“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Şahin müjdeyi sahada verdi…

Şahin müjdeyi sahada verdi…

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

KADİRLİ´DE ŞİZOFREN HASTASI KİTAP YAZDI
    • 23 Mayıs 2019 - 08:22:47

KİTAP YAZARAK HAYATA TUTUNDU HAYAT DERSİ VERDİ
Şizofren hastası olan Uçar Onur Okdem, Hayatım Şizofreni adlı kitabını yazarak, hastalığını unutup hayata tutunmayı başarırken çevresine de örnek oldu.
Osmaniye Kadirli´de Engelsiz Yaşam Merkezi´nde kalan 46 yaşındaki lise mezunu şizofreni hastası Uçar Onur Okdem, yaşamındaki zorlukları ve hayallerini kaleme aldığı kitabını çıkardı. Anne ve babası öldükten sonra yalnız kalan Okdem, hastalığı nedeniyle kimsenin sahip çıkmaması üzerine sanatçı olma hayali ile 2 yıl süren çalışmasının sonunda yazılarını kitaba dönüştürdü.
Hayata tutunmak için yaşamdaki zorlukların kendisini kitap yazmaya yöneltti.
KİTAP YAZARKEN İYİLEŞTİĞİNİ FARK ETTİ
Hasta olan ve tedavisini uzun yıllar evde gören Okdem, Anne ve Babasını kaybetmesinin ardından tamamen yalnız kaldı.Okdem´ in macerası bundan sonra başladı. Yalnız kalan Okdem,önce Denizli devlet hastanesine ardından da Denizli huzur evine yerleştirildi. Orada bir buçuk yıl kaldıktan sonra da Kadirli engelsiz yaşam merkezine geldi. Üç yıldan bu yana Engelsiz yaşam merkezinde kalan Okdem ,iki yıl önce başladığı Hayatım Şizofren adlı kitabı çıkarttı. Amacım şizofreni hastalarına iyi yönde örnek olmak ve bir farkındalık yaratmaktı diyen Okdem,bu süre içerisinde iyileştiğini fark etti ve Kitabını da bütün şizofreni hastalarına psikiyatri hastalarına ve bütün zorluklarla karşılaşmış her insana yazdığını belirtti.Okdem le aynı kaderi paylaşan arkadaşları da onunla gurur  duyduklarını ve kendilerine hayat dersi verdiklerini belirttiler.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz