“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Şahin müjdeyi sahada verdi…

Şahin müjdeyi sahada verdi…

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

Kadınlardan Üçgenpark’ta basın açıklaması..
    • 9 Aralık 2019 - 07:28:22

Atatürk’ün kadınlara seçme seçilme hakkı vermesinin yıl dönümünde Kadirli Kadınlar Meclisinin düzenlediği basın açıklaması Üçgen Park ta yapıldı.
Meclis Başkanı Emel Erkayran yaptığı Basın açıklamasında öyle konuştu:
5 aralık 1934 yılında ‘Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verildiğine dair kanun’ kabul edilmiştir. Diğer birçok batılı ülke ile kıyaslandığında Türk kadını seçme ve seçilme hakkını çok erken denebilecek bir tarihte kazanmıştır. Bu kararın ardından 1935 yılında yapılan seçimlerde 18 kadın vekil meclise girmiştir. Bu rakam o dönem için % 4.6’lık bir temsil oranına denk gelmektedir. Günümüz parlamento yapısı incelendiğinde ise, TBMM’de kadınlarımız ancak % 16’lı k bir oranda temsil edilmektedir. Bu demektir ki, türk kadını halen seçememekte, seçilememektedir. Seçme seçilme hakkı konusunda ise ataerkil yapının etkileri aşikardır.
Atatürk’ün biz Türk kadınına verdiği seçme ve seçilme hakkımıza her zamankinden daha fazla sahip çıkmak zorunda olduğumuz bu günlerde büyük önderimizin anısı önünde bir kez daha saygı ve minnetle eğiliyorum.”
Açıklamaya Belediye başkan Vekili Kerem Soncu, siyasi ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve kadınlar katıldı..

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz