SANAYİ VE TİCARET FUARI AÇILDI

SANAYİ VE TİCARET FUARI AÇILDI

SUMBAS’TA AHIR YANGINI

SUMBAS’TA AHIR YANGINI

DEREDE MAHSUR KALAN İNEK KURTARILDI

DEREDE MAHSUR KALAN İNEK KURTARILDI

KADİRLİ BELEDİYESİ GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİKLERİ DÜZENLENDİ

KADİRLİ BELEDİYESİ GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİKLERİ DÜZENLENDİ

Hasan Dede Türbesi için iyileştirme ve çevre düzenlemesi çalışmaları başladı.

Hasan Dede Türbesi için iyileştirme ve çevre düzenlemesi çalışmaları başladı.

DURMUŞOĞLU KAMU YATIRIMLARINA İLİŞKİN BASIN AÇIKLAMASI YAPTI
    • 19 Ocak 2021 - 07:31:08


DURMUŞOĞLU KAMU YATIRIMLARINA İLİŞKİN BASIN AÇIKLAMASI YAPTI
AK Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu 2021 Yılı Yatırım Programının Kabulü ve Uygulanmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararının Resmi Gazete’de yayımlanmasına istinaden, Ülkemizde ve Osmaniye ilimizdeki kamu yatırımlarına ilişkin basın açıklaması yaptı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasını taşıyan Yatırım Programı’nda yer alan 3 bin 91 proje ve 138,3 milyar lira ödenek tahsisinin hayırlı olmasını ileten Milletvekili Durmuşoğlu açıklamasında şunları kaydetti:
“2021 Yılı Yatırım Programı hazırlıklarında 11’inci Kalkınma Planında yer alan temel politikalar, 2021-2023 dönemi Orta Vadeli Program ve Mali Plan’da yer alan politika ve öncelikler ile bütçe büyüklüklerinin dikkate alındığı görüldü. Yatırım Programı hazırlıklarında 11’inci Kalkınma Planı öncelikli sektörlerine yönelik kamu yatırımları öne çıktı.
Proje bazında ödenek teklif ve tahsislerinde, devam eden projelerden en kısa sürede tamamlanabilecek projelere, yeni projelerde azami oranda seçici olunarak, ekonomik ve sosyal katkısı en yüksek ve acil hizmet ihtiyacını karşılayabilecek yatırımlara öncelik verildi.
Yatırım Programı kapsamında gerçekleştirilmesi planlanan 138,3 milyar liralık yatırımın yüzde 67,5’inin Merkezi Yönetim Bütçesi kapsamındaki kuruluşlar, yüzde 31,5’inin KİT ve özelleştirme kapsamındaki kuruluşlar, yüzde 0,9’unun döner sermayeli kuruluşlar ve sosyal güvenlik kuruluşları tarafından gerçekleştirilmesi programlandı.
2021 Yılı Yatırım Programı kapsamındaki yatırım ödeneğinden en yüksek payı yüzde 30,7 ile ulaştırma-haberleşme sektörü yatırımları aldı.
Eğitim yatırımlarının payı yüzde 14,3, enerji yatırımlarının yüzde 12,2, madencilik yatırımlarının yüzde 10,4, tarım yatırımlarının yüzde 8,7 ve sağlık yatırımlarının yüzde 7,5 oldu. İmalat, turizm, konut, içmesuyu ve kanalizasyon, teknolojik araştırma, çevre gibi diğer sektörlerin toplam payı ise yüzde 16,2 oldu.
2021 yılı Yatırım Programı”na göre Osmaniye için toplam 354.586.559 TL ödenek tahsis edildi.
Program kapsamında, Osmaniye’ye yapılacak başlıca kamu yatırımlarına bakıldığında en büyük payın 111.381.176 TL ile Sağlık sektörüne ayrıldığını söyleyebiliriz.
Eğitim Sektörüne 60.172.383 TL, İmalat Sektörüne 32.000.000 TL, Enerji Sektörüne 12.506.000 TL, Tarım Sektörüne 7.500.000 TL ve Ulaştırma-Haberleşme Sektörüne 82.000 TL yatırım ödeneği ayrıldı.
İnşallah önümüzdeki süreç içersinde Osmaniye ilimizin yatırım harcamalarına bütçeden daha fazla kaynak ayrılması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”
Ulaştırma, eğitim, sağlık ve bunların dışında birçok özel yatırım projesinin Osmaniye’de artarak devam ettiğini belirten Durmuşoğlu,
“Bu yatırımlar Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, hemşehrilerimizin ve partimizin desteğiyle yapılıyor. İnşallah bundan sonra da birlik ve beraberlik içinde ilimizi daha yukarılara taşıyacağız. Tüm yatırımların şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum”

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz