“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Şahin müjdeyi sahada verdi…

Şahin müjdeyi sahada verdi…

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

Milletvekili Durmusoglu”İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın Anlayışımızla 20 Yıllık Hizmet Siyasetimizi Sürdürüyoruz”.
    • 2 Şubat 2022 - 08:01:28

Milletvekili Durmusoglu”İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın Anlayışımızla 20 Yıllık Hizmet Siyasetimizi Sürdürüyoruz”.
AK Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, Ülke gündemi ve Osmaniye iline yapılan yatırımlar hakkında bir basın bülteni yayımladı.
Durmuşoğlu yayımlamış olduğu basın bülteninde şunları kaydetti;
“Öncelikle milletimizin ve tüm İslam Aleminin mübarek üç aylar ile idrak edecek olduğumuz Regaip gecesini tebrik ediyor, Rabb’imden bizi ve tüm insanlığı bu mübarek gece hürmetine her türlü felaketten, musibetten muhafaza etmesini diliyorum.
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki Türkiye, geçtiğimiz 20 yılda kurduğu güçlü yapı ile küresel sınamalara hiç olmadığı kadar hazırlıklı girdiği bir dönemden geçmektedir.
Bugünün Türkiye’si ne 1970’li yılların, ne de 1994 ve 2001 krizlerinin kırılganlığıyla maluldür. Siyasetinden ekonomisine kadar tüm unsurlarıyla küçük iç sarsıntılar ve dış baskılarla sarsılan Türkiye fotoğrafı hamdolsun artık geride kalmıştır.
Ülkemizin gezi olaylarından beri yaşadığı her hadise bu gerçeği bize tekrar tekrar göstermiştir. Milletimizin birliğinin, beraberliğinin, kardeşliğinin gücü, devletimizin güçlü altyapısı ve makro dengeleri sayesinde yolumuza emin adımlarla devam edebiliyoruz.
Türkiye olarak, salgından teröre kadar pek çok sıkıntıyla karşı karşıya olmamıza rağmen Allah’a hamdolsun dimdik ayaktayız. Bunu geçtiğimiz 20 yılda AK Parti hükümetleriyle elde ettiğimiz birbirinden değerli kazanımlara borçluyuz.
Milletimizden aldığımız destekle, eğitimde, sağlıkta, sanayide, ulaşımda, enerjide ve tüm alanlarda ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için gece gündüz çalıştık, çalışmaya da devam ediyoruz.
Değerli Hemşehrilerim;
Türkiye’nin doğusu ile batısını birbirine bağlayan, genç bir il olmakla birlikte coğrafi konumundan yararlanma noktasında önemli mesafeler kat etmiş Osmaniye ilimizin güzellikleri ve ilimize yapılan yatırımları sizlerle paylaşmak istiyorum.
Kadim tarihi, yaylaları, bereketli toprakları ve kadirşinas insanları ile Cebelibereket’in göz bebeği olan Osmaniye ilimizde, tarihin izlerini taşıyan 26 kale bulunmaktadır. Osmaniye, bunun yanında coğrafi işaret belgeli yer fıstığının ve turpun kalbi olarak da bilinir.
Coğrafi işaret belgeli doğal kök boyalarıyla yapılan, adını dünyaya duyuran Karatepe Kilimimiz, ülkemizin, bölgemizin ve Osmaniye’mizin tanıtımına ve ekonomisine büyük katkı sağlamaktadır.
Doğal güzelliği, tarihi ve yaban hayatını birlikte sunan, Aslantaş Barajı ile çevrelenen ve UNESCO dünya kültür mirası listesinde yer alan Karatepe –Aslantaş Açık Hava Müzesi, Türkiye’nin en büyük ve ilk açık hava müzesidir.
Osmaniye merkezine 12 km mesafede yer alan Hieropolis-Kastabala Ören yeri, amfi tiyatrosu, kalesi, hamamı, sütunlu caddesi ile en önemli antik kentlerimizdendir.
Kadirli ilçe merkezinde bulunan Ala Cami, birçok medeniyetin izlerini taşımakta ve bu yönü ile tarihi açıdan oldukça önemli bir konumda yer almaktadır.
Abbasi halifesi Harun Reşit dönemine yaptırılan ve bin 231 yıldır ayakta kalan, eşsiz manzarasıyla ziyaretçilerini adeta geçmişe götüren Düziçi Harun Reşit Kalemizin rekreasyonu ve restorasyonu tamamlanmasıyla yerli ve yabancı birçok ziyaretçiyi kendisine çekmeye de devam ediyor.
Değerli Hemşehrilerim;
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde, 2002 yılından bu yana iki organize sanayi bölgemiz ve üniversitemizle, Kadirli, Düziçi, Bahçe, Sumbas, Hasanbeyli ve Toprakkale ilçelerimizi tüm Türkiye’ye örnek bir hâle getirmek için gece gündüz çalışıyoruz.
Sağlık alanında 600 yataklı (800 yatak kapasiteli) devlet hastanemizin, Bahçe, Düziçi, Sumbas ve Toprakkale ilçesi devlet hastanelerimizin inşaat çalışmaları devam etmektedir.
Kadirli devlet hastanemizin ve Düziçi Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi hastanelerimizin de proje çalışmalarında sona yaklaşmış bulunmaktayız.
Ulaşım alanında hemşerilerimizin daha hızlı ve güvenli bir şekilde gidecekleri yerlere erişmesini sağlamak için karayolu, demiryolu ve hızlı tren projelerimiz devam etmekte olup, inşallah projelerimizin tamamlanmasıyla, Adana – Osmaniye arası ulaşım süresi 35 dakikaya, Mersin – Osmaniye arası ise 60 dakikaya inmiş olacaktır.
Devlet ve Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından ilimize 567 milyon TL yatırım yapılarak 67 tesisi hizmete sunduk. Yapımı tamamlanan 11 sulama tesisi ile 116 bin 190 dekar tarım arazisini sulamaya açtık. Çiftçilerimize 80 milyon TL ek gelir sağladık.
Kadirli Savrun barajı çalışmalarımız tamamlandığında ise 217 bin 880 dekar araziyi daha sulamaya açacağız.
Düziçi ilçemizin hem tarım ve sulama hem de içme suyu teminini sağlayacak olan Düziçi Sabunsuyu Çatak Barajı projesi DSİ Genel Müdürlüğümüzle yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığına 2022 yılı ek yatırım programına alınması 24 Ocak 2022 tarihinde teklif edilmiştir.
Osmaniye’mize değer katacak, şehircilik kültürümüzü, tabiat ve çevre anlayışımızı yaşatacak, ilimize nefes olacak millet bahçesi projemizin ihalesi yapılmış olup en kısa zamanda hemşerilerimizin hizmetine sunulacaktır.
Osmaniyemizi güzelleştirmeye devam ediyoruz. Karaçay Deresi Lastik Bent Yapım ve Turizm ve Rekreasyon Amaçlı Düzenlenmesi işi çalışmaları, DSİ 6. Bölge Müdürlüğü, DOĞAKA ve İl Özel İdare tarından devam ediyor.
İçişleri Bakanlığı ile yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde Sumbas ilçemizin Hükümet Konağı Projesi 2022 yatırım programına alınmıştır.
Kadirli küçük sanayi esnafımızın tüm ihtiyaçlarını karşılayacak olan projemizde sona yaklaştık. Modern bir yapıya sahip olacak olan yeni sanayi sitemiz, esnaflarımıza daha geniş alanlar sunarak, rahat bir ortamda işlerini yapmalarına imkân sağlayacaktır.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız ile görüşmelerimiz sonucunda Osmaniyemize Karayolları Şube şefliği kurulması kararı onaylanmıştır. Karayolları Osmaniye 59. Şube Şefliği tüm hemşerilerimize hayırlı olsun.
İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışımızla 20 yıllık hizmet siyasetimizi sürdürüyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, sosyal devlet anlayışıyla dar gelirli ve yoksul vatandaşlarımızı konut sahibi yapabilmek ve insanımızın hayat kalitesini ve koşullarını iyileştirmek amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz, bu kapasımda;
Bahçe ilçemiz 2. Etap 122 adet konut projesi, Kadirli ilçemiz 336 adet konut projesi, Sumbas ilçemiz 126 adet konut projesi ve Düziçi ilçemiz Elllek beldesi 142 adet konut projelerimizin, projelendirme çalışmaları Şubat ayında tamamlanması hedeflenmektedir.
Osmaniye Merkez Yaverpaşa Mahallesi 604 adet konut projemizin inşaat çalışmaları devam etmektedir.
Bahçe ilçemiz 135 adet konut projemizin yapımı tamamlanmış olup en kısa sürede hak sahiplerine teslimi gerçekleştirilecektir.
Osmaniye ve Kadirli OSB’lerinin kurulması ile birçok firma ülke ekonomisine katkılarını sunmakta, ülkemizin ihracat seferberliğine katkı sağlamaktadır.
Türkiye İhracatçılar Meclisi (tim)’in yayımladığı aralık ayı ihracat verilerine göre Osmaniye ilimiz 2021 yılı ihracatını %105 oranında artarak 424 milyon dolar ihracat gerçekleştirmiştir. Güçlü bir ihracat performansı gösteren Osmaniye, en çok ihracat yapan 32nci ilimiz olurken, ihracatını en çok artıran 2nci il olmayı başarmıştır.
İnşallah Düziçi Organize Sanayi Bölgesinin ve Toprakkale Metal Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin kurulması ile Kadirli ve Merkez OSB’lerin genişletilmesiyle ülke ekonomimize katkımızı daha da artıracağız.
Değerli Hemşehrilerim;
Osmaniye’mizin güzellikleri ve çalışmalarımız saymakla bitmez, bizim tek amacımız en çok şehit veren şehrimiz için hiç durmadan usanmadan çalışmak.
Milli birlik ve dayanışma içerisinde ülkemiz üzerine oynanan her türlü oyunun üstesinden gelip, 2023 hedeflerimiz, 2053 ve 2071 vizyonlarımız doğrultusunda kutlu yürüyüşümüzü kararlılıkla sürdüreceğiz.
20 yıllık iktidar dönemimizde hem bölgemiz hem de ülkemiz için çok önemli ve büyük hatta bazıları tarafından imkânsız sayılabilecek birçok projeyi hayata geçirdik ve geçirmeye devam ediyoruz. Önümüzde ki süreçte her şeyi bir kenara bırakıp bu ülke için daha fazla ne yapabilir diye düşünüp, hiç durmadan usanmadan çalışmaya devam edeceğimizi bir kez daha vurguluyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.”

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz