SANAYİ VE TİCARET FUARI AÇILDI

SANAYİ VE TİCARET FUARI AÇILDI

SUMBAS’TA AHIR YANGINI

SUMBAS’TA AHIR YANGINI

DEREDE MAHSUR KALAN İNEK KURTARILDI

DEREDE MAHSUR KALAN İNEK KURTARILDI

KADİRLİ BELEDİYESİ GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİKLERİ DÜZENLENDİ

KADİRLİ BELEDİYESİ GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİKLERİ DÜZENLENDİ

Hasan Dede Türbesi için iyileştirme ve çevre düzenlemesi çalışmaları başladı.

Hasan Dede Türbesi için iyileştirme ve çevre düzenlemesi çalışmaları başladı.

DEPREMZEDELERİN YAŞADIĞI KONTEYNER KENTTE “100. YIL KÜTÜPHANESİ” AÇILDI
    • 1 Şubat 2024 - 10:27:53

Osmaniye’de depremzedelerin yaşadığı konteyner kentte “100. Yıl Kütüphanesi” açıldı
Osmaniye’de depremzedelerin yaşadığı konteyner kentte, Türk Kızılay ve Anadolu Aslanları İş Adamları Derneğinin işbirliğiyle “100. Yıl Kütüphanesi” hizmete sunuldu.

Karaçay Konteyner Kenti’ndeki açılışta Türk Kızılay Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Saygılı, Vali Yardımcısı Hakan Yavuz Erdoğan, Türk Kızılay personeli ve konteyner kentte yaşayan depremzedeler yer aldı.

Saygılı, buradaki konuşmasında, 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde Türk Kızılay olarak yaraları sarmaya devam ettiklerini söyledi.

Depremin ilk saatlerinde sahada olduklarını belirten Saygılı, “Son depremzede kardeşimiz devletimizin yaptığı kalıcı konutlara yerleşene kadar yanlarında olmaya devam edeceğiz. Cumhuriyet’imizin 100. yılı vesilesiyle depremzedelerimizin kaldığı konteyner kentte kütüphaneler açıyoruz. İlk kütüphanemizi Hatay’da açtık, ikinci kütüphanemizi de Osmaniye’de açıyoruz.” dedi.

Konteyner kentlerde okula giden milyonlarca öğrenci olduğunu aktaran Saygılı, bu öğrencilerin daha rahat çalışacağı ve eğitim ihtiyaçlarına kolaylıkla ulaşabileceği kütüphaneleri açmaya devam edeceklerini bildirdi.

Saygılı, bu kütüphanelerde bilim insanlarının yetişmesini arzu ettiklerini dile getirerek, “Kurtuluş Savaşı’nda millet olarak nasıl kenetlendiysek, 6 Şubat’ta da millet olarak hemen devletimizin etrafında kenetlendik. Yaramızı hep birlikte sardık, sarmaya da devam ediyoruz.” diye konuştu.

Vali Yardımcısı Erdoğan da konteyner kentte verilen hizmetleri anlatarak, kütüphanenin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından kütüphane açıldı.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz