ATAMASI YAPAN DOKTORLAR HASTA KABULÜNE BAŞLADI

ATAMASI YAPAN DOKTORLAR HASTA KABULÜNE BAŞLADI

SUMBAS’DA 23 NİSAN COŞKUSU

SUMBAS’DA 23 NİSAN COŞKUSU

OTOMOBİL EVİN BAHÇESİNE DÜŞTÜ 1 YARALI

OTOMOBİL EVİN BAHÇESİNE DÜŞTÜ 1 YARALI

KADİRLİ’DE 104.YIL 23 NİSAN COŞKUSU

KADİRLİ’DE 104.YIL 23 NİSAN COŞKUSU

VALİ YILMAZ, 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ’NDE BULUŞTU

VALİ YILMAZ, 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ’NDE BULUŞTU

KADİRLİ’DE MARKA ŞEHRİN AYAK SESLERİ
    • 29 Temmuz 2020 - 07:27:06

Kadirli Belediye Başkanı Ömer Tarhan’ın daveti üzerine Kadirli’ye gelen Turizm profesörü Muharrem Tuna, kentin marka değerleri ve turizm dinamikleri ile ilgili incelemelerde bulundu. Kadirli Kaymakamı Ahmet Arık, Belediye Başkanı Ömer Tarhan, Ticaret Odası Başkanı Mehmethan Yüksel Kadirli Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Hamil Nazik ve Kadirli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Muzaffer Yüksel Kaya ile bir toplantı yapan Prof. Tuna daha sonra Kadirli Belediyesi Kültür ve Sosyal işler müdürü Hakan Semercioğlu’yla birlikte kentin turizm değerlerini gezerek incelemelerde bulundu.
Gezi dönüşü Belediye Başkanı Ömer Tarhan’a Kadirli için Marka Şehir süreci ile ilgili bilgiler veren Prof. Muharrem Tuna; “Kadirli Turizm potansiyeli oldukça yüksek bir şehir. Biz hem turizmi hem diğer kültür değerlerini kullanarak marka değeri olan bir Kadirli yaratmaya çalışacağız. Burada en önemli şey şehrin tüm iç dinamiklerinin koordineli bir şekilde aynı konuya odaklanmaları yani toplumsal katılımdır. Sayın Belediye Başkanının böyle bir adım atması geleceğin Kadirli’si için çok önemli” şeklinde konuştu.
Önümüzdeki günlerde Kadirli’deki tüm Sivil Toplum ve kamuyu temsil eden kurum,kuruluşları ve kentin kaanat önderleriyle bu konuyu ayrı ayrı görüşeceğini söyleyen Belediye Başkanı Ömer Tarhan, göreve geldiğinden bu yana turizm, kültür ve sosyal işlerin kent için çok önemli olduğu bilinciyle haraket ettiklerini belirterek; ” Tüm turizm değerlerimiz ve folklörük zenginliklerimize katma değer kazandırabilme yolunda başından bu yana çeşitli çalışmalar gerçekleştirdik. ‘Marka şehir Kadirli’ hedefiyle yapılan bu gayretlerimiz orta ve uzun vadede semerelerini gösterecek. Göreceksiniz, Kadirli bu bölgenin en çok turist çeken en mutlu insanların yaşadığı bir kent olacak. Kadirli Belediye Başkanı olarak tüm birimlerimizin enerjilerini bu konuda birleştirip Kadirli halkını geleceği için seferber edeceğiz. Bu sesler Kadirli’nin Marka Şehir Yolundaki ayak sesleridir” dedi.
Kaymakam Arık kültürel ve turizm değerlerinin bir kentin markalaşmasında en önemli unsur olarak gördüğünü belirterek; ‘ Ben daha önce görev yaptığım yerlerde hep turizm, kentin kültür geçmişi ve folklörük değerleri üzerinde durdum. Çalışmalar yaptırdım. Bu değerlerini pazarlayabilen kentler her zaman başarılı olmuştur. Burada dikkat edilecek husus değer yüklenecek kültür yada turizm faaliyetlerinin o misyonu taşıyıp taşımadığıdır. Yani misyon yüklenecek ögenin çok iyi seçilmesi gerekir. Festival bir kültür, sanat işidir ve kültür içermelidir. Tüm marka şehir çalışmalarını dikkatle takip edip yanında duracağım’ şeklinde konuştu.
PROF. MUHARREM TUNA KİMDİR?
1972 yılında Kilis’te doğdu. 1994 yılında Gazi Üniversitesi Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi Turizm İşletmeciliği Eğitimi Bölümünü bitirdi ve bir yıl sonra aynı fakülteye araştırma görevlisi olarak atandı. Yüksek lisans ve Doktora derecelerini Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği Anabilim Dalında tamamladıktan sonra, çalıştığı fakültede Yardımcı Doçentliğe yükseldi. 2002-2008 yılları arasında Gazi Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksek Okulu’nun müdürlüğünü yaptı ve üniversite senato üyeliğini yürüttü. Bu süre zarfında ABD’de Michigan State Üniversitesinde altı ay süreyle doktora sonrası çalışmalarda bulundu ve 2008 yılında yine aynı üniversitede Doçentlik unvanını kazandı. Bu kurumda öğretim üyeliğinin yanında dekan yardımcılığı, anabilim dalı başkanlığı ve çeşitli akademik görevleri de yürüten Dr. Tuna, 2014 yılında Gazi Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölümüne Profesör olarak atandı. Prof.Dr. Muharrem TUNA, turizm işletmeciliği, yönetim, strateji, örgütsel davranış, kalite gibi konularda bilimsel çalışmalar yürütmekte olup İngilizce bilmektedir.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz