KADİRLİ BELEDİYESİ GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİKLERİ DÜZENLENDİ

KADİRLİ BELEDİYESİ GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİKLERİ DÜZENLENDİ

Hasan Dede Türbesi için iyileştirme ve çevre düzenlemesi çalışmaları başladı.

Hasan Dede Türbesi için iyileştirme ve çevre düzenlemesi çalışmaları başladı.

KADİRLİ TİCARET BORSASI BAŞKANI VE YÖNETIM KURULU ÜYELERİ  BASINLA BİR ARAYA GELDİ

KADİRLİ TİCARET BORSASI BAŞKANI VE YÖNETIM KURULU ÜYELERİ BASINLA BİR ARAYA GELDİ

TEKELİ KÖYÜNDE ÇIKAN YANGINDA ODUN VE BALYALAR YANDI

TEKELİ KÖYÜNDE ÇIKAN YANGINDA ODUN VE BALYALAR YANDI

Başkan Olcar, şoför ve galerici esnaflarıyla bir araya geldi

Başkan Olcar, şoför ve galerici esnaflarıyla bir araya geldi

İLK AŞKIM BABAM…
    • 22 Kasım 2020 - 20:40:38


Annem ebe babam da öğretmen olunca sürekli olarak mekan değiştirdik. Annem bütün gün çalıştığı için babamla daha çok vakit geçirdik. Babam bize çok vakit ayırırdı. Okuldan eve geldiğinde gezmelere götürürdü hep bizi. Arabamız vardı ama annem işe gidip gelirken kullanıyordu.Biz babamın bisikletiyle gezerdik ve çok zevk alıyorduk.Adana Baraj yolunda gezdiğimizi hatırlıyorum hep.Seyhan gölü kenarında suya taş atarak, taşı zıplatırdı babam. Yapmak ister ama bir türlü su üzerinde taşı zıplatamazdık.
İlkokulu üç ayrı okulda bitirdim. Adana Lütfiye Kısacık İlkokulundan mezun oldum. Sonra Ziyapaşa Ortaokulu ve Borsa Lisesi.
Anne babası ayrılmış evlatlardan biri de benim. İlk ayrılıkları ben 9 yaşındayken oldu.Ayrılmalarını hiç istemediğim için türlü türlü numaralar çevirdim. Hatta bir keresinde, “ayrılırsanız eğer, beni göremezsiniz “ yazılı bir mektup bırakıp ortadan kayboldum. Tek katlı müstakil bir evimiz vardı.(Annem hala aynı evde tek başına yaşıyor) Balkonumuzun altına saklandım ve bekledim. Sonra beni buldular tabii. Ayrılmalarına bir kaç kez engel olmayı başardım. Fakat olmadı,sonunda gene ayrıldılar.
Bir türlü babamın yokluğuna alışamıyordum . Sürekli ağlıyor onu hep yanımda istiyordum.Hatta mutlaka bir eşyasını kucaklar öyle yatardım.
Şimdi düşünüyorum da boşuna çabalamışım çocuk aklımla. Bir şeyler yolunda gitmiyorsa zorlamamak lazım. Evdeki gerginlikler çocukları olumsuz etkiliyor.Evet ayrılmalarını istemiyordum ama sürekli kavga olmasını da istemiyordum.Ben ve kardeşlerim çocuk, anne ve babamız yetişkin olduğu için doğru olanı onlar bilir diye düşünmeli. Bu yüzden zorla değil her şey gönüllü olmalı. Evet her insan kendi hayatını dilediği gibi yaşamalı . Sadece ortaya getirdikleri çocuklar için bir kaç kez daha düşünmeli yapacaklarını!
Evlilik çok önemli , kolay karar verilmemeli. Ayrılık ta öyle. Çocuklar her zaman anne ve babasını bir arada ister. Bu yüzden evlilikte çocuk yapmak ta iyi düşünülmesi gereken bir karar.Yaşadığımız kötü tecrübeleri hayatımıza doğru bir şekilde uygulamayı başarabilirsek(benim gibi) daha az hata yapabilir, daha doğru karar verebiliriz.
Babam her kız evlat gibi benim de ilk aşkım ve kahramanım. En iyi en doğru bilenim . Sanki herkes yalan söylese, babam hep doğru söyler. Ona güvenim sonsuzdur.
Evliliğim yine onun istediği gibi oldu. Çünkü onun mutluluğu benim mutluluğum oldu hep.Yaşamımda her yaptığımdan haberi olmuştur. Elimden geldiğince hem annemin ,hem de babamın hayır dualarını almaya çalıştım.
Yaş aldıkça başka türlü yaşıyor insan.Çok soru sormadan kabullenmeyi öğreniyor.Zamanı doğru değerlendirmeyi öğreniyor.
Babam çok inançlı bir insandır. Annemle ayrıldıktan sonra bir evlilik daha yaptı. İlk evlilikten, 2 kız bir erkek, ikinci evlilikten de yine 2 kız bir erkek evladı oldu. Üvey kelimesini de öğrendik böylece. Kardeşler arasında üvey de olsa hiç fark olmadığını da öğrendik.
Yaşadığımız sıkıntılı günlerde birbirimize sarılmayı, öpmeyi unuttuk. Çok çabuk bulaşan bir salgınla yaşıyoruz.
Bütün bu yaşananlar şaka gibi ama gerçek. Bu hastalıkla tanıştıktan sonra çok farklı şeylere alıştık.
Artık hiçbir şey eskisi gibi değil. Çocuklar okullarından ayrılar. Yaşlılarımız hava almak için bile olsa dışarı çıkamıyor. Sevdiklerimize sarılamıyoruz. Birbirimizden korkuyoruz.
Aramızda inanmayanlar da var biliyorum. Ama hepsi gerçek ve çok zorlu bir süreç. Coronavirüs akciğerlere saldırıyor . Eğer korunmasızsanız (doğru maske kullanımı) çaresiz bulaşıyor. Karşınızdaki insanla yakın temas ederseniz (en az 1-1.5 metre) aynı şekilde bulaşıyor. En önemli olan da temizlik konusu. Ellerimizi temiz tutmalıyız ve söylendiği gibi sık sık (ovalayarak 20 sn ) yıkamalıyız. Sürekli olarak maskeli gezmeli ve sık sık değiştirmeliyiz .Kalabalık yerler risk grupları için çok tehlikeli. Gerekmedikçe hiç evden çıkmayalım.
Malesef can kayıpları yaşanıyor ve bu hastalığa canım babam da yakalandı,yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor. Şimdi sizden hem babam için hem de şifa bekleyen tüm hastalar için dua bekliyorum. Ben de, babam da ,tüm kardeşlerim de çok inançlıyız. Yer gök dua üzerine kurulu der babam. Bu yüzden, yoktan var eden Allah dilerse her şey olur. İnanmak istiyorum ve hep dua ediyorum. Bütün hastalara acil şifalar diliyorum.Yakınlarını bu hastalıktan kaybedenlere sabırlar, vefat edenlere Allah’tan rahmet diliyorum.
İnsanlık artan ve çok hızlı bulaşan bu virüsle zorlu mücadele ediyor.Aşı çalışmalarının bir an önce istenen hale gelmesini diliyorum.İnşallah bir an önce kurtulur özlediğimiz o güzel günlere kavuşuruz.
Biraz karışık bir köşe yazısı oldu farkındayım. Çünkü duygularım da karışık. Hem akrabamız hem de İlçemizin önemli siyaset insanı Sayın Süleyman GÜRSOY beyin de covid19 dan vefatını öğrendim. Kendisine Allah’tan rahmet sevenlerine başsağlığı ve sabırlar diliyorum.
@kadirlikadınlarmeclisi üyelerime (Zahide Koçer hanıma ) sevgiler selamlar. Yüreği sevgi dolu, iyilikler için yaşayan insanlara selamlarımı gönderiyorum.Bu düşüncelerle Kötülükler azalsın iyilikler çoğalsın istiyorum. Bana güvenen, tüm Kadınlara kucak dolusu sevgiler gönderiyorum.Telefonla arayan mesajlar gönderen , dualarında babama ve tüm hastalara yer veren tüm sevdiklerime sonsuz teşekkürlerimi gönderiyorum. İnanç ve duanın gücüne, kaderden kaçılmayacağına sonuna kadar inanıyorum. Kaderde ne varsa onu yaşayacağız.Haftaya tekrar görüşmek dileğiyle sevgiyle kalın.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz