“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Şahin müjdeyi sahada verdi…

Şahin müjdeyi sahada verdi…

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

DURMUŞOĞLU’NDAN ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI 
    • 5 Aralık 2022 - 08:13:27

DURMUŞOĞLU’NDAN ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

 

AK Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

 

Durmuşoğlu mesajında şunları kaydetti;

 

“Sosyal yaşamın bir parçası olmalarının önündeki engelleri azimle, inançla aşan engelli vatandaşlarımızın ve ailelerinin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü tebrik ediyorum.

 

Engelliliğin, bir sağlık meselesi olduğu kadar, aynı zamanda hukuki, sosyal ve ekonomik yönleri de bulunan çok boyutlu bir konu olduğu unutulmamalıdır.

 

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde; “AK Parti varsa, engel yok” diyerek çalışmalarımızı kararlılıkla, samimiyetle sürdürüyoruz. Medeniyetimizin ayırıcı vasıflarından olan kerim devlet tasavvurunu günümüzün sosyal devlet ilkeleri ile birleştirerek yeniden yorumluyoruz.

 

Engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayata tam katılımının sağlanması, ayrımcılığa maruz kalmadan, vatandaşlık haklarını rahatça kullanabilmesi, her alanda engelli kardeşlerimizin önündeki engellerin kaldırılması, onların başkalarına gereksinim duymadan hayatını sürdüren, üreten, toplumsal yaşama katkıda bulunan bireyler olmalarının sağlanması hususu devletimizin temel görevleri arasında yer almaktadır.

 

Sosyal devlet olmanın gereği olarak; engelli bireylerin insan onuruna yakışır şekilde korunması, bakımının sağlanması, becerilerinin geliştirilmesi ve toplumsal hayata uyumuna ilişkin hizmetlerin sunulması öncelikli görevlerimizdendir.

 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız bu görevin ifasında üzerine düşen sorumluluğu layıkıyla yerine getirmekte, engelli bireylere yönelik sunulan hizmetler son yıllarda önemli bir ivme kazandırılmıştır.

 

İl Müdürlüğümüz de bakanlığımızın politikaları çerçevesinde engellilerimize yönelik hizmetleri çeşitlendirmiş ve hizmet kalitesini artırmıştır.

 

Bu vesileyle, engelli vatandaşlarımızın sorunlarına öncelik vermeye, engelli vatandaşlarımızın her türlü ihtiyacını ve talebini karşılamaya devam edeceğimizi bir kez daha belirtmek istiyorum. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde tüm vatandaşlarımızı engellilik konusunda daha sorumlu ve duyarlı olmaya çağırıyorum.”

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz