“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Şahin müjdeyi sahada verdi…

Şahin müjdeyi sahada verdi…

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

Durmuşoğlu’ndan 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü Mesajı
    • 6 Aralık 2021 - 06:47:20

AK Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ve Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilmesi hususunda bir mesaj yayımladı.

 

Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı tanınmasının 87’nci yıldönümünde Dünya Kadın Hakları Gününü kutlayan Durmuşoğlu; sevginin, şefkatin ve özverinin simgesi olan Türk kadınını her alanda etkin kılan bir toplumun bireyi olmaktan gurur duyduğunu iletti.

 

Durmuşoğlu mesajında şu şekilde devam etti;

 

“Milletlerin uygarlık yolunda gösterdiği ilerleme, kadına verdiği değer ile ölçülmelidir. Türkiye Cumhuriyeti; akıl ve bilimi temel alarak vatandaşlarımızı çağdaş dünyanın değerleriyle buluşturmuş, toplumsal yaşamın her alanında “Muasır Medeniyetler Seviyesi”nin üstüne ulaşmak için köklü değişiklikler gerçekleştirmiş ve bunun en somut örneği olarak 1934 yılında pek çok Avrupa ülkesinden önce kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanımıştır. Kadınlara seçme ve seçilme hakkını tanıyan yasanın kabulü, Cumhuriyet tarihinde demokrasi adına atılan en önemli adımlardan biri olmuş; bu yasa sayesinde, kadınlarımızın siyasi ve toplumsal hayattaki konumları daha da güçlenmiştir.

 

Kadınlarımız 1934 yılında elde ettikleri bu haklarını, hiçbir kısıtlama ve engel olmadan AK Parti döneminde kullanmaya başlamış olup, siyasi, ekonomik, akademik ve ticari olarak gerçek özgürlüklerine iktidarımızla kavuşmuştur.

 

Kadının değiştirici ve dönüştürücü gücü AK Partimizin en önemli ilham kaynağı olmuştur. Partimizde kadınlar hiçbir zaman ikincil görevlerde düşünülmemiş, hiçbir zaman siyasetin nesnesi yapılmamış öznesi olmuştur.

 

Sözlerime son verirken, kadınlarımızın eğitimden spora, sanattan bilime, ekonomiden siyasete kadar pek çok alanda göstermiş olduğu başarılardan gurur duyduğumu belirtmek istiyorum. Cesareti, azmi, fedakârlığı ve çalışkanlığı Dünyaya kendini kanıtlamış olan kadınlarımızın 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü kutluyorum.”

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz