“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Şahin müjdeyi sahada verdi…

Şahin müjdeyi sahada verdi…

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

“GELECEĞE DOĞRU BAKMAK” PROJESİ KAPSAMINDA ÜRETİCİLERE ZEYTİN HASAT KASASI DAĞITILDI
    • 7 Kasım 2022 - 08:17:16

“GELECEĞE DOĞRU BAKMAK” PROJESİ KAPSAMINDA ÜRETİCİLERE ZEYTİN HASAT KASASI DAĞITILDI
Bakü-Tiflis-Ceyhan Boru Hattı Şirketi ile Osmaniye Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen “Geleceğe Doğru Bakmak” Projesi kapsamında düzenlenen zeytin hasat kasası dağıtım töreni Kadirli’de yapıldı. Törene Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, Kadirli Kaymakamı Vehbi Bakır, Bakü-Tiflis-Ceyhan Boru Hattı Şirketi Proje Koordinatörü Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mükerrem Kaya, Bakü-Tiflis-Ceyhan Boru Hattı Şirketi Sosyal Yatırım Koordinatörü Gökçen Soydemir, kamu kurum ve kuruluşları il ve ilçe müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve üreticiler katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan törenin açılış konuşmasını Bakü-Tiflis-Ceyhan Boru Hattı Şirketi Proje Koordinatörü Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mükerrem Kaya yaptı. Prof. Dr. Kaya, “İl Müdürlüğümüzle yaptığımız çalışmalar neticesinde bölgemizde zeytinciliğin yaygınlaştırılması, üretilen zeytinlerde verim ve kalitenin artırılmasına yönelik önemli projeler yürütüyoruz. BTC Projesinin ana hedefi; boru hattı güzergâhında yer alan yerleşim birimlerinde, sosyoekonomik kalkınmaya katkıda bulunmaktır. Hedefimiz insanların bulunduğu yerde doymalarını sağlamak, üretim yapmalarını sağlamaya katkıda bulunmak.”dedi. Proje kapsamında bitkisel ve hayvansal üretime destek verdiklerini, gençlere ve çocuklara yönelik robotik kodlama tasarım atölyeleri kurduklarını, anasınıfları kurduklarını ve anasınıflarının altyapısını iyileştirdiklerini, içme suyu teminine destek verdiklerini belirten Prof. Dr. Kaya, Osmaniye’de ağırlıklı olarak zeytinciliği desteklediklerini ifade etti. Prof. Dr. Kaya, “Şimdi 8 köyümüz için yaklaşık 800 Bin lira maliyetle bir desteğimiz olacak. Bu şekilde biz ürün güvenliğine katkıda bulunacağız. Zeytinlerin taşınması, saklanması için zeytin kasaları çok önemli. Bir gıda profesörü olarak, üreticilere özellikle şu konuda seslenmek istiyorum; lütfen zeytinleri zedelemeyin, çuvallarda biriktirmeyin, verim ve kalite düşüyor. Hele küflenmesine asla izin vermeyiniz.”dedi.
Programın devamında konuşan Bakü-Tiflis-Ceyhan Boru Hattı Şirketi Sosyal Yatırım Koordinatörü Gökçen Soydemir ise yaptığı konuşmada, “Bu bölgede zeytincilik çok önemli bir geçim kaynağı. Biz de bu geçim kaynağının geliştirilmesine destek olmaktan çok mutluyuz. 2016’dan bu yana Osmaniye’de zeytinciliği desteklemeye çok önem veriyoruz. Bugün Osmaniye’nin 8 köyünden 161 üretici için 10 Bin 350 adet kasa dağıtımı gerçekleştiriliyor. Bu hasat coşkusunu birlikte yaşamaktan çok mutluyuz.”dedi.
Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa İlmeç ise “2002 yılında İlimizde 25 Bin dekar alanda 460 Bin zeytin ağacımız mevcuttu, 2022 yılında ise 183 Bin dekar alanda yaklaşık olarak 5 Milyon 460 Bin adet zeytin ağacımız mevcut. 2002 yılında 5300 Ton zeytin elde ederken bu yıla geldiğimizde 100 Bin Ton üzerinde zeytinimiz mevcut. Bu rakamın buraya gelmesinde özellikle Bakanlığımızın, İl Özel İdaremizin, Bakü-Tiflis-Ceyhan Boru Hattı Şirketi sosyal yardımlarının çok büyük yeri var.”dedi. Zeytinciliğin gelişmesi için yapılan çalışmalardan söz eden İl Müdürü İlmeç, “İlimizde 29 zeytinyağı tesisi var ve bunun 16’sı Bakanlığımız tarafından %50 hibe kapsamında faaliyet gösteriyor. 18 salamura tesisimizin de 4’ü %50 hibe ile faaliyet göstermekte.”dedi. Zeytinciliğin Osmaniye için çok önemli olduğunu belirten İl Müdürü İlmeç, BTC Şirketine verdikleri destek için teşekkür etti.
Programda konuşan Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu ise “Bugün burada 8 Köyümüze zeytin hasat kasası dağıtılacak, Allah bereketini artırsın inşallah.”dedi. Tarım ve Orman Bakanlığımızın çiftçilerimiz için geliştirdiği projelerden de söz eden Osmaniye Milletvekili Durmuşoğlu, “İnanıyorum ki son yıllardaki zeytincilikteki gelişmeler, özellikle üreticilerimiz tarafından da benimsenen bir alan haline geldi. Üretim hızla artıyor, hamdolsun. Zeytinde de Osmaniye’yi marka haline getirmemiz gerekiyor. Bu konuda Sayın Valimiz çok gayretli, ufku geniş, vizyonu olan bir Valimiz. Tarım ve Orman İl Müdürümüz de bu konuda çalışmalar yapıyor. İnşallah Osmaniye’mizi her alanda marka şehir haline getirebilmek için bundan sonra da gayretlerimiz devam edecek.”dedi. Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, desteklerinden dolayı BTC Şirketine teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.
Programın devamında konuşan Vali Dr. Erdinç Yılmaz, “Böyle güzel bir proje vesilesi ile sizlerle bir arada bulunmaktan çok mutluyum. Zeytincilikte şu anda Türkiye’de 6. Sıradayız. 6 Milyona yakın zeytin ağacımız var. Biz inşallah çalışmalarımızı başarıyla devam ettireceğiz, buna inanıyorum, siz çiftçilerimize güveniyorum. Eğer ürün kalitesini ve zeytin ağacı sayımızı artırarak markalaşma yoluna gidersek, güç birliği haline gelirsek, inanıyorum ki çok uzun zaman olmadan, Osmaniye yer fıstığında olduğu gibi, Kadirli turpunda olduğu gibi Türkiye’de marka olmaya yakınız. Bunu inşallah sizlerle birlikte gerçekleştireceğiz. Çukurova’mız, topraklarımız gerçekten verimli, bu topraklarımızı iyi değerlendirelim. Bizler sizlerin yanındayız.”diye konuştu. Vali Yılmaz, “Ülkemizin gelişmesine, toplumumuzun refahının artmasına herkes katkı sağlayabilir, herkes destek olabilir. Bugün de güzel sosyal sorumluluk projelerinden bir örnek olan BTC Boru Hattı Şirketinin bu desteğini anlamlı buluyorum. BTC Şirketi yetkililerine bu desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Hep birlikte olursak daha güçlü oluruz.”dedi. Vali Yılmaz, sözlerinin sonunda, dağıtılacak kasaların hayırlı olmasını temenni ederek, üreticilerimize bol, bereketli ürünler diledi.
Konuşmaların ardından üreticilere zeytin hasat kasaları Vali Dr. Erdinç Yılmaz ve protokol mensupları tarafından dağıtıldı. Program toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz