SANAYİ VE TİCARET FUARI AÇILDI

SANAYİ VE TİCARET FUARI AÇILDI

SUMBAS’TA AHIR YANGINI

SUMBAS’TA AHIR YANGINI

DEREDE MAHSUR KALAN İNEK KURTARILDI

DEREDE MAHSUR KALAN İNEK KURTARILDI

KADİRLİ BELEDİYESİ GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİKLERİ DÜZENLENDİ

KADİRLİ BELEDİYESİ GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİKLERİ DÜZENLENDİ

Hasan Dede Türbesi için iyileştirme ve çevre düzenlemesi çalışmaları başladı.

Hasan Dede Türbesi için iyileştirme ve çevre düzenlemesi çalışmaları başladı.

ÇOCUK YETİŞTİRMEK SANATTIR…
    • 30 Ağustos 2020 - 18:32:23


Sağlıklı ve topluma faydalı kişiler yetiştirmeyi tüm aileler ister.Kendimizce kurallarla ve büyüklerimizden gördüğümüz üzere yetiştirdiğimiz çocuklarımızla gurur duymak isteriz.
Oysa en faydalı öğrenme şekli yaşayarak deneyerek olandır. Çocuklar etrafta gördüklerini taklit eder.Bu yüzden onlar yanımızdayken Hareketlerimize dikkat etmeliyiz alıştırmak istediğimiz her neyse en azından onun yanında o hareketleri yapmalıyız. Elbette büyüyünce durumlar değişiyor ,daha çok çevreleri oluşuyor ,farklı şeyler görüyor ve böylelikle farklı şeyler öğreniyorlar. Ama İyiyi kötüden ayırmayı , doğruyu yanlıştan ayırmayı öğrenmek ailede başlıyor.
Daha anne karnındayken çocuğun kişilik yapısı gelişiyor. Bu yüzden hamilelik Sırasında kadının duygu hali çok önemli. Eğer her şey yolundaysa sağlıklı bir çocuk dünyaya geliyor ama anne adayı hamilelik sırasında sıkıntı ve stres yaşamışsa eğer Buda sağlıksız bir çocuk dünyaya gelmesine sebep olabiliyor. Bebek taşıyan kadının değişen hormonlarına yaşadığı sıkıntılar eklenince bebek bunlardan olumsuz etkileniyor.
Anne baba olmak sanatçı olmak ,çocuk yetiştirmek te bir sanattır aslında.Eserlerimizle övünmek elimizde . Kız çocuk , erkek çocuk farketmez aynı değerde olmalı. Özellikle aile içinde sevgiyle büyüyen özgürce konuşabilen Çocuklar, geleceğin sağlam ,ayakları yere basan ve tüm canlılara Saygı duyan insanlar olmasının en büyük sebebidir.Geleceğin mimarları çocuklarımız bu ülkenin gelişmesini sağlayacak.
İlçemiz Kadirli de güzel bir ailenin başarılı kızlarından birini bu konuda emsal olması için anlatmak istiyorum. 2018 yılında tanıdım onu Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan “Liseler Destan Yazıyor, Hikayeler “ isimli kitapta Osmaniye ilinde üç Öğrenciden biri TRT basın mensubu arkadaşımızın biricik kızı İşte şimdi de ilköğretim matematik öğretmenliğini kazanmış. Başarılarının devamını diliyorum. Gördüğüm kadarıyla Kadirli insanı çocuklarına kıymet veriyor ve bu bölgede başarı oranı yüksek. Yani değer gören çocuklar başarılı olur bu da ülkemizin gelişmişlik oranının artmasına sebep olur. Buna bir örnek daha vereceğim .Kadinlar Meclisi üyemiz Sara Kara hanım ve eşini de kutluyorum. Mükemmel çocuklar yetiştirmişler . Kızları Selen Kara da bu yıl Tıp Fakültesini kazanmış. Başarılarının devamını diliyorum.
Biz yetişkinler çocuk yetiştirirken şiddete meyilli erkek çoçuklarına saygının önemini aşılamalıyız ki ,eşine de annesi kadar, kız kardeşi kadar kıymet versin. Aile içinde birbirimize saygılı davranmalıyız ki şiddeti görmeden sevgiyi görsünler. Çünkü çocuklar gördükleriyle beslenirler. Sürekli aynı şeyle beslenen çocuktan büyüdüğünde ne beklersiniz ?
Maske mesafe temizlik konusuna dikkat etmeye devam ediyoruz. Mısır hasadı sonrasında anız yakımı istemiyoruz.
Kirli hava solumak istemiyoruz.İhbar edilen yerlere anında ulaşarak , itfaiye ve helikopterle yangının söndürülmesini sağlayan kaymakamımız bu konuda kararlılığını göstermiş oldu.Anız yakanlara ciddi cezalar uygulanacağını bildiren Sayın Kaymakamımıza teşekkürlerimi sunuyorum.
Yaşadığımız her anın değerli olduğunu unutmayalım. Biz Kadirli Kadınları olarak birbirinden güzel projelerle insanların hayatına faydalı olmaya çalıştık,yaptığımız etkinlikleri @kadirlikadınlarmeclisi hesaplarından sürekli yayınlıyoruz.Çünkü güzellikler paylaştıkça çoğalır. Tüm üyelerime sevgi ve selam gönderiyorum.
Bu haftalık ta bu kadar. Haftaya engelli çocukların ve ailelerinin yaşamlarını konuşalım. Umut yoldaşınız şansınız bol olsun.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz