SANAYİ VE TİCARET FUARI AÇILDI

SANAYİ VE TİCARET FUARI AÇILDI

SUMBAS’TA AHIR YANGINI

SUMBAS’TA AHIR YANGINI

DEREDE MAHSUR KALAN İNEK KURTARILDI

DEREDE MAHSUR KALAN İNEK KURTARILDI

KADİRLİ BELEDİYESİ GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİKLERİ DÜZENLENDİ

KADİRLİ BELEDİYESİ GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİKLERİ DÜZENLENDİ

Hasan Dede Türbesi için iyileştirme ve çevre düzenlemesi çalışmaları başladı.

Hasan Dede Türbesi için iyileştirme ve çevre düzenlemesi çalışmaları başladı.

ERDİNÇ YILMAZ KADİRLİ’DE BİR DİZİ ZİYARET VE İNCELEMELERDE BULUNDU
    • 23 Haziran 2021 - 07:49:12

VALİ ERDİNÇ YILMAZ KADİRLİ’DE BİR DİZİ ZİYARET VE İNCELEMELERDE BULUNDU

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca Kadirli ve Sumbas ilçelerine 3 araç hibe edildi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Osmaniye’nin Kadirli ve Sumbas ilçelerine bağlı köylerde evsel atıkların alınması için hibe edilen 2 adet çöp toplama ve 1 adet vidanjör aracı törenle hizmete alındı.

İl Özel İdaresi Kadirli şantiyesinde düzenlenen törende konuşan Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca 3 yeni aracın ilçelerin hizmetlerinde kullanılmak üzere hibe edildiğini söyledi.

Kadirli ve Sumbas ilçelerine bağlı köylerde evsel atıkların toplanması için bin 800 adet konteynır dağıtıldığını ifade eden Yılmaz, “Bu çalışmalarımızın devamı olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca hibe olarak gönderilen 2 adet çöp toplama kamyonu, 1 adet vidanjör işle 50 köye çöp konteynırı dağıtımı il özel idaresi imkanları ile dağıtımı yapılacak. Bu hibe araçların ve malzemelerin alınmasında büyük desteği olan Osmaniye Milletvekilimizlere teşekkür ediyoruz” dedi.

Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın takip ettiği “Geri dönüştürülebilir atık” projesi kapsamında belediye yetki alanları dışında bulunan köy ve mezralarında evsel atıkların toplanmaya başladığını belirterek, “2022 yılı içerisinde evsel atıkların ayrıştırılmış çöp olarak toplanması, ekonomide hammadde olarak geri kazanımının sağlanması ve sonucunda ise atıkların tamına yakın kısmının geri dönüştürülmesi ve sıfır atık uygulamasına geçilmesi planlanmaktadır” dedi.

Törenin ardından Vali Yılmaz, beraberinde Kadirli Kaymakamı Ahmet Arık, Kadirli Belediye Başkanı Ömer Tarhan, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Ali Gizlice, İl Kültür ve Turizm Müdürü Burhan Torun, İl Genel Meclis üyeleri Mustafa Gürlek, Harun Özdemir ve Mehmet Bozkurt, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Binbaşı Yusuf Avcı, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa As ile birlikte Kadirli Cem Evi ve İlbistanlı köyündeki Hasan Dede Türbesi’ni ziyaret ederek, yetkililerden bilgi aldı.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz