SANAYİ VE TİCARET FUARI AÇILDI

SANAYİ VE TİCARET FUARI AÇILDI

SUMBAS’TA AHIR YANGINI

SUMBAS’TA AHIR YANGINI

DEREDE MAHSUR KALAN İNEK KURTARILDI

DEREDE MAHSUR KALAN İNEK KURTARILDI

KADİRLİ BELEDİYESİ GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİKLERİ DÜZENLENDİ

KADİRLİ BELEDİYESİ GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİKLERİ DÜZENLENDİ

Hasan Dede Türbesi için iyileştirme ve çevre düzenlemesi çalışmaları başladı.

Hasan Dede Türbesi için iyileştirme ve çevre düzenlemesi çalışmaları başladı.

İYİCE ‘UYUŞTUK’!
    • 16 Kasım 2022 - 07:50:13

İYİCE ‘UYUŞTUK’! – EMRE KIR

Normalde huyum değildir, ama sabah erken kalkıp gözlerimi açar açmaz, çay suyu bile koymadan doğruca oturma odasının yolunu tutup televizyon kumandasına uzandım şuursuz bir şekilde, maksat bir ses olsun, bir şeyler fısıldansın. Bir haber kanalında Osmaniye’de başlatılan çok geniş kapsamlı uyuşturucu operasyonu haber edilirken, arada geçen “okul önleri’’ sözü o ana kadar dalgın ve hala uyanamamış gözlerimi fal taşı gibi açtı.
Çünkü öğretmendim ben. Okul önleri, hep benim için öğrencilerin sabah telaşında derse yetişmek için koşuşturmalarına sahne olan, kuş cıvıltılarına öğrenci cıvıltılarının da karıştığı bir yer olmuştur. Hangi zihniyet, nasıl bir akıl tutulması bu uyuşturucu denen zilleti ta ilkokul, ortaokul öğrencilerinin eline sıkıştıracak kadar alçaklaşıyor?
Devletimiz, polisimiz sokak sokak köşe bucak torbacı topluyor, ama toplamakla da bitmiyor. Narkotiğin meşhur bir sözü vardır; ’’Uyuşturucu ucuza düşmüşse mücadele zayıflar.”
Mantar gibiler, elden, koldan, bacaktan her yerden ürüyorlar sanki. Hap üretiminde çığır açmışlar. Kek, kurabiye kalıpları kullanır gibi istedikleri her şekilde, her renkte hap üretiyorlar. Ninja kaplumbağa, pokemon, süpermen, kalp şeklinde, kristal biçimde, kuş şeklinde hap var.
Daha neler neler… Şeker süsüyle önce çocukları alıştırıp, sonra bağımlı hale getiriyorlar. Parayla sattıkları da artık simit fiyatına inmiş. Uyuşturucu yaşının 9 yaş sınırına indiğini duyunca hepten geçtim kendimden. Üstelik bu acı gerçek, genelde her istatistiği makyajlayan TÜİK tarafından açıklandı. O kadar çok kolay üretiliyor ki artık herhangi bir evin bodrumunda, kilerinde ya da laboratuar süsü verilmiş salon büyüklüğündeki odalarda, teşkilatlarını hemencecik kuruveriyorlar.
Yapılan bilimsel araştırmalar ışığında, ailelerin çoğu çocuklarının uyuşturucuya başladığını ortalama 2 yıl sonra öğreniyor ve zaten o saatten sonra iş işten geçmiş oluyor.9 yaşında uyuşturucudan ölen çocuk var maalesef bu ülkede. Tuhaf gibi görünebilir ama en çok vakalar, yoksul ve muhafazakâr kesimlerde.
Önceleri kritik masa toplantılarında Türkiye’yi transit ülke olarak adlandıran büyük baronlar için artık ülkemiz pazar yeri halini aldı. Metanfetamin denilen zehir artık 81 ilimize de yayıldı, aynen covid vakası gibi, bir kişi en az üç kişiyi alıştırıyor. Bu ne bir parti, ne bir etnik köken ne de bir mezhep meselesidir. Bu, evlatlarımızın meselesidir. Sadece arz değil talebin de ortadan kaldırılması şart.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz