DOĞA SEVERLER GÜZEL HAVANIN TADINI ÇIKARDI

DOĞA SEVERLER GÜZEL HAVANIN TADINI ÇIKARDI

VALİ DR. ERDİNÇ YILMAZ, KADİRLİ’NİN TESPİH USTALARI KAZIM İSPİR VE MUSTAFA İSPİR’İ ZİYARET ETTİ

VALİ DR. ERDİNÇ YILMAZ, KADİRLİ’NİN TESPİH USTALARI KAZIM İSPİR VE MUSTAFA İSPİR’İ ZİYARET ETTİ

TUĞRA YÜZME HAVUZU YARIN SEZONA BAŞLIYOR

TUĞRA YÜZME HAVUZU YARIN SEZONA BAŞLIYOR

EĞİTİM – BİR – SEN İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI

EĞİTİM – BİR – SEN İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI

ÇOCUKLAR “23 NİSAN ŞENLİKLERİNDE” EĞLENDİ..

ÇOCUKLAR “23 NİSAN ŞENLİKLERİNDE” EĞLENDİ..

KAYA “ÇOCUKLARIMIZA KENDİLERİNİ KORUMA YÖNTEMLERİNİ ÖĞRETMELİYİZ”
    • 22 Kasım 2018 - 07:52:20

Ak Parti Osmaniye Milletvekili İsmail Kaya, “çocuklarımıza kendilerini tehlikeden koruma yöntemlerini öğretmeliyiz” dedi.
AK Parti Osmaniye Milletvekili İsmail Kaya, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü ile ilgili bir mesaj yayımladı.
Çocukların insan neslinin devamı, geleceğin birer bireyi belki de ülke yönetiminde söz sahibi olacak birer devlet adamı olduğunun altını çizen Kaya, son dönemlerde kadına ve çocuklara yönelik şiddetin daha büyük bir tepkiyle karşılandığını kaydetti.
İnsan yaşamının en korunmaya muhtaç döneminin çocukluk dönemi olduğunu ifade eden Kaya, “ Sevgiye, ilgiye muhtaç olana çocuklarımızın temiz hava solumaktan, kaliteli eğitim hakkına, uyuşturucu bağımlığından korunma hakkından cinsel istismara kadar onlarca hakkı bulunmaktadır” diye konuştu.
Çocuğun istismarı başta olmak üzere çocukla ilgili işlenen suçlar konusunda yapılan son düzenlemelerle cezai müeyyidelerin arttırıldığına dikkati çeken Osmaniye Milletvekili Kaya, “alınan bütün önlemlere uygulanan bütün yaptırımlara rağmen maalesef bizi derinden sarsan çocuk istismarı haberlerine rastlamaya devam ediyoruz” diye konuştu.
20 Kasım 1989’da Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda kabul edilen, Türkiye’nin 14 Ekim 1990’da imzaladığı ve 27 Ocak 1995 yılında resmi gazetede yayımlanan bildirgede çocuk haklarına ilişkin tam 54 amir hükmün yer aldığını hatırlatan Kaya, çocukların uyuşturucu madde kullanımından uzak tutulması hususunda da anne babalara ve yetişkinlere büyük sorumluluklar düştüğünün altını çizdi.
Kaya şunları söyledi : “ Çocuklarımız o masum dünyalarına zarar getirecek herhangi bir durumla karşılaştığında onların izlerini silmek bazen onlarca yılı gerektiriyor, bazense hiç silinemiyor. Kanun ne kadar etkili olursa olsun, kolluk kuvvetleri bu konularda ne kadar hassas davranırsa davransın çocukların yetişkinlerle bir arada aynı toplumda yaşaması nedeniyle maalesef risk altındalar. Onlara kendilerini koruyacak yöntemleri algılayabilecekleri şekilde anlatmak gerekiyor. Bu işin ayıbı günahı olmaz. Çocuklarımız bizim geleceğimiz.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz