KADİRLİ BELEDİYESİ GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİKLERİ DÜZENLENDİ

KADİRLİ BELEDİYESİ GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİKLERİ DÜZENLENDİ

Hasan Dede Türbesi için iyileştirme ve çevre düzenlemesi çalışmaları başladı.

Hasan Dede Türbesi için iyileştirme ve çevre düzenlemesi çalışmaları başladı.

KADİRLİ TİCARET BORSASI BAŞKANI VE YÖNETIM KURULU ÜYELERİ  BASINLA BİR ARAYA GELDİ

KADİRLİ TİCARET BORSASI BAŞKANI VE YÖNETIM KURULU ÜYELERİ BASINLA BİR ARAYA GELDİ

TEKELİ KÖYÜNDE ÇIKAN YANGINDA ODUN VE BALYALAR YANDI

TEKELİ KÖYÜNDE ÇIKAN YANGINDA ODUN VE BALYALAR YANDI

Başkan Olcar, şoför ve galerici esnaflarıyla bir araya geldi

Başkan Olcar, şoför ve galerici esnaflarıyla bir araya geldi

KADİRLİ’DE YANAN ALANDA BİNLERCE FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU
    • 12 Kasım 2021 - 07:21:17

Kadirli’de Milli Ağaçlandırma Günü etkinlikleri kapsamında “Geleceğe Nefes” projesi ile binlerce fidan  toprakla buluşturuldu.
28 Temmuz’da Karatepe köyünde çıkan ve 4 gün sonra kontrol altına alınan orman yangınında zarar gören alanlar Milli Ağaçlandırma Gününde saat 11.11’de fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi.
84 milyon fidan dikiminin hedeflendiği etkinlik kapsamında Kadirli Karatepe Köyünde Orman İşletme Müdürlüğü tarafından “Geleceğe Nefes” sloganıyla yanan alanların yeniden ağaçlandırılması için binlerce fidan toprakla buluşturuldu.
Kadirli Orman İşletme Müdürü Adem Sarıbıyık yaptığı konuşmada Milli Ağaçlandırma Günü etkinlikleri kapsamında bugün binlerce fidanımızı toprakla buluşturacağız dedi.
Yanan alanların yeniden ağaçlandırılması için büyük bir fedakarlıkla çalıştıklarının altını çizen Sarıbıyık “ 28 Temmuzda Karatepe Köyünde çıkan orman yangınının hemen sonrasında çalışmalara başladık. Bu alanlarımızda fidanların dikim aşamasına getirdik. Çalışmalarımız halen devam ediyor. Milli Ağaçlandırma günü kapsamında Karatepe Köyü Dikenli Mahallemizde 5 bin fidanı toprakla buluşturuyoruz. 2021 yılı sonuna kadar ise 1 milyon ağacı toprakla buluşturmuş olacağız.

Ayrıca 2022 yılında toplam 7 milyon fidan ekerek yanan alanların hepsinde fidanları topraklarla buluşturmuş olacağız. Selvi, Kızılçam, Fıstık Çamı, Defne ve Harnup gibi fidanlarla bölgemizde yetişen ağaçları ekiyoruz. Bugün Geleceğe Nefes olmak için yanan alanda ilk adımı atarak fidanları toprakla buluşturduk” dedi.
Yukarıçiyanlı köyü Ş.Jandarma Öner Çivili okulu 6.sınıf öğrencisi Osman Türkmenoğlu, öğretmen ve öğrenci arkadaşlarıyla fidanları toprakla buluşturdukları için çok mutlu olduğunu söyledi.
Geleceğe Nefes etkinliğine Vali Yardımcısı ve Kadirli Kaymakam Vekili Adem Yılmaz, Belediye Başkanı Ömer Tarhan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Yusuf Avcı, İlçe Tarım ve Orman Müdürü F.Rüştü Özeser, İlçe Orman Müdürü Adem Sarıbıyık, İlçe Sağlık Müdürü Ayşe Bozkurt ve daire müdürleri STK temsilcileri ile davetliler katıldı.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz