SANAYİ VE TİCARET FUARI AÇILDI

SANAYİ VE TİCARET FUARI AÇILDI

SUMBAS’TA AHIR YANGINI

SUMBAS’TA AHIR YANGINI

DEREDE MAHSUR KALAN İNEK KURTARILDI

DEREDE MAHSUR KALAN İNEK KURTARILDI

KADİRLİ BELEDİYESİ GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİKLERİ DÜZENLENDİ

KADİRLİ BELEDİYESİ GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİKLERİ DÜZENLENDİ

Hasan Dede Türbesi için iyileştirme ve çevre düzenlemesi çalışmaları başladı.

Hasan Dede Türbesi için iyileştirme ve çevre düzenlemesi çalışmaları başladı.

HASTANELERE YATIŞ ORANLARI AŞI SAYESİNDE HİSSEDİLİR DERECEDE DÜŞTÜ
    • 9 Eylül 2021 - 08:44:06

Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanlığı´nca açıklanan Covid-19 haritasında mavi kategoriye ulaşan Osmaniye´de aşılama sayesinde covid servislerinde, yoğun bakım ve entübe olan hasta sayısında yüzde 90’a varan azalmalar oldu.
İl genelinde ilk doz aşıda yüzde 75’i geçen Aşılamada ´mavi´ kategoriye ulaşan Osmaniye´de yeni hedef şimdi yüzde 85´i yakalamak
Aşılama sayesinde yoğun bakımlarda yatan hasta sayıları hissedilir derecede azalırken, yine yoğun bakımlarda yatan hastaların yüzde 90’ı ise aşısızlar ile ikinci ve üçüncü doz aşı hakkı olduğu halde olmayanlar dolduruyor.
HASTANELERE YATIŞ ORANLARI HİSSEDİLİR DERECEDE DÜŞTÜ
Aşılama oranını artırmak için il genelinde Hastaneler ve Sağlık ocaklarının yanında Mobil ve Gezici ekipler stantlar açarak vatandaşları aşı olmaya davet ediyor.
Osmaniye genelinde hasta sayıları geçen seneye oranla kıyasladığında vaka sayıları aynı olmakla beraber yapılan aşılama sayesinde şu an servisler ve yoğun bakımlarda yatan hastalar geçen seneye oranla yüzde 80 oranında azaldı.
AŞI HAYAT KURTARIYOR…
Giden yıl bu zamanlar hastalar neredeyse covid servisinde ve yoğun bakımlarda yer bulmakta zorlanılıyordu. Ayrıca yatan hastalar ve yoğun bakım hastalarının şu an % 90 a yakını ya aşısız ya aşısı tam olmayan hastalardan oluşuyor.
Aşılarını olan vatandaşlar da, ilk başlarda herkesin aşıya karşı önyargı ile yaklaştığını aşı sayesinde sağlıklı olduklarını belirterek herkesi aşı olmaya davet ettiler.
Kadirli Devlet Hastanesi Başhekimi Şamil Gerek, virüsten korunmanın en önemli yolunun şu dönemde aşı olduğunu, sosyal mesafe, maske, hijyene ine dikkat edilmesini söyleyerek aşının kendilerini koruduğunu ve mümkün olduğu kadar da herkesin aşılarını yaptırarak toplu bir bağışıklık sağlanması gerektiğini belirtip bu sayede bir an evvel covid illetinden kurtulunmasını dile getirdi.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz