ATAMASI YAPAN DOKTORLAR HASTA KABULÜNE BAŞLADI

ATAMASI YAPAN DOKTORLAR HASTA KABULÜNE BAŞLADI

SUMBAS’DA 23 NİSAN COŞKUSU

SUMBAS’DA 23 NİSAN COŞKUSU

OTOMOBİL EVİN BAHÇESİNE DÜŞTÜ 1 YARALI

OTOMOBİL EVİN BAHÇESİNE DÜŞTÜ 1 YARALI

KADİRLİ’DE 104.YIL 23 NİSAN COŞKUSU

KADİRLİ’DE 104.YIL 23 NİSAN COŞKUSU

VALİ YILMAZ, 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ’NDE BULUŞTU

VALİ YILMAZ, 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ’NDE BULUŞTU

Halk ozanlarımız, Mehmet Nuri Arıoğlu İlkokulu ‘nda..
    • 4 Nisan 2022 - 07:57:16

Mehmet Nuri Arıoğlu İlkokulu farklı bir etkinlik düzenleyerek yine adından söz ettirdi..
Kültürümüzün tanıtılması adına Kadirli 7 Mart Kültür Merkezi Derneği ile ortaklaşa düzenledikleri “Değerlerimizi Tanıyoruz, Aşıklarımız-Ozanlarımız” adlı etkinlik, velilerin ve misafirlerin büyük beğenisini kazandı..
Okul müdürü Selim Yiğit, programın açılış konuşmasında, kültürümüzün önemli parçalarından biri olan aşıklık ve ozanlık geleneğinin temsilcileri bakımından çok zengin bir bölgeye sahip olmamıza rağmen bu değerlerimizin gereken saygıyı ve değeri görmediklerini ifade etti..
Yiğit, konuşmasının devamınds, “Adına festivaller düzenlenen Aşık Feymani Ustanın ve çeşitli Türkiye birincilikleri bulunan Aşık Abdulvahap Kocaman’ın dahi bir şiir kitabını kitapçılarda bulmak mümkün olmuyor. Biz bu değerlerimizin unutulmasını istemiyoruz, bunların yaşatılmasını istiyoruz. Pandemi öncesi dönemde düzenlediğimiz gibi bundan sonra da bu tür etkinlikleri düzenlemeye devam edeceğiz. Programın hazırlanmasında katkılarından dolayı Kadirli 7 Mart Kültür Merkezi Derneğinin başkan, yönetim ve sanatçılarına, okulumuz aile birliği yönetimine, tüm mesai arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum, programımıza hoş geldiniz” dedi.
Kadirli 7 Mart Kültür Merkezi Derneği Başkanı Celil Çınkır da yaptığı konuşmada kültürün önemini açıklayarak kültürünü kaybeden milletlerin tarih sahnesinde fazla kalamayacaklarına vurgu yaptı.
Çınkır, dernek çalışmaları hakkında da bilgi verdiği konuşmasını başta okul müdürü olmak üzere programın hazırlanmasında emeği geçen herkesi canı gönülden kutluyorum diyerek tamamladı.
Programa katılan aşıklar Murtaza Çolakça, Mahmut Kazar, Osman Çolakça, Hamza Yılmaz, Yunus Çaylı, Murtaza Kocaboğa, Sadık Suna, Hasan Fındıklı, Metin Yurtsever söyledikleri bir birinden güzel türkülerle, Kamil Yanar, Celil Çınkır, Veysel Tüysüz, Hasan Fındıklı okudukları şiirlerle katılımcıları coşturdular.
Programa katılan veliler pandemi sonrası böyle bir etkinliğin düzenlenmesi bizleri çok mutlu etti, okul idaresinden bu tür etkinliklerin devamını diliyoruz, dediler.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz