SANAYİ VE TİCARET FUARI AÇILDI

SANAYİ VE TİCARET FUARI AÇILDI

SUMBAS’TA AHIR YANGINI

SUMBAS’TA AHIR YANGINI

DEREDE MAHSUR KALAN İNEK KURTARILDI

DEREDE MAHSUR KALAN İNEK KURTARILDI

KADİRLİ BELEDİYESİ GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİKLERİ DÜZENLENDİ

KADİRLİ BELEDİYESİ GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİKLERİ DÜZENLENDİ

Hasan Dede Türbesi için iyileştirme ve çevre düzenlemesi çalışmaları başladı.

Hasan Dede Türbesi için iyileştirme ve çevre düzenlemesi çalışmaları başladı.

KONUT BİLMECESİ…
    • 23 Eylül 2022 - 08:03:36

KONUT BİLMECESİ – EMRE KIR

Gün geçtikçe hem hükümet kanadından hem de muhalefet kanadından yaklaşan seçimler öncesi vaatlerin ardı arkası kesilmiyor. Asgari ücrette beklenenin üstünde yapılan zam belki de bu vaatlerin ilkiydi; çünkü Türkiye’de çalışan insan sayısının %55’i asgari ücretli.

Hemen arkasından Maliye Bakanlığı tarafından yapılan bir açıklamada geçmiş yıllara ait icraya düşmüş 2 bin liranın altındaki borçların silineceğine dair bir açıklama yayınlandı.
Bu da neredeyse çeyrek düzine milyon insanı ilgilendiriyor. Ve son olarak inşaatı seçimden sonra başlatılması planlanan, 6 yıl sürecek ve 500.000 kişiyi ev sahibi yapacak TOKİ Projesi. Gelen duyumlar bu projeye başvurunun epey sayıda olduğunu söylüyor. Ekonomik tabloyu incelediğimizde tablo elbette iç acıcı değil. Zengin kesimin parasal anlamda gücüne güç kattığı, yoksul insanların daha da yoksullaştığı hatta orta sınıf kısmının da git gide daraldığı bir zaman diliminden geçiyoruz. Yoksulluk sınırı maddi kazançların çok üstüne çıktı, kişi başına düşen milli gelir düştükçe düştü. Enflasyonu kontrol altında tutmak bir tarafa uçtu gidiyor.

20 yıllık iktidarlık geçmişinde gerek ekonomi gerek hukuk gerekse diğer alanlarda geriye dönük yıllara nazaran epey düşük performans gösteren AKP iktidarı seçim öncesi yapacağı yatırımlarla kimlerin gönlünün alacağını çok iyi biliyor. Halkın da sanırım beklentisi bu yönde. Somut kazanım ve yatırımlar bekleniyor. Muhalefet tarafında ise hala aday çıkarma telaşı sürerken, seçilecek olan adayın 6 liderin de ortaya sunduğu şartların dışına çıkmaması için tabiri caizse kılı kırk yararak şartname hazırlığı var ve birkaç vaat dışında somut adımlar ve projeler göremiyoruz. HDP’nin siyasi varlığı CHP ve İYİ Partinin arasını epey açmış durumda.

TOKİ Projesi de bu yönde hükümet kanadı tarafından atılmış somut bir adım, fakat gerçekleşme süresi ve başvuru önceliği de kaygı içeren başlıklardan. Akla gelen bir başka soru ise bu konutlara kimlerin başvurabileceği. Türkiye’de oturma izni almış ve Türk vatandaşlığı hakkı kazanmış pek çok yabancı uyruklu insan var. Suriyelisi, Afganı, Arabı… Daha şimdiden konut sayısının yarısı kadar talep varken kimlerin ev sahibi olacağı hangi kriterlere göre belirlenecek. Bu ülkede lüks arabalarla yatlarla gezip sıfır gelirli (!) görünen insan çok.
Siyasette günün sonunda günümüz şartlarını geçmişten çok daha iyi iyileştirenler ve daha iyi bir gelecek vaat edenler kazanıyor. Bu bağlamda bu sosyal konut projesi AKP hükümetinin elini çok sağlamlaştırdı. Esenle kalın…

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz