“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Şahin müjdeyi sahada verdi…

Şahin müjdeyi sahada verdi…

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

KADİRLİ UZAKTAN EĞİTİMDE DE MARKA
    • 18 Ocak 2021 - 07:49:29

Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Merkezi (SODİMER) başkanı, Prof. Dr. Levent ERASLAN, memleketi Kadirli’de, binlerce öğretmenin evine misafir oldu, onlar için yeni ufuklar açtı.
Kadirli İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas TAPSIZ, Şube Müdürleri ve Eğitim Bir Sen Temsilcisi Mustafa Demirci’nin katılımıyla Kadirli Fen Lisesi Konferans Salonundan yönettiği programa öğretmenler zoom ve youtube Kadirli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü adresi üzerinden katıldı.
Sosyal medya ve dijital güvenlik konularında ilkleri gerçekleştiren, alanında bir otorite olarak ulusal basında ün salan Prof.Dr. Levent ERASLAN; Mehmetli Kasabasında doğduğunu, Kadirlili olmaktan gurur duyduğunu belirtti.
Prof. ERASLAN, “Pandemi Döneminde Öğretmen Olmak “ konulu seminere , salgınla birlikte eğitim öğretimde karşılaşılan yeni durumlar, öğrenci ve veli rolleri, bu süreçte öğretmenin karşılaştığı sorunlar üzerine çarpıcı tespitler yaparak başladı. Salgın sürecinde öretmenin öneminin daha çok anlaşıldığın belirtti. Animasyonlardan yararlanan, dijital ortamı tanıyan, sosyal medyayı ustaca kullanan, teknolojiyi iyi kullanan , mental (zihinsel) hazırlık yapan öğretmenin öne çıktığını vurguladı.
Öğretmenin yeni öğretim materyallerine ihtiyaç duyduğunu, yeni yöntem ve metotlar geliştirmek zorunda kaldığını, öğrenciyi derse motive etmek için yeni beceriler kazanması gerektiğini belirtti. Hizmet içi eğitimde sosyal medya ve dijital platformla ilgili, salgın sürecinde ortaya çıkan yeni durumla ilgili alanlara ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Öğretmenin hizmetiçi eğitimden geçirilmesinin önemi üzerinde durdu.
Materyal hazırlama, dijital beceriler ve pedagojik eğitim üzerinde duran Prof.ERASLAN, çözüm önerilerini de bir bir sıraladı. Öğrenci hazır bulunuşluğu için tavsiyelerde bulundu. Öğretmenler arası diyaloğun yararından, dijital kurslara katılmanın gereğinden , Google,youtube gibi platformlarda yer alan eğitim videoların takip edilmesinin öneminden söz etti.
Soru-cevap bölümünde öğretmenlerin seminerden memnuniyet cümleleri dikkat çekti. İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas TAPSIZ, teşekkür konuşmasında covid pozitif olduğu için seminere katılamayan Kaymakam Ahmet ARIK’ın ve İl Milli Eğiitim Müdürü Aydın ALBAK’ın selamnı iletti. Seminerin oldukça faydalı olduğunu belirtti. Teşekkür etti. Prof. ERASLAN da semineri yapması için öncülük eden Kaymakam Ahmet ARIK’ın Kadirli için bir şans olduğunu belirterek ‘geçmiş olsun’ temennisinde bulundu.
Seminer, karşılıklı memnuniyet cümleleri, yeni buluşma sözleri ile sona erdi.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz