DOĞA SEVERLER GÜZEL HAVANIN TADINI ÇIKARDI

DOĞA SEVERLER GÜZEL HAVANIN TADINI ÇIKARDI

VALİ DR. ERDİNÇ YILMAZ, KADİRLİ’NİN TESPİH USTALARI KAZIM İSPİR VE MUSTAFA İSPİR’İ ZİYARET ETTİ

VALİ DR. ERDİNÇ YILMAZ, KADİRLİ’NİN TESPİH USTALARI KAZIM İSPİR VE MUSTAFA İSPİR’İ ZİYARET ETTİ

TUĞRA YÜZME HAVUZU YARIN SEZONA BAŞLIYOR

TUĞRA YÜZME HAVUZU YARIN SEZONA BAŞLIYOR

EĞİTİM – BİR – SEN İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI

EĞİTİM – BİR – SEN İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI

ÇOCUKLAR “23 NİSAN ŞENLİKLERİNDE” EĞLENDİ..

ÇOCUKLAR “23 NİSAN ŞENLİKLERİNDE” EĞLENDİ..

ÇOK UZAKTAN EĞİTİM!
    • 29 Mart 2023 - 08:07:11

ÇOK UZAKTAN EĞİTİM!

Yaşanan büyük felaketin hemen arkasından depremzedelerimizin barınma ihtiyacını karşılamak adına ülke genelindeki üniversitelerdeki eğitimlerin durdurulması ve Kredi Yurtlar Kurumuna ait yurt odalarının AFAD’ın emrine verilmesi, her ne kadar aciliyet bakımından yerinde bir karar gibi görünse de uzun vadede ne gibi dezavantajlar doğuracağı pek kestirilmeden hızlı atılmış bir adım oldu. Ne yazık ki manzara çok kötüydü, elbette çaresizdik, düşkündük, tarumar haldeydik…Böylesine sıcağı sıcağına alınmış bir karar başlangıçta hepimize doğru gibi geldi. Lakin biraz sakinleşip aradan biraz zaman geçince, biraz daha soğukkanlı ve sağduyulu düşününce verilen bu kararın daha sonra yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini şimdi daha iyi anlıyoruz.

Elbette, depremin şiddetli vurduğu K.Maraş, Hatay ve Adıyaman gibi şehirlerden çevre illere büyük bir göç kordonu oluştu,bir barınma gerçeği ortaya çıktı fakat deprem bölgesine uzak olan İstanbul gibi büyük şehirlerimizdeki yurt kapasitesinin çok azının dolduğu söylendi.Yurtlara ihtiyaç olduğu gerekçesiyle üniversitelerde yüz yüze eğitime ara verilmesini,sonrasında ise uzaktan eğitime geçilmesini doğru bulmuyorum. Pandemi zamanında uzaktan yapılan online eğitimin beklenen performansın çok uzağında kaldığına hepimiz şahit olduk. Deprem bölgesindeki 11 ildeki 8 üniversite ve yurtlarında bir yıkım olmadı.

Ülke genelindeki üniversitelerde açık öğretim dışında neredeyse 4 milyon genç eğitim görüyor. Sadece 376 bin 770 bin öğrencimiz depremden etkilenen bölgelerde eğitim alıyor. Bu kadar büyük bir yüzdelik dilime sahip olan üniversite gençliğini yüz yüze eğitimden uzak tutmak artık şu gün itibariyle yanlıştan öte bir şey değildir.

Yüz yüze eğitimin aktif bir biçimde devam etmesi ülke geleceği açısından ciddi önem arz etmektedir. Öyle ki Kurtuluş Savaşı süresinde bile öğrenciler,cepheden uzak tutulmuştur. 2 yıl kadar süren Covid salgını nedeniyle büyük yara alan eğitim sistemimizin ilk kademeden başlayarak üniversite sıralarına kadar köklü reformlardan geçmesi kaçınılmaz. Ülke olarak ciddi olumsuzluklarla karşı karşıya kalan eğitim sistemimizi yeniden canlandırmak ,ayağa kaldırmak artık şart.Unutmayalım ki sağlam binaların projelerini çizecek,inşaatını yapacak olan gençleri biz bu üniversitelerde yetiştireceğiz.

EMRE KIR-EĞİTİMCİ-YAZAR

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz