OSMANİYE VALİSİ ERDİNÇ YILMAZ KADİRLİ’DE İNCELEME VE ZİYARETLERDE BULUNDU..

OSMANİYE VALİSİ ERDİNÇ YILMAZ KADİRLİ’DE İNCELEME VE ZİYARETLERDE BULUNDU..

KAN BAĞIŞI KAMPANYASINA YOĞUN İLGİ

KAN BAĞIŞI KAMPANYASINA YOĞUN İLGİ

100. YIL ORTAOKULU TÜRKİYE YARI FİNALLERİNDE

100. YIL ORTAOKULU TÜRKİYE YARI FİNALLERİNDE

ŞEHİT POLİSLERE YASİN-İ ŞERİF OKUTULDU

ŞEHİT POLİSLERE YASİN-İ ŞERİF OKUTULDU

UYUŞTURUCU OPERASYONU 2 KİŞİ TUTUKLANDI

UYUŞTURUCU OPERASYONU 2 KİŞİ TUTUKLANDI

İL MÜDÜRÜ BULUT, OGC’DEAFAD’IN ÇALIŞMALARINI ANLATTI
    • 30 Aralık 2019 - 07:14:42

Osmaniye İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü, gönüllülük esasına göre çalışmak isteyenlere teorik ve pratik bilgiler veriyor.

AFAD Osmaniye İl Müdürü Serhat Bulut, gönüllülük esasına dayalı sivil toplum kuruşları ile kamu kurumlarına ziyaretlerde bulunarak, bilgilendirmelerde bulunuyor.Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti’ne (OGC) ziyarette bulunan AFAD Osmaniye İl Müdürü ile personelleri, medya mensuplarını bilgilendirdi.

OGC Gökhan Erkmen Toplantı Salonunda, Cemiyet Başkanı İsrafil Avcı, yönetim kurulu üyeleri ve medya çalışanları tarafından karşılanan AFAD İl Müdürü ile beraberindekiler, bilgilendirmelerde bulundu.

OGC Başkanı Avcı, AFAD’ın çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirterek, her zaman yardıma hazır olduklarını söyledi.

AFAD İl Müdürü Serhat Bulut, Medya ile ilişkilerini sıcak tuttuklarını belirterek, Afete hazırlık yılı kapsamında ziyaretler gerçekleştirdiklerini söyledi.Bulut; “Her ay bir tema üzerinde kamuoyunu bilgilendiriyoruz. Ağustos ayından itibaren başlattığımız çalışmalarımızda; ilimizin afetliği üzerinde farkındalık olaylarını oluşturuyoruz. Heyelan, deprem, su taşkınları üzerinde bölgemizde olası olumsuzluklar konusunda bilgilendirmeler yapıyoruz. Afet çantasının önemi, Toplanma alanları, kurumlar, binalar, deprem sigortası, bina güvenliği, yapısal zararları, DASK ve AFAD Gönüllülüğü gibi konularla ilgili toplantılar yaparak bilgilendirmeler yapıyoruz”dedi.

GÖNÜLLÜ SAYIMIZ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

AFAD Gönüllüsü ile ilgili de bilgi veren Serhat Bulut, “Bizlerle birlikte konumlarına göre gönüllü olarak çalışmak isteyenlere teorik ve pratik bilgiler veriyoruz ve vermeye de hazırız. Şu ana kadar gönüllü sayımız 175 kişiye ulaşmış bulunmaktadır. Bunlardan 100 kişiye eğitim veriyoruz. Gönüllü olarak çalışmak isteyenlerin, E-devlet üzerinde başvuru yapması gerekiyor. 15-20 kişilik grupların oluşması halinde teorik ve pratik bilgiler veriyoruz. Düziçi ilçemizde önümüzdeki günlerde 17 kişilik bir ekibe eğitim vereceğiz. Eğitimlerimiz 18.00-22 saatleri arasında yapılmaktadır. Kurum olarak 24 saat her an olaylara hazır durumdayız. Osmaniye Dağcılık kulübünden 25 kişi, Milli Eğitim Müdürlüğü’nden de 25 kişi olmak üzere 50 kişilik ekip ilimizde eğitilmiş ve hazır durumdadır. Osmaniye’de 100 kişilik eğitim almış gönüllünün hazır olmasını amaçlıyoruz. Bu konuda özellikle sivil toplum kuruluşlarının bizlerle birlikte çalışmalarını bekliyoruz”diye konuştu.

Yapılan bilgilendirmenin ardından AFAD İl Müdürü Serhat Bulut, medya mensuplarına AFAD Gönüllüsü yeleği hediye ederek, gönüllü çalışmaları önerisinde bulundu.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz