri olan cam işlemeciliği maalesef günümüzde artık unutulmaya yüz tutmuş bir sanat dalı haline geldi.Bu değerlerimizi gelecek nesillerle buluşturma projesi kapsamında Ünlü Cam Üfleme Sanatçısı sayın Gümüş okulumuza teşrif ettiler.
Öğrencilerimiz cam işleme sanatını uygulayarak da öğrendi.Onlar için unutulmaz bir anı oldu dedi.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz