“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Şahin müjdeyi sahada verdi…

Şahin müjdeyi sahada verdi…

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

İSTİKLAL ŞAİRİ MEHMET AKİF ERSOY’A DUYGULU ANMA 
    • 28 Aralık 2022 - 08:03:11

İSTİKLAL ŞAİRİ MEHMET AKİF ERSOY’A DUYGULU ANMA

 

İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy vefatının 86’ıncı yıl dönümü dolayısıyla Savrun şehit Mustafa ciğiloglu Anadolu lisesinde bir anma programı düzenlendi.

Okulun konferans salonunda düzenlenen programa İl Milli Eğitim Müdür yardımcısı Erbay Tan,İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Tapsız,Eğitim – Bir – Sen temsilcisi Mustafa Demirci,Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Koray Erdemir,bazı okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan okul Müdürü Halil İbrahim Tamer, istiklal Marşı’nın kabul süreciyle ilgili bilgiler vererek yaşadığı döneme damga vuran İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’un kalplerinde her zaman ayrı bir yeri olduğunu belirterek merhum Akif’i saygı ve rahmetle andıklarını ifade etti.

Daha sonra Miraç camii imam hatibi Recep Çeri ve Yakup Türkmenoğlu tarafından Kur’an-ı Kerim okunup Mehmet Akif Ersoy’un nezdinde tüm şehitlere ve gecmişlere dualar edildi.

Ardından söz alan Mustafa Demirci,İlyas Tapsız ve Erbay Tan ise, Akif’i anlamanın önemine vurgu yaparak onun yaşadığı dönemi, Kurtuluş Savaşı mücadelesinden örneklerle anlatarak, Akif’in şiirlerinin nasıl ve hangi şartlarda yazıldığını, neden ve nasıl ortaya çıktığını aktardılar.

Ayrıca merhum Akif’in bu aziz milletimizin vatan sevgisini, bağımsız ve hür yaşama kararlılığını ve kutsal değerlerine verdiği önemi abideleştiren İstiklal Marşı ile tüm ulusumuzun gönlünde ilelebet yaşamaya devam edeceğini vurgulayarak öğrencilere milli ve manevi değerler hususunda önemli tavsiyelerde bulundular.

Slayt sunumundan sonra bazı öğrenciler,İstiklal Marşı’nı ve Çanakkale şiirini okurken,gözyaşlarına hakim olamadılar.

İşte o anda salonda duygu dolu anlar yaşanırken, diğer öğrenciler de alkışlarla arkadaşlarına destek verdiler.

Duygu dolu sahnelerin yaşandığı ve pür dikkat dinlenilen anma proğramı temennilerin ardından son buldu.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz