“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Şahin müjdeyi sahada verdi…

Şahin müjdeyi sahada verdi…

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

KADİRLİ’Yİ KEŞFEDİYORUM-8
    • 28 Eylül 2020 - 19:12:54


Osmaniye-Kadirli (Merkez) Ortaokulu, Kadirli’nin en eski okullarından biridir. Kadirli’de doğup yetişen ve okuyan orta yaştaki çoğu insanlar mutlaka bu okulda okumuşlardır diye düşünüyorum. Okul bahçesinde tarihi Kendirli Konağı da yer almaktadır ki, işgal günlerinde bu bina hain Ermenilerin Fransızlara tahsis ettiği karargâh binası olarak kullanılmıştı.
Birlikte kapı komşuluğu yaptıkları ilçe halkına uygulamayı düşündükleri/uyguladıkları hainlik kararlarını bu binada almışlardı. Neyse ki, belediye ilçe millî eğitim müdürlüğü ile bir protokol imzalayarak rahmetli emekli öğretmen İrfan Can Kültür evi olarak düzenlenilmesi kararlaştırılmıştır(yenileme çalışması henüz başlamadı tabii). Okulumuzda görev yapan idareci ve öğretmenler, kadim kültüre sahip bu okulumuzun adını ilçe kamuoyu nezdinde hep gündemde tutmuşlardı.
Bir de okul binasına girince sizi, adeta müzeyi andıran, eğitimde kullanılan sinema makinesi, teksir, daktilo gibi eskiyi hatırlatan eşyaların sergilendiği bir köşe karşılamaktadır.
Okula ayrı bir zenginlik katan bu köşe geçmişe saygı veya ahde vefaya örnek bir çalışma olmuştur. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Yazın yapılan tadilat ve onarım sonunda pırıl pırıl olan okulumuz, duayen bir okul müdürünün liderliğinde, bütün okullar gibi salgın şartları gereği uzaktan eğitimle eğitim öğretime devam etmektedir. Kadirli Ortaokulu ve ilçemiz eğitim camiasına da bu öğretim yılında sağlık ve başarılar diliyorum…MUSTAFA ZİNCİRKIRAN-EĞİTİMCİ-YAZAR

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz