KADİRLİ BELEDİYESİ GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİKLERİ DÜZENLENDİ

KADİRLİ BELEDİYESİ GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİKLERİ DÜZENLENDİ

Hasan Dede Türbesi için iyileştirme ve çevre düzenlemesi çalışmaları başladı.

Hasan Dede Türbesi için iyileştirme ve çevre düzenlemesi çalışmaları başladı.

KADİRLİ TİCARET BORSASI BAŞKANI VE YÖNETIM KURULU ÜYELERİ  BASINLA BİR ARAYA GELDİ

KADİRLİ TİCARET BORSASI BAŞKANI VE YÖNETIM KURULU ÜYELERİ BASINLA BİR ARAYA GELDİ

TEKELİ KÖYÜNDE ÇIKAN YANGINDA ODUN VE BALYALAR YANDI

TEKELİ KÖYÜNDE ÇIKAN YANGINDA ODUN VE BALYALAR YANDI

Başkan Olcar, şoför ve galerici esnaflarıyla bir araya geldi

Başkan Olcar, şoför ve galerici esnaflarıyla bir araya geldi

HER CANLI YAŞAM HAKKINA SAYGI BEKLER
    • 27 Eylül 2020 - 18:19:20


Her canlı yaşam hakkına sahip gelir dünyaya. Hatta daha Anne karnındayken bu hakka sahiptir .
En Temel hak yaşama hakkıdır ve diğer tüm haklardan önde gelir.
İnsan kendini sözlü olarak ifade edemiyorsa, o zaman ortaya şiddet çıkar. Kadın, duygu ve düşüncelerini sözle ifade etmeye daha yatkındır. Bir sorun yaşadığında hislerini kolayca anlatabilir. Fakat erkeğin bu konudaki eğilimi, çok gelişkin değildir. Böyle olunca da, erkek öfke birikimini şiddet şeklinde ifade etme yoluna başvurur.
Erkekte saldırganlık, temel dürtüsel eğilimlerdendir. Fakat, onun bunu eşine ya da çocuğuna yöneltmesi yanlıştır.
Akıl silahını kullanan bir insanın şiddete yönelmesine gerek yoktur. Şiddeti duyguların ifade yöntemi olarak öğrenen insan, bu zihinsel şartlanmayı mutlaka değiştirmelidir. Ancak herkesin bunu başarması zor olduğundan şiddet artış gösterir.
Bununla birlikte kıskançlık da bir duygusal şiddet çeşididir. İnsan sahip olduğu ve paylaşmak istemediği kişiyi kıskanarak ona acı çektirir; aşırı kontrol ve üzerine titreme ile kıskandığı kimseyi üzer.
Silah olarak aklını kullanan insanlar, hem ezilmeden, hem de karşı tarafı ezmeden, bu beraberlikten kazanımla çıkabilir. Böylece nitelikli ilişkiler oluşmaya başlar.
Hak aramak veya sorun çözmek için şiddet kullanmak, tarih boyunca eğitimsiz ve ilkel insanların başvurduğu bir yöntemdir. İkna gücüne ve savunduğu fikre güvenen kişi, şiddete başvurmaz. Şiddet insan beyninde, sorun çözme seçenekleri arasında asla yer almamalıdır. Eğer böyle olursa, insan her sıkıştığında şiddete yönelecektir. Şiddet, erkekliği simgeleyen bir özellik değil, insanlık ayıbıdır; bu davranış biçimi mümkün olduğunca azaltılmalıdır.
Gerçekçi olmak gerekir ki, kadının da, erkeğin de zaman zaman şiddetini ifade etmesine – onaylamaksızın – fırsat verilmelidir. Karşı tarafa bu halin onaylanmadığı hissettirilip, tepki verilmezse onda bir suçluluk duygusu uyanır.
Öfke kadın ve erkeklerde farklı sonuçlar doğurur. Meselâ erkeklerde kalp krizini artırır. Kalp krizi, cinsiyet farkı gözetmeksizin sabırsız, aceleci, hızlı hareket eden, riski seven, her şeye kızan ya da duygularını çok bastıran kişilerde diğerlerine oranla üç misli fazla görülür. Bazı kimselerin çok sakin görüntülerinin altında fırtına öncesi sessizliği hakimdir. Bu kimseler, bastırdıkları duygularının bedelini bedenleriyle, fiziksel olarak öderler ve alerji, astım, kalp gibi hastalıklara kolayca yakalanırlar.
Burada önemli olan kılıç çekmek değil, aklı kullanmaktır. Kişinin yaptığı hatayı telafi etmesine fırsat vermektir. Bazen ‘Sen Haklısın’ diyebilmek, ‘Seni Seviyorum’ demekten daha önemli bir sözdür.
Faydalandığım ve en önemli cümleleri seçtiğim kaynak:Üsküdar Üniversitesi Rektörü Psikiyatrist Prof. Dr Nevzat Tarhan yazıları.
Ve yaşam hakkına saygılı olmak tüm canlılar için geçerlidir.Bunun okulu yoktur , diplomayla kazanılmaz.
Kadirli Genç Kızılay Gönüllüleri pandemi yüzünden belirli yerlerde görüntü kirliliği oluşturan maske eldiven vb topladılar, ayrıca sokak canlıları için su ve mama desteği verdiler.Buradan teşekkürlerimi gönderiyorum emeğinize sağlık muhteşem gençlik.
Kadirli Belediyesi ve Kadirli Kaymakamlığımız askıda tablet kampanyası başlatmıştır. @kadirlikadınlarmeclisi olarak biz de belirlediğimiz çocuklar için bilgisayar veya tablet almak istiyoruz.Elele verirsek eğer tüm zorluklardan kurtulur hayatımızı güzelleştirebiliriz.
Ben ve üyelerim her zaman iyilikler yapmak için varız ve diyoruz ki “En azından bütün çocuklar parayı vermeden de düdüğü çalabilirsinler”
Müge Anlı ile Tatlı Sert programında uzun süredir yayınlanan vefat eden 21 yaşındaki genç kızımız Aleyna Çakırın ölüm sebebinin bir an önce ortaya çıkmasını diliyorum. Acılı anne babanın göz yaşlarını biraz olsun azaltacak tek şey suçluların cezasını çekmesidir.Ateş düştüğü yeri yakıyor. Genç kızlar, Kadınlar,çocuklar öldürülmesin artık.Dünya üzerindeki hiçbir canlı öldürülmeyi haketmiyor ve geç kalan adalet adaletsizliktir.
Tüm emekçilere sevgi ve selamlar.Bozkuyu köyünden Cumartesi Pazarı Kadın esnaflarından Nida Örtlek hanıma selam ve sevgiler Kadirli Kadınlar Meclisi üyesi Gülten Dandıl hanıma ayrıca selamlar. Unutmayın,iyilikler paylaştıkça çoğalır. Haftaya görüşmek dileğiyle sevgiyle kalın.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz