SANAYİ VE TİCARET FUARI AÇILDI

SANAYİ VE TİCARET FUARI AÇILDI

SUMBAS’TA AHIR YANGINI

SUMBAS’TA AHIR YANGINI

DEREDE MAHSUR KALAN İNEK KURTARILDI

DEREDE MAHSUR KALAN İNEK KURTARILDI

KADİRLİ BELEDİYESİ GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİKLERİ DÜZENLENDİ

KADİRLİ BELEDİYESİ GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİKLERİ DÜZENLENDİ

Hasan Dede Türbesi için iyileştirme ve çevre düzenlemesi çalışmaları başladı.

Hasan Dede Türbesi için iyileştirme ve çevre düzenlemesi çalışmaları başladı.

KUR’AN KURSU ÖĞRENCİLERİ YEMEN’İ UNUTMADI
    • 31 Aralık 2018 - 09:25:09

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde İlçe Müftülüğü bünyesinde faaliyet gösteren Zeliha Kastal ve Uslular kız Kur’an kursu tarafından Yemen için yardım kermesi düzenlendi.
Yemen’de yaşanan ve savaştan dolayı mağdur olanlar için düzenlenen yadım kermesi için Kur’an kursu öğrencileri,kurs öğretmenleri,üniversite öğrencileri ve veliler büyük emek sarf etti. Kermes için Kur’an kursu toplantı salonunda günler öncesinden   hediyelik eşya,el sanatları ve  yemek çeşitleri özenle hazırlandı. Akabinde ise 2015 yılından bu yana süren iç savaş nedeniyle insani kriz yaşanan Yemen için öğretmenevi yanında kermes açıldı.Açılan kermese halkın ilgisi yoğun olurken,
Hayırsever vatandaşlar tarafından hazırlanan yiyecekler,hediyelik eşya ve el sanatları kurulan stantlarda satışa sunuldu. Sabah 09 ile 16:00 arasında açılan kermesten toplam 16 bin lira civarında bir gelir elde edildi.
Toplanan gelirler Türkiye Diyanet Vakfı aracılığı ile Yemen’de zor günler geçiren Müslümanlara gönderilecek.

Kurs sorumlusu Gonca Küçükkavruk,Diyanet işleri başkanlığımızın ve Türkiye diyanet vakfının ortaklaşa gerçekleştirdiği yemene sessiz kalma adlı proje çerçevesinde biz de Zeliha Kastal ve uslular kız Kur’an kursu olarak ve diyanet genç gönüllüler olarak yemene sessiz kalmadık. Karınca kararınca elimizden ne geliyor ise Kadirli gençlik koordinatörlüğüyle birlikte bir çalışma başlattık. İnşallah Yemenli kardeşlerimize bir lokma da olsa umut olabilir.Emeği ve katkısı olan  tüm arkadaşlarımıza vatandaşlarımıza ve İlçe Müftülüğümüze teşekkür ediyorum dedi.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz