KADİRLİ BELEDİYESİ GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİKLERİ DÜZENLENDİ

KADİRLİ BELEDİYESİ GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİKLERİ DÜZENLENDİ

Hasan Dede Türbesi için iyileştirme ve çevre düzenlemesi çalışmaları başladı.

Hasan Dede Türbesi için iyileştirme ve çevre düzenlemesi çalışmaları başladı.

KADİRLİ TİCARET BORSASI BAŞKANI VE YÖNETIM KURULU ÜYELERİ  BASINLA BİR ARAYA GELDİ

KADİRLİ TİCARET BORSASI BAŞKANI VE YÖNETIM KURULU ÜYELERİ BASINLA BİR ARAYA GELDİ

TEKELİ KÖYÜNDE ÇIKAN YANGINDA ODUN VE BALYALAR YANDI

TEKELİ KÖYÜNDE ÇIKAN YANGINDA ODUN VE BALYALAR YANDI

Başkan Olcar, şoför ve galerici esnaflarıyla bir araya geldi

Başkan Olcar, şoför ve galerici esnaflarıyla bir araya geldi

HALK OZANI KARABULUT ÖLÜMÜNÜN 9. YILINDA TÖRENLE ANILDI
    • 19 Ağustos 2019 - 07:30:04

Bölgemizin yetiştirdiği önemli değerlerden Edebiyat literatürüne Kadirlili Âşık olarak geçen Halk Şairimiz Halil Karabulut, ölümünün 9. yılında doğduğu yer olan Mehmetlide sunuculuğunu Kavak Kadirli Şube Başkanı Duran İsaoğlu’nun yaptığı törenle anıldı.
Âşık Halil Karabulut’un mezarı başında okunan Kur’an-ı Kerim ile başlayan anma töreni Mehmetli İlkokulu Bahçesinde devam etti. Mehmetli Belediyesi, Kadirli Belediyesi, Kadirli Gazeteciler Cemiyeti ile Kadirli Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından hazırlanan anma programı Mehmetli Belediye Başkanı Fatih Seyitoğlu’nun açılış konuşması ile başladı. Başkan Seyitoğlu konuşmasında “Anma programına hoş geldiniz. Merhum halk ozanımız benimde yakından tanıdığım çok değerli bir insandı. Beldemizde Aşık Halil Karabulut halk kütüphanesi mevcut olup bundan sonra bu anma programını geliştirerek gelenekselleştirmeyi düşünüyoruz.” İfadelerini kullandı.
Programda Halil Karabulut’un hayatı ve Edebi kişiliğinin yanı sıra yazdığı eserlerde anlatıldı. Katıldığı yarışmaların çoğunda birinci olan ve hayatı kitap haline getirilen, şiirleri birçok gazete, dergi ve şiir antolojilerinde yer alan Âşık Halil Karabulut’un Dini ve Tasavvufi eserlerinin yanı sıra Milli eserleri de mevcuttur. 1926 yılında doğduğu Mehmetli Köyünde 2010 yılında vefat eden Halk şairimiz Halil Karabulut ile bütün merhum âşıklarımıza ve şairlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz.
Şair Ali Akharman’ın Âşık Halil Karabulut için yazdığı şiir katılımcılara duygulu anlar yaşattı.
Kadirli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Muzaffer Yüksel Kaya programda yaptığı konuşmada “15 yıl önce tanıştığım değerli halk ozanı için belgesel çektik. Bana çok şey kazandırdı. Kültür bir toplumun mayasıdır. Toplumlar ortadan kalkarsa geriye kalan sadece kültürdür. Çukurova da kurulmuş birçok devlet var. Hepsi yok oldu gitti. Biz şimdi sadece kültürlerini biliyoruz. Gazetecilikle âşıklık arasında hep bir bağ kurmuşumdur. İkisi de toplumun yaralarını kendi dilleriyle ortaya koyuyorlar. Yeri geliyor övüyor yeri geliyor yerin dibine gömüyorlar. Bir taraf sazı ve sözü diğer taraf ise fotoğraf ve yazıyı kullanıyor. Hepimiz kültürümüze sahip çıkıp daha da geliştirmeliyiz. Âşık Halil Karabulut ve bütün merhum şairlerimizi rahmetle anıyorum. Bu programda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” Dedi. Muhammet Şamil KUNDAKCI

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz