ATAMASI YAPAN DOKTORLAR HASTA KABULÜNE BAŞLADI

ATAMASI YAPAN DOKTORLAR HASTA KABULÜNE BAŞLADI

SUMBAS’DA 23 NİSAN COŞKUSU

SUMBAS’DA 23 NİSAN COŞKUSU

OTOMOBİL EVİN BAHÇESİNE DÜŞTÜ 1 YARALI

OTOMOBİL EVİN BAHÇESİNE DÜŞTÜ 1 YARALI

KADİRLİ’DE 104.YIL 23 NİSAN COŞKUSU

KADİRLİ’DE 104.YIL 23 NİSAN COŞKUSU

VALİ YILMAZ, 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ’NDE BULUŞTU

VALİ YILMAZ, 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ’NDE BULUŞTU

DÜNYA’DA KADINA VERİLEN DEĞER…
    • 17 Ağustos 2020 - 08:16:40


Öncelikle İngilizlerle başlayalım. İngiltere’de XI. Yüz yıla kadar erkekler karılarını satabilirlerdi. Hıristiyanlar ise kadına şeytan gözüyle bakıyorlardı. Yine İngiltere’de, kadın pis bir varlık sayıldığı için incile el sürmesine izin verilmezdi.
Farslarda kadın erkeğe itaat etmek zorunda kalırdı. Bir erkeğin birden fazla kadınla evlenmesi normal karşılanırdı. Sasani İran’ında Farslar, kan bağının nikaha mani olmaması nedeni ile anne ve kız kardeşleriyle evlenebildikleri gibi, bu konuda teşvik edilirdi
Arapların cahiliye döneminde kız çocuklarının toprağa diri diri gömülmesi tarihi bir gerçektir. Kız çocuğa sahip olmak şerefsizlik olarak görülürdü. Budizm’in kurucusu Buda, ilk zamanlar kadınları dine kabul etmemiştir.
Slavlarda (Ruslarda) kadın eşya olarak kabul edilir ve bu olay Zodruga şeklinde adlandırılırdı. Slav ailesindeki çocuklara da esir gibi bakılırdı. Ruslar, kocası ölen kadını da kocası ile birlikte gömerlerdi
Çinlilerde kadın insan sayılmaz ve isim dahi verilmezdi. Kız çocuklarına da ad verme gereği duymaz, bir iki üç şeklinde çağırırlardı .Hayatı boyunca bir adamın yönetiminde yaşamak zorundaydı.
Azerbaycan Türk yurdunda ve bütün Türk ülkelerindeki erkekler, hanımlarına yeniden atalarımızın hanımlarına verdiği değeri vermeli ve Türk kadınını daima üstün tutmalıdırlar.
Faydalandığım kaynakYAZAR: Aynur TALİBLİ – Tarih ve Medeniyet Araştırmacısı İSTANBUL 2018.
Araştırmacı yazar eski Osmaniye il kültür ve turizm Müdürüm Ahmet Tabur un eski Türk Kadinlarıyla ilgili bir cümlesini paylaşmak istiyorum:
ASYA TURKLERİNDE KADIN ERKEGİNİN, HAN ININ YANINDADIR.
UYGUR TÜRK DEVLETİ NİN BAYRAĞINDA BİR KADIN BİR ERKEK BAŞI VARDIR.BU KADINA VERİLEN ÖNEMİ,KADIN,ERKEK EŞİTLİĞİNİ GOSTERİR.
KADINLAR,ANA,BACI,KIZ,HALA,TEYZE,EBE VE YÂRDIR. OLMAZSA,OLMAZIMIZDIR.
Haftaya biraz da günümüz Türkiye sinde demografik açıdan Kadın konuşalım.
Her hafta belirtiyorum Kadirli Kadinlar Meclisi iyilik oluşumudur .Evrenin dili pozitiftir ve enerji yayıldığı sürece katlanarak size geri dönecektir. Biz Kadınlar Meclisi olarak toplumsal farkındalık yaratmak için pek çok faydalı projeleri hayata geçirdik. En çok ta ATV ekranlarında yayınlanan MÜGE ANLI hanımefendinin Türkiye de başlattığı Sevgi izi uygulamasını Kadirli ve çevre Köylerimizdeki engelli bireylere uyguladık.Bu uygulama sayesinde kaybolma riski yüksek tüm vatandaşlar artık rahatça dolaşabilecek. Bu bir şifre ve bilek üzerine kalıcı dövmeyle kazınıyor, kimlik bilgileri bu dövmede gizli. Aynı zamanda bilgiler emniyet görevlilerinde de bulunuyor ,böylece vatandaş , kaybolduğunda Ailesine teslim ediliyor.
Tüm bunların neticesinde Müge Anlı ile tatlı sert ekibi tarafından programa davet ediliyor,ilçemiz Kadirli yi Canlı yayında tüm dünyaya tanıtmış oluyoruz.Buradan bir kez daha bu muhteşem proje için Müge Anlı hanım ve ekibine teşekkürler gönderiyorum.Bu gurur hepimizin. İşte bu güzellikleri yaymamız gerekiyor!!!
Gelelim uyarılara: Doğru maske ,uygun mesafe ve temizlik konusunda dikkatli olalım lütfen salgın devam ediyor. Kadirli kaymakamlığımızı sürekli takip edelim uyarıları dikkate alalım.
Çalışkan emekçi Kadinlar isimlerinde sıra: Açelya Kuaförden Birsen Zontul ve Saadet Türkmenoğlu. Dilek Savrun. Gülcan Temiz Torun. Sevgi Bağcıoğlu. Lema abla ev Yemekleri. Bunlardan hariç içinde hayvan sevgisi büyüten kadın Selda Kafalı seni kutluyorum. Ayağı kırık halde bulduğun adını karpuz koyduğun kediciğin bir an önce iyileşmesini diliyorum, yüreğine sağlık.
Çalışan emekçi Kadinlar bana ulaşın.@kadirlikadınlarmeclisi sayfasından karşılıksız tanıtımlarınızı yapıyorum .
Mutlu olalım birlik olalım güçlü olalım istiyorum.Üretmeye çalışmaya devam edelim.Tüm Üyelerime sevgi ve selamlar . Her zaman yanımda olan canım komşum ve Kadirli Kadinlar Meclisi üyesi Sariye Çevik hanıma özel selamlar.
Kadirlinin gönül Kadinlarına emekçi kadınlarına selamlar. Umut yoldaşınız şansınız bol olsun.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz