ATAMASI YAPAN DOKTORLAR HASTA KABULÜNE BAŞLADI

ATAMASI YAPAN DOKTORLAR HASTA KABULÜNE BAŞLADI

SUMBAS’DA 23 NİSAN COŞKUSU

SUMBAS’DA 23 NİSAN COŞKUSU

OTOMOBİL EVİN BAHÇESİNE DÜŞTÜ 1 YARALI

OTOMOBİL EVİN BAHÇESİNE DÜŞTÜ 1 YARALI

KADİRLİ’DE 104.YIL 23 NİSAN COŞKUSU

KADİRLİ’DE 104.YIL 23 NİSAN COŞKUSU

VALİ YILMAZ, 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ’NDE BULUŞTU

VALİ YILMAZ, 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ’NDE BULUŞTU

İŞGALLER ÜZERİNE-30….
    • 7 Mayıs 2021 - 08:31:29


AKSAKALLI’LAR ÖLMEZ
Uzun zamandır Ak Sakallı ile karşılaşmıyor ve o datlı sohbetlerinden istifade edemiyorduk. Bunun apaçık sebebi, dünyayı çepeçevre kuşatan Coronavirüs illetiydi. Dünyaya yine dünyalılar tarafından salınan bir serseri seri katil dünyada resmen korku fırtınaları estiriyor, korkudan dünyanın rengini kıpkırmızı ediyordu. İnsanoğlunun ayak bastığı ilk günden bu tarafa her türlü iyiliği ve kötülüğü gören sinesinde nice bilinmezler barındıran dünyamız şimdi yepyeni ve acımasız bir musibet ile karşı karşıyaydı. Günlük güneşlik görünen dünyanın üzerini bir anda kara bulutlar kaplamış, dünyaya bir haller olmuştu. Haber bültenlerini bakılırsa durum hiç iç açıcı değildi. Biz de bize anlatılan ve gösterilen bu acımasız durum karşısında dostlarımızı ziyarete ara vermiş, Anamıza babamıza bile gidemez olmuştuk. Sizin anlayacağınız durum kötüydü hem de çok kötü.
Bu Corona musibetinden en az hasarla çıkmak adına devletimiz harika işler yapıyor, insanların bu illete bulaşmamaları bu soyka çıkasıcanında insanlara bulaşmaması için elindeki tüm imkânları seferber ediyordu. Bu seferberlik te bize de VEFA DESTEK guruplarında görev almak düşmüştü. Görevimiz gereği güzel işlerle hemhal oluyorduk.
Bir Perşembe günü nedendir içimize Aksakallı ile görüşme sohbet etme isteği hasıl oldu. Metin Hocayı arayıp müsait olduğu bir zamanda -Ak Sakallıyı ziyaret edelim, varsa bir ihtiyacı varsa elimizden geldiğince yardımcı olalım dedim. Aldığımız olumlu cevapla hemen kalkıp Ala Camiinin yolunu tuttuk. Ala Camiye vardığımızda Metin Hoca bize kötü haberi verdi. Kardeş senin Ak Sakallı Kadirli’den gitmiş, giderken de sana bir mektup bırakmış. Ben de az önce öğrendim dedi. İçimizde bir burukluk ile mektubu açtık.
‘’ Selamünaleyküm Kadirciğim, Siz bu mektubu aldığınızda ben buralarda olmayacağım. Lakin beni ziyarete geleceğinizi biliyorum. Bu sebeple mektubu yazdırdım. Lütfen hakkınızı helal ediniz. Birlikte güzel vakitler geçirdik. Sizden Allah Razı olsun. Gidipte gelmemek gelipte görmemek var. Şimdi yazdırdıklarımı sakın unutmayın.
Dikkatinizi çektimi bilmiyorum benim insanlık gibi bir davâm var. Ben insanların hayatında, iyiliğin, güzel ahlakın, komşuluğun, anlaşılmanın, adam yetiştirmenin, mirasın paylaşılmasının, cihadın ne olduğunun derdindeyim. Ben Müslümanların dağınıklığına, fikir ayrılıklarına karşıyım. Benim anlayışımda zihin işgallerine yer yok, kasabın bıçağını yalayan kuzu anlayışı yok, medeniyetin ya da şairin ifadesiyle ‘’ bir zamanlar biz de milletmişiz hem nasıl milletmişiz, gelmişiz dünyaya milliyet nedir öğretmişiz’’ anlayışında bir insanım. Yozlaşmaya karşıyım, kitap okumamaya karşıyım, milletime zarar getirecek her türlü olguya karşıyım, İyilik ve güzellik namına ne varsa ben bunlara talibim, Adalete, iyiliğe, kalkınmaya, ilerlemeye, çağları aşan anlayışa tarafım. İlime, adam yetiştirmeye, yetişirken bağlarına sımsıkı sarılmaya tarafım. Köksüz aydına karşıyım. İstikbalin göklerde olduğuna tarafım. Huzurevlerine, hayvanat bahçelerine karşıyım. Torunun dedeyi veya nineyi büyük bildiği anlayışa tarafım. Ben devletimin varlığına birliğine beraberliğine tarafım. Türkiye Cumhuriyetine karşı olan herkese ve her şeye karşıyım. Zira burası son ocak, son kale. Burası Mekke’nin ve Medine’nin koruyucusu. Ben gençlere tarafım, geleceği gençlikte görüyorum. Gençlerin iyi yetiştirilmesine tarafım. Ben türkülere tarafım, aşıklara ozanlara tarafım.
Lütfen Kadirciğim, bu konudaki hassasiyetlerimi unutma, Memleketimizin iyiliği ve kalkınması adına yapılacak her adımda ya baş ol, ya başa güreş, iyilik ve merhamet hareketlerinde yer al, kitap okumayı unutma. Sen zaten nasıl kitaplar okuyacağını biliyorsun. Her şeyden vaz geç ama iyilikten, dürüstlükten doğruluktan vazgeçme. Helal konusunda helalleşme konusunda sana anlattıklarımı sakın hayatından çıkarma. Ve ben seni bir daha göremezsem de hakkını bana helal etmeyi unutma. Benim hakkım sana helal olsun. Allaha emanet ‘’
Mektubu okumayı bitirdiğimde farkettim ki ben ağlıyordum. Aksakallı sanki hiç gelmeyecekti. Ve ben onu bir daha hiç göremeyecektim.KADİR İSLAMOĞLU KADİRLİ ANDIRIN GELİŞİM PLATFORMU DERNEĞİ BAŞKANI

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz