KADİRLİ’DE DEREYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLER VERİLDİ

KADİRLİ’DE DEREYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLER VERİLDİ

KADİRLİ’DE 18 MART  ŞEHİTLERİ ANMA  GÜNÜ YAPILDI

KADİRLİ’DE 18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ YAPILDI

ŞEHİT VE GAZİ AİLERİNE İFTAR YEMEĞİ

ŞEHİT VE GAZİ AİLERİNE İFTAR YEMEĞİ

18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ VE ÇANAKKALE ZAFERİNİN 109. YILDÖNÜMÜ İLÇEMİZDE TÖRENLE KUTLANDI

18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ VE ÇANAKKALE ZAFERİNİN 109. YILDÖNÜMÜ İLÇEMİZDE TÖRENLE KUTLANDI

18 MART ŞEHİTLERİ İÇİN ANMA GÜNÜ MEVLİT OKUTULDU

18 MART ŞEHİTLERİ İÇİN ANMA GÜNÜ MEVLİT OKUTULDU

HAYALLER GERÇEK OLSA!
    • 12 Ağustos 2022 - 08:08:10

HAYALLER GERÇEK OLSA! – EMRE KIR

Bir sporsever olarak TV’deki tüm maçları takip edemiyorum, lakin söz konusu uluslararası düzeyde ülkemizi temsil eden takımımızın maçı oldu mu o zaman işte milli duygularımız kabarır, ay yıldızlı formayla otururuz ekran başına. Geçtiğimiz hafta da aynen böyle bir akşam yaşadık.

 

İlk ümidimiz 13 yıldır şampiyonlar liginin kapısından içeri giremeyen Fenerbahçe’nin savaş mağduru bir ülkenin takımı olan Dinamo Kiev’i elemesiydi şüphesiz. Ama olmadı. Hayaller bu sefer de gerçek olmadı. Hasret 14 yıla çıktı. Fenerbahçe taraftarları yine çileden çıktı. Maçtan önce Jorge Jesus yönetimde oyun ve skor anlamında çok şey beklenilen Fenerbahçe, aslında güzel oyunuyla fakat netice eksikliğiyle tura veda etti. Herkesin ağzında yine o klişeleşmiş tabirler; top bizdeydi, çok atak yaptık, üstün oynadık, ama onlar kazandı. Nedense bu topa sahip olma konusu, maç istatistikleri, attığın korner sayısına kadar bizde çok takdir görüyor.

 

Sözlü puanı gibi, ama yazılı sınavda çakıyoruz. Takımınız çok iyi koşabilir, topa çok iyi sahip olabilir, çok iyi pas trafiği de yapabilirsiniz. Ama elinizde bir tane sağlam santrforunuz yoksa gol atacakken herkesin eli ayağına dolaşıyorsa o zaman 90 dakikanın sonunda sahada neler yaptığınızın pek bir önemi kalmıyor. Futbol oyunu maalesef sadece fizik ve kondisyondan ibaret değil, müthiş bir zekâ ve ayak becerisi gerektiriyor.

Onlarca transfer yapıyorsunuz, ama gol ümidiniz hala Serdar Dursun ve Arda Güler. Yıllardır kendini kanıtlamaya çalışan Emre Mor, uzun süre top oynamamış Joshua King…

Ne hatalar ne hatalar. Yine yapılamayan nokta transferler, üstüne lüzumsuz alınanlar ve nihayetinde uzun süre maç oynamamış, savaştan çıkmış bir ülkenin takımı olan Dinamo Kiev’in Şampiyonlar Ligi rüyasından sizi bir bardak soğuk su döküp uyandırması…Oyun olarak taraftarın içine birazcık su serpen Fenerbahçe’nin Avrupa yolculuğu inşallah UEFA Avrupa Ligi’nde hem oyun kalitesi hem de skor kalitesi artışı şeklinde devam eder. Öte yandan tribündeki bazı kesimin Putin lehinde yaptığı tezahüratlar tartışılmaz biçimde yanlış, fakat ilk golden sonra Ukraynalı oyuncunun gol sevincinin de tahrik edici olduğu ve bu tutumu tetiklediği kesin.

 

Diğer taraftan Avrupa Konferans Ligi’ndeki diğer temsilcilerimiz, Başakşehir ve Konyaspor’un son maçlarında rakiplerini yenerek tur atlaması ülke futbolu olarak göğsümüzü kabarttı. Özellikle UEFA ülke puanı sıralamasında çok yakınımızda bulunan İsrail takımını elemek, hem sıralama hem de ülke puanı açısından çok çok önemliydi. Aynı başarıyı Şampiyonlar Ligindeki diğer temsilcimiz Trabzonspor, Avrupa Liginde yoluna devam edecek olan Fenerbahçe ve Avrupa Ligine katılmak için playoff maçı oynayacak Sivasspor kanadından da bekliyoruz.

Sevgilerimle…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz