Osmaniye’de lise öğrencileri, evlerinden getirdikleri atık kumaş ve malzemeleri okulun atölyesinde süs eşyası, oyuncak ve hediyelik olarak geri dönüşüme kazandırıyor.
Kadirli Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, “Paylaşmak mutluluktur Projesi” kapsamında atık kumaş ve materyallerle hem el becerilerini geliştiriyor hem de süs eşyası, oyuncak, çanta, kostüm, biblo gibi hediyelik eşya yaparak ilçede engelli çocuklara ve belirlenen kardeş köy okulu öğrencilerine ücretsiz hediye ediyor.
Tasarım ve Teknoloji Bölümü Öğretmeni Neslihan Çulha, AA muhabirine, öğrencilerin evlerinde atıl ve kullanmadıkları giysi ve materyallerle hediyelik eşya, oyuncak ve süs eşyaları yaptıklarını söyledi.
Projeyle öğrencilerin hem el becerisi kazandıklarını hem de akranlarını sevindirdiklerini belirten Çulha, “Hazırlamış olduğumuz sosyal projemizle öğrencilerimiz, evdeki atıl durumda olan kumaşlar veya herhangi bir uygulayabileceğimiz malzemelerimizi alıyoruz. Oyuncaklar, çanta ve kostümler yapıyoruz. Yaptığımız bu etkinlikleri de evde eğitim gören bireylere veya köy okulunda seçtiğimiz kardeş okullara hediye ediyoruz.” dedi.
Tasarım ve Teknoloji Öğretmeni Sevtap Avan ise projenin, sosyal anlamda çocuklara paylaşmak, yardımlaşmak gibi birçok duygu ve değeri kazandırmada faydalı olduğunu kaydetti.
Öğrencilerden Sıla Nur Karcı ve Özge Çabuk da yaptıkları oyuncak ve ürünlerin arkadaşlarına ulaşmasının kendilerini sevindirdiğini belirtti.
- UYARI
- Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
- ÇOK GEÇ KALMAYIN…
- ÇUKUROVA SPOR KULÜBÜ CUMARTESİ KİCK BOKS MUSABAKASI DÜZENLİYOR
- Vefat Eden Dr. Öğretim Üyesi Murat Gök’ün Adı Derslikte Yaşatılacak
- Adım Adım 2023; İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma
- MAVERA RESTAURANT GÖRKEMLİ BİR TÖRENLE AÇILDI..
- Apartman boşluğuna düşen kedi yavrusunu itfaiye kurtardı
- “Anızımı yakma, dünyamı karartma”
- HEM’in yılsonu resim sergisi muhteşemdi
- Adım Adım 2023; İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma
- Hayvan otlatırken kayalıklardan düşen çoban yaralandı
