OSMANİYE VALİSİ ERDİNÇ YILMAZ KADİRLİ’DE İNCELEME VE ZİYARETLERDE BULUNDU..

OSMANİYE VALİSİ ERDİNÇ YILMAZ KADİRLİ’DE İNCELEME VE ZİYARETLERDE BULUNDU..

KAN BAĞIŞI KAMPANYASINA YOĞUN İLGİ

KAN BAĞIŞI KAMPANYASINA YOĞUN İLGİ

100. YIL ORTAOKULU TÜRKİYE YARI FİNALLERİNDE

100. YIL ORTAOKULU TÜRKİYE YARI FİNALLERİNDE

ŞEHİT POLİSLERE YASİN-İ ŞERİF OKUTULDU

ŞEHİT POLİSLERE YASİN-İ ŞERİF OKUTULDU

UYUŞTURUCU OPERASYONU 2 KİŞİ TUTUKLANDI

UYUŞTURUCU OPERASYONU 2 KİŞİ TUTUKLANDI

KADİRLİLİ ÖĞRENCİLERİN ARA TATİLDEKİ TERCİHLERİ HALK OZANI OLDU
    • 26 Kasım 2019 - 07:42:02

Osmaniye’de, öğrenciler  ara tatillerini Çukurova bölgesinin tanınmış halk ozanlarından Aşık Feymani’yi ziyaret ederek değerlendirdiler.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2019-2020 Eğitim öğretim yılında ilk kez uygulamaya konulan ara tatilde, Özel  Bahçeşehir  Koleji  okulu  tarafından hazırlanan etkinlik planlaması dahilinde öğrenciler,Çukurova’da unutulmaya yüz tutan ve bu geleneği halen sürdürmeye çalışan Aşık Feymani’yi evinde ziyaret ederek önemli nasihatlar aldılar.
Ara tatil döneminde bir çok öğrenci tarihi mekanları gezip sosyal projelerle geçirirken,Osmaniye’de ise öğrenciler,Aşıklık geleneğinin son demlerinden olan Feymani’yi evinde ziyaret ederek onu yakından tanıma fırsatı buldular.
Kadirli ilçesinde Özel Bahçeşehir Koleji  Müdürü Yılmaz Kırpık  ve  öğrencileri İlçeye bağlı Azaplı Köyünde yaşayan Halk ozanını ziyaret ederek bir sürpriz yaptılar.
Aşıklık geleneğini ve Anadolu’nun kültürel zenginliklerini yeni nesillerle buluşturarak, halk ozanlığının yaşatılmasını sağlamayı amaçlanan ziyarette öğrenciler oldukça mutlu oldu.
Okul Müdürü Yılmaz Kırpık, Bir çok okulumuz doğal kültürel yerleri ziyaret ederken biz de halk ozanımız Çukurova´nın en tanınmış aşıklarından Feymani´yi ziyaret ederek çocuklarımıza bu kültürün devam etmesini sağlamak, tanıtmak, doğaçlamanın nasıl yapıldığını onlara göstermek, aşık Feymani ile beraber bu geleneğimizi devam ettirmek için çocuklarımıza aşık Feymani´yi tanıtmak amacıyla ziyaret ettiklerini belirtti.
Aşık Feymani ise,Aşıklık geleneği Çukurova´da biraz fazlaca yaygın değildi. İşte bunu ön plana geçirmek için bütün gayretimi gösterdim ve elimden geldiği kadar çalıştım. Genç aşıklarımıza önderlik yaptım. Onların yetişmelerini yardımcılık yaptım ama bu geleneğin okullardan başlamasını istiyoruz çünkü aşıkların hayatı söylediği söz ve bütün çaldığı saz bile bir sanattır. Sanat tabii ki okullarda öğretilirse daha güzel olur diyerek ben bu âşıklık geleneğinin ilkokuldan başlamasını istiyorum diyerek öğrencilere aşıklık geleneği ile ilgili önemli tavsiyelerde bulundu.
Öğrenciler Feymani ustanın evini gezip aldığı sayısız plaketleri yerinde görme fırsatı buldular.
Sazı eline alan ve Feymani’nin söylediği türkülerle mest olan öğrenciler duygusal anlar yaşarken,kendisinden çeşitli bilgiler öğrendiklerini ve mutlu bir gün yaşadıklarını dile getirdiler

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz