İSKAN EVLERİ CAMİİNDE AŞURE ETKİNLİĞİ

İSKAN EVLERİ CAMİİNDE AŞURE ETKİNLİĞİ

JANDARMADAN UYUŞTURUCU TACİRLERİNE GEÇİT YOK

JANDARMADAN UYUŞTURUCU TACİRLERİNE GEÇİT YOK

Sporcular “ödüllendirildi”

Sporcular “ödüllendirildi”

BAŞKAN OLCAR’DAN “AŞURE” İKRAMINA DAVET

BAŞKAN OLCAR’DAN “AŞURE” İKRAMINA DAVET

Kadirli’de zabıta ekipleri iş yerlerini denetledi

Kadirli’de zabıta ekipleri iş yerlerini denetledi

ÇOCUKLAR HAKLARINI UYGULAMALI OLARAK ÖĞRENİYOR
    • 6 Haziran 2024 - 20:26:53

ÇOCUKLAR HAKLARINI UYGULAMALI OLARAK ÖĞRENİYOR

Çocuk Hakları Bildirgesinin kabul edilişinin 100. Yılında, toplumda çocuk hakları kültürünün oluşturulması, çocukların yaşamı boyunca dâhil olduğu sistemlerin iyileştirilmesi amacıyla Kadirli Kaymakamlığı koordinesinde “ÇOCUK HAKLI PROJESİ”hayata geçti.
Kadirli Kaymakamlığı koordinesinde, Prof. Dr. Asiye NUHOĞLU bilimsel danışmanlığında; Kadirli Eğitim ve Kültür Vakfı, Kadirli Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü, Kadirli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kadirli Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü İşbirliği ile yürütülmekte olan Çocuk Haklı Projesi ara değerlendirme toplantıları 18-19 Mayıs tarihlerinde Kadirli’ de gerçekleştirildi.
Kadirli Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından anaokulları, ilk ve ortaokullarda eğitim gören, Kadirli Afad Konteyner Kent Yerleşkesinden barınma hizmeti alan, koruyucu aile/ Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti alan çocuklarımıza “Çocuk Hakları, Sağlıklı Beslenme, Akran Zorbalığı, Dijital Bağımlılıklar, Milli Değerlerimiz ve Bayramlarımız, Meslek Seçimleri” konulu eğitim, sosyal ve kültürel farkındalık çalışmaları gerçekleştirildi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü tarafından liselerde çocuk hakları konulu eğitim verildi.
Çocuklarla yakın temasta olan meslek mensupları ve kamu kurumları (Okul yöneticileri ve rehber öğretmenleri, Öğrenci Velileri, Zabıta Ekipleri (Çocuk Dilendiriciliği/Mendil Satıcılığı konularında), Kolluk Kuvvetleri, Baro Çalışanları) ile sosyal iyileştirmeye yönelik görüşmeler gerçekleştirildi. Proje Bilimsel Danışmanı Prof. Dr. Asiye NUHOĞLU 18-19 Mayıs 2024 tarihlerinde Kadirli ilçemize gelerek koruma ve bakım altında olan çocuklar ve Kadirli Gençlik Merkezinde çeşitli kurslara katılan çocuklar ile atölye çalışmaları gerçekleştirdi; sivil toplum, Baro, Belediye ve proje ortakları ile toplantılar düzenledi. Proje paydaşları içinde bulunduğumuz 2024 yılının Çocuk Hakları Bildirgesinin kabul edilişinin 100. yılı olması nedeniyle 100. Yıl anısına “Çocuk Hakları Sokağı, Çocuk Hakları Parkı vb” gibi çocuklara özgü sosyal yaşam alanlarının düzenlenmesi ve diğer ortak çalışmalar konusunda Kadirli Belediye Başkanı Mustafa Mert OLCAR ile görüştü.
Proje Bilimsel Danışmanı Prof. Dr. Asiye NUHOĞLU, Kadirli Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü danışmanlığında Bi Bakar Mısın? Adlı tiyatro grubu için Karagöz ve Hacivat Orta Oyunu ana hattında gösteriler kurgulandı. Tiyatro grubu tarafından “Çocuk hakları, akran zorbalığı, sağlıklı beslenme, dijital bağımlılıklar, çocuk işçiliği” konularında pedagojik anlatım tekniği ile oyunların sergilenmesi sağlandı.
Proje kapsamında I. dönemde yapılan çalışmaların değerlendirildiği ve II. Dönem yapılması planların çalışmaların yer aldığı ara rapor Prof. Dr. Asiye NUHOĞLU ve proje paydaşları tarafından Kadirli Kaymakamı Sayın Yakup GÜNEY’ e sunuldu.

SUMBAS’DA SERGİ AÇILIŞI, YOĞUN İLGİSİYLE KARŞILANDI

Sumbas’ta Devlet Bahçeli Çok Amaçlı Toplantı Salonu’nda düzenlenen sergi açılışına Kaymakam Taşkıran, Milletvekili Kaya ve belediye başkanları katıldı.
Sumbas’ta, Devlet Bahçeli Çok Amaçlı Toplantı Salonu’nda düzenlenen sergi açılışı büyük ilgi gördü. Etkinliğe, Sumbas Kaymakamı Mehmet Furkan Taşkıran, Cumhuriyet Halk Partisi Osmaniye Milletvekili Asu Kaya, Sumbas Belediye Başkanı Zeki Demiroğlu ve Mehmetli Belediye Başkanı Fatih Seyitoğlu katıldı.
Açılış konuşmasında, Kaymakam Taşkıran, sanatın ve kültürel etkinliklerin toplumun gelişimine katkı sağladığını vurgulayarak, sergiye destek veren herkese teşekkür etti. Milletvekili Asu Kaya ise bu tür etkinliklerin bölge halkının sanatla buluşmasına vesile olduğunu belirtti.
Sergide, yerel sanatçıların eserleri sergilendi ve katılımcılar, bölgenin zengin kültürel mirasını yansıtan bu eserleri yakından inceleme fırsatı buldu. Belediye başkanları Demiroğlu ve Seyitoğlu da etkinliğin önemine dikkat çekerek, sanata ve sanatçılara destek vermeye devam edeceklerini ifade ettiler.
Sergi açılışı, sanatseverlerin yoğun ilgisiyle karşılandı ve etkinlik, bölgedeki sanat ve kültür faaliyetlerine olan ilginin bir göstergesi olarak değerlendirildi.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz