OSMANİYE VALİSİ ERDİNÇ YILMAZ KADİRLİ’DE İNCELEME VE ZİYARETLERDE BULUNDU..

OSMANİYE VALİSİ ERDİNÇ YILMAZ KADİRLİ’DE İNCELEME VE ZİYARETLERDE BULUNDU..

KAN BAĞIŞI KAMPANYASINA YOĞUN İLGİ

KAN BAĞIŞI KAMPANYASINA YOĞUN İLGİ

100. YIL ORTAOKULU TÜRKİYE YARI FİNALLERİNDE

100. YIL ORTAOKULU TÜRKİYE YARI FİNALLERİNDE

ŞEHİT POLİSLERE YASİN-İ ŞERİF OKUTULDU

ŞEHİT POLİSLERE YASİN-İ ŞERİF OKUTULDU

UYUŞTURUCU OPERASYONU 2 KİŞİ TUTUKLANDI

UYUŞTURUCU OPERASYONU 2 KİŞİ TUTUKLANDI

KENT MÜZESİ’NDE 38 AYDIR BULUŞUYORLAR
    • 3 Mart 2020 - 06:41:09

Osmaniye Ozanlar, Şairler ve Yazarlar Derneği (OŞYAD), Belediye Kent Müzesi’ndeki “Şiirini al da gel” etkinliğini 38. Aydır aralıksız olarak sürdürüyor.

Osmaniye Belediyesi, Kent Müzesi (Şor Odası)’nda her ayın son Cumartesi günü saat:13.30’da Aşık, Ozan, Şair ve edebiyatçılar buluşuyor.

Geleneksel hale gelen ve 38. Aydır aralıksız olarak süren “Şiirini al da gel” programı, kent dışından da edebiyatseverlerin gelmesi ile Kent Müzesi’nde duygulu saatleri yaşatıyor.

Kent Müzesindeki Şubat ayı programının açış konuşmasını yapan OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak; “Değerli edebiyat sever arkadaşlar, 38. Ayki ‘Şiirini al da gel’ etkinliğimize hoş geldiniz. Her geçen ayki programda değişik insanları aramızda görmekten mutluluk duyuyoruz. Bu güne kadar çevre il ve ilçelerimiz dışında kilometrelerce uzaklıktan gelip etkinliğimize katılanlar oldu. Bugün insanlar savaştan uzaklaşıp barış içerisinde yaşamak için uğraş veriyor. Dünyada barışı sağlayacak olan silahlar değil, kalemlerdir. Şiirler ve türkülerimizde insanların yüreklerine güzellikleri ve barışı yerleştirmek için uğraş veren insanlara selam olsun diyoruz. “ dedi.

İLK KEZ BAĞLAMALAR SUSTU, ŞİİRLER KONUŞTU

Suriye’nin İdlib kentinde 34 askerin şehit düşmesi nedeniyle program ilk kez farklı formatta düzenlendi. Şehitler için saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak, programda bağlama ile türkü söylenmemesi kararı aldıklarını belirterek, şiirler okunup, konuşmalar yapılması şeklinde süreceğini söyledi.

Kent Müzesindeki “Şiirini al da gel” programında; Ahmet İpek, Ahmet Demir, Nursel Seçer, Mahmut Eynallı, Melek Avcı Çoşkun, İsa Doğan, Zekeriya Gözübenli, Tahir Erdoğdu, Emin Karabıyık, İbrahim Karagülle, Salih Kanbur, Mustafa Yeydem, Nilüfer Kutluer, NurdoğanÇolakkadı, Meliha Aray, İ. Şadi Çenet, Ahmet Çelebi, Ali Görmüş, Yahya Gürz, Cafer Ekiz şiirlerini yorumlarken, Dr. Musa Güven ise Suriye’deki anılarını anlatan öyküsünü okudu.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz