SANAYİ VE TİCARET FUARI AÇILDI

SANAYİ VE TİCARET FUARI AÇILDI

SUMBAS’TA AHIR YANGINI

SUMBAS’TA AHIR YANGINI

DEREDE MAHSUR KALAN İNEK KURTARILDI

DEREDE MAHSUR KALAN İNEK KURTARILDI

KADİRLİ BELEDİYESİ GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİKLERİ DÜZENLENDİ

KADİRLİ BELEDİYESİ GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİKLERİ DÜZENLENDİ

Hasan Dede Türbesi için iyileştirme ve çevre düzenlemesi çalışmaları başladı.

Hasan Dede Türbesi için iyileştirme ve çevre düzenlemesi çalışmaları başladı.

Kadirli Eğitim ve Kültür Vakfı Bölüm 2
    • 11 Ekim 2020 - 17:38:53

Geçen hafta kuruluşu ve kurucu üyeleri, vizyonu ,misyonu ve amaçlarından bahsettiğim Kadirli Eğitim ve Kültür Vakfının bu hafta biraz daha açmak istiyorum. Bahsettiğim gibi Vakfın genel merkezi Ankara’da bulunuyor. Adana ve Kadirli de şubelerimiz var. Ankara da Genel Başkanımız Sayın Ahmet DEMİREL, Adana Şube Başkanımız Sayın Emine VARMIŞ ve Kadirli Şube Başkanımız da Sayın Duran İSAOĞLU dur . Ben de Kadirli şubesi yönetim kurulundayım ve bu ailede bulunmaktan gurur duyduğumu belirtmek isterim. KA-VAK AİLESİ kar topu gibi büyümekte ve toplumdaki yerini güzelliklerle korumaktadır.
Vakfın adı Kurucular tarafından çok tartışılmış ve sonunda “Kadirli” nin “KA” sı, Vakıfın “VAK” ı alınarak ortada tire (-) olacak şekilde KA-VAK olarak belirlendi. Amblem olarak ta Ala Caminin minaresi ile Savrun Suyu Köprüsü dikkate alınarak hazırlanmıştır.
Tek amacı Kadirlinin tanıtımı olan KA-VAK son derece başarılı ve göz dolduran çalışmalarla İlçemiz için büyük bir şanstır. Kendi hemşerilerini özel tutmak için başarılı öğrencilere her yıl karşılıksız burs verdiğini, böylece hemşehrilik ruhunu geliştirdiğini de belirtmek istiyorum. Özellikle başka şehirlerde bulunan Kadirlililer bu vakıfla kenetlenerek aynı amaçlara yönelik doğru yolda ve birlikte yürümeye gayret ediyorlar. Aslında sadece bu bile insanı etkiliyor. Çünkü başarmak ekip işidir. Birlikte yürümek bu başarının en büyük etkisidir. Bir de hemşeri olmak tamamen vatan sevgisinin açığa çıkmasıdır.
Özellikle geçtiğimiz yıllarda Karatepe Aslantaş Müzesinin UNESCO dünya mirası geçici listesindeki yer alması işte bütün bunların ispatıdır. Büyük gayretler sonucu Kadirli Eğitim ve Kültür Vakfı Yöneticileri ile Osmaniye İl Kültür Müdürlüğünce Sayın Milletvekillerimizin de destekleriyle Karatepemiz UNESCO dünya mirası geçici listesine girmeyi başarmıştır. Emeği geçenleri gönülden kutluyorum. Şimdi asıl amacımız Karatepe Aslantaş Açık Hava Müzemizin UNESCO dünya mirası asıl listesinde yer almasıdır.
KA-VAK sloganıyla sözlerime son verirken bu Vakfı daha yakından tanımak isteyenleri Kadirli Şubemize davet ediyorum. Hem tanışırız hem de gelecek güzel günlerden bahsederiz. İşte sloganımız: TÜRKİYE VATANIM KADİRLİ AİLEM.
Geçen hafta ve bu hafta Sizlere Kadirli Eğitim ve Kültür Vakfımızı biraz olsun anlatmaya çalıştım. Bu konuda bana yardımcı olan Ankara Genel Merkez Vakıf Sekreterimiz Sayın Mustafa TUFAN beye çok teşekkür ediyorum. Ve yıllardır süren KADİRLİ Aşkımız hiç bitmesin istiyorum.
Yine detaylı tüm bilgiler için internet sitemize bekliyoruz.
info@kavak.org.tr
Haftaya tekrar görüşmek dileğiyle sevgiyle kalın.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz