DOĞA SEVERLER GÜZEL HAVANIN TADINI ÇIKARDI

DOĞA SEVERLER GÜZEL HAVANIN TADINI ÇIKARDI

VALİ DR. ERDİNÇ YILMAZ, KADİRLİ’NİN TESPİH USTALARI KAZIM İSPİR VE MUSTAFA İSPİR’İ ZİYARET ETTİ

VALİ DR. ERDİNÇ YILMAZ, KADİRLİ’NİN TESPİH USTALARI KAZIM İSPİR VE MUSTAFA İSPİR’İ ZİYARET ETTİ

TUĞRA YÜZME HAVUZU YARIN SEZONA BAŞLIYOR

TUĞRA YÜZME HAVUZU YARIN SEZONA BAŞLIYOR

EĞİTİM – BİR – SEN İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI

EĞİTİM – BİR – SEN İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI

ÇOCUKLAR “23 NİSAN ŞENLİKLERİNDE” EĞLENDİ..

ÇOCUKLAR “23 NİSAN ŞENLİKLERİNDE” EĞLENDİ..

KADİRLİ EĞİTİME DESTEK PLATFORMUNDAN YARIYIL TATİL AÇIKLAMASI
    • 20 Ocak 2023 - 09:03:24

KADİRLİ EĞİTİME DESTEK PLATFORMUNDAN YARIYIL TATİL AÇIKLAMASI

Okul öncesi, ilk ve orta dereceli okullarda,2022-2023 yılı Eğitim ve öğretim döneminde yarıyıl tatili 20 Ocak Cuma günü öğrencilere karnelerin verilmesiyle başlıyor. Yarıyıl tatili Cuma günü başlayıp 3 Şubat pazartesine kadar sürecektir. Ülkemizin her yanında olduğu gibi ilçemizde de karne heyecanı yaşanacak.

Eğitim Destek Platformu Başkanı Mahmut BOZDOĞAN, okulların yarıyıl tatiline girmesi münasebetiyle yaptığı açıklamada; “Bizleri başarıya ulaştıracak en önemli kurum okul, en önemli araç eğitimdir. İnsan hayatında aileden sonra en önemli basamak olan okul, çocuklarımızı hayata hazırlayan ve eğitim imkânlarını sistemli bir şekilde sunan bir eğitim yuvasıdır. Milli ve manevi değerlerine bağlı, donanımlı nesillerin yetişmesi hepimizin ortak hedefidir.” dedi.
Bu düşünceyle başta büyük fedakârlıklarla çalışan öğretmenlerimiz olmak üzere tüm eğitim çalışanlarımızın, öğrencilerimizin ve kıymetli velilerimizin 2022-2023 eğitim öğretim yılını kutluyor; huzur, mutluluk ve başarı getirmesini diliyorum.” Açıklamasında bulundu.
Eğitim Destek Platformu Başkanı Mahmut BOZDOĞAN, yaptığı değerlendirmede, Eğitim-Öğretim alanında İlimiz Osmaniye ve İlçemiz Kadirli’nin eğitim çıtasının oldukça yüksek olması bizleri mutlu etmektedir. Ülkemizin geleceğinde söz sahibi olacak nitelikli bireylerin yetişmesi en büyük arzumuzdur. Eğitim kalitesinin artmasında en önemli unsur ve alınan kararların uygulayıcısı öğretmenlerimizdir. Öğretmenlerimizin daha rahat bir ortamda, öğrencilerine odaklanmaları en büyük dileğimizdir. İlçemizin yöneticilerine ve sivil toplum kuruşlarına düşen görev öğretmelerimize yol açmak ve yapmak istedikleri olumlu faaliyetlere destek olmaktadır. Elbette her şeyin bir anda düzelmesini beklemek haksızlık olur.” dedi.
Eğitim Destek Platformu Başkanı Mahmut BOZDOĞAN, “İlçemizde yapılan yeni okul binalarının, 10.000 okul projesi kapsamında yapılan yatırımların, 10.000 lise projesi kapsamında yapılacak yeni yatırımların artarak devam etmesi gerekliliğine vurgu yaparak, Kaymakamlık himayesinde yapılan El Ele Birlikte Başarılı Geleceğe Projesinin ilçemizin eğitim faaliyetlerine bir heyecan getirdiğini görmekten memnuniyet duyuyoruz. Bu konuda üzerimize düşenlerini yapmaya hazır olduğumuzu belirtmek isteriz.” açıklamasını yaparak, “ilk etapta taşımalı eğitim yapılan okullarımızda taşıma kapsamı dışında olmayan öğrencilerimize de yemek verilmesi çalışması için teşekkür ediyoruz. En kısa sürede tüm öğrencilerimizi kapsaması ve tüm okullarda yemekhaneler konusunda oluşabilecek olumsuzlukların önlemlerinin alınması en büyük arzumuzdur” diyerek, “ilçemiz sürekli gelişmekte ve özellikle yeni yerleşim alanlarında ve nüfus artışının hızlı olduğu yerlerde yeni okulların yapılması, özellikle ilkokullarda sınıf mevcutlarını azaltacak kalıcı önlemlerin alınması” gerektiğinin vurgusunu yaptı.
Bunun yanında, Bölgemizin ihtiyaçları doğrultusunda yeni liselerin ve özellikle de meslek liselerinin açılması, mesleki gelişimin özendirilmesi ülkemizin geleceği açısından son derece önemlidir. Ülkemiz için her alanda işini en iyi yapan kaliteli bireylere ihtiyacımız olduğu unutulmamalıdır.
Halk Eğitim Merkezleri bünyesinde açılan kursların niteliklerinin arttırılması ve ihtiyaca cevap verilecek şekilde halk eğitim merkezleri açılması, Mesleki Eğitim Merkezleri (MESEM)’in yaygınlaştırılması nitelikli bireylerin yetişmesinde büyük öneme sahiptir diyerek, çocuklarımızın kendi yaşayacakları çağa göre yetişmeleri en büyük şiarımız olmalı ve onlara bu doğrultuda imkânlar sunulmalıdır. Bilim Sanat Merkezi (BİLSEM) açılması önemli bir adımdır. En kısa sürede tüm ihtiyaçlara cevap verebilecek bir hizmet binasına sahip olması, DENEYAP Atölyesinin ilçemizde faaliyet göstermesi için çalışma yapılması elzemdir beyanında bulunarak gerekliliğin önemini ifade etti.

Eğitim Destek Platformu Başkanı Mahmut BOZDOĞAN, Özel Eğitime ihtiyacı olan öğrencilerin her geçen yıl arttığını görmekteyiz. Bu konuda alanında uzman öğretmelerimizden eğitim almak her öğrencinin hakkıdır. Hem bu öğrencilerimizin hem de bu öğrencilerimizin velilerinin üzerindeki yüklere ortak olunmalıdır düşüncesine sahip olduklarını açıkladı.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz