ATAMASI YAPAN DOKTORLAR HASTA KABULÜNE BAŞLADI

ATAMASI YAPAN DOKTORLAR HASTA KABULÜNE BAŞLADI

SUMBAS’DA 23 NİSAN COŞKUSU

SUMBAS’DA 23 NİSAN COŞKUSU

OTOMOBİL EVİN BAHÇESİNE DÜŞTÜ 1 YARALI

OTOMOBİL EVİN BAHÇESİNE DÜŞTÜ 1 YARALI

KADİRLİ’DE 104.YIL 23 NİSAN COŞKUSU

KADİRLİ’DE 104.YIL 23 NİSAN COŞKUSU

VALİ YILMAZ, 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ’NDE BULUŞTU

VALİ YILMAZ, 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ’NDE BULUŞTU

CİHANGİR: ÖZNESİ OSMANİYE OLAN REKTÖR OLMAK HEDEFİMDİR
    • 13 Ocak 2021 - 07:26:33

Osmaniye Korkut Ata Üniversitemizin mevcut rektörünün süresi bu ay içinde tamamlanıyor.
Osmaniye Korkut Ata Üniversitemizin mevcut rektörünün süresi bu ay içinde tamamlanıyor. Rektör adaylarımızdan Prof. Dr. Mehmet Cihangir bugün 7 Ocak Gazeteciler Cemiyeti’mizin adına Cemiyet Başkanı Bahri Çolpan’ı ziyaret etti. Resmi bir mensubiyeti olmasa da uzun yıllar Başak Gazetesi’nde Osmaniye’nin sorunları üzerine yazılar hazırladığını ifade eden, bu süreçte hiçbir yazısına müdahale etmemesi nedeniyle Başkan Bahri Çolpan’a teşekkür eden Prof. Dr. Mehmet Cihangir, Cemiyetimiz mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutladı. Takiben üniversitenin ve şehrimizin sorunlarından bahsederek rektör seçilmesi durumunda projelerini anlattı.

Üniversitemizin 13 yıldan bu yana var olduğunu, belirli ölçülerde fiziksel altyapının ve insan kaynağının tamamlandığını vurgulayan Prof. Cihangir, Osmaniye halkının üniversiteye bakışının çok sevecen olduğunu ancak tabanda bu sevecenliğin yeterince karşılık bulamadığı görüşünün ağırlıkta olduğunu ifade etti.

Kendisinin de bu şehrin sokaklarında büyüdüğünü, o nedenle yıllardır Osmaniye sevdasıyla çalışmalar yaptığını, gazetelerdeki yazılarının, üniversitede yaptığı ve yaptırdığı çalışmalarda özne olarak hep Osmaniye’yi almasının, 4 yıl önce organize edilen Osmaniye Sempozyumu’nun düzenleme kurulunda aktif rol almasının bu sevdanın somut göstergeleri olduğunu söyleyen Prof. Cihangir, “ancak beklentim artık bu sevdanın platonik olaktan çıkmasıdır” şeklinde konuştu.

Üniversiteyle ilgili çok sayıda projelerinin bulunduğunu, bunların pek çoğunu sosyal medya ve basın üzerinden kamuoyu ile paylaştığını vurgulayan Prof. Dr. Mehmet Cihangir, rektör olarak takdir olunması durumunda görevini sadece dört yıl ile sınırlayacağını söyledi. Belli tecrübeler edinilmesine karşın ikinci dönemin yöneticileri rehavete itebildiğini, kendisinin ise bu şehirde ömür sürmek isteyen biri olarak sadece hizmetleriyle anılmak istediğine dikkat çeken yönetim biçimlerinin şeffaf, adaletli, etkin ve verimlilik anlayışına dayanacağını vurguladı. Torpilin, adam kayırmacılığın olmadığı herkesi kucaklayan bir üniversite ortamının önemine dikkat çeken Cihangir Üniversitenin tüm birimlerinde kurumsal yapıyı oluşturacak yönetsel kararların tek kişi bazlı olmasının önüne geçeceğiz dedi.

Devletimizin verdiği yetkileri halkımız yararına kullanacak yetkinin ekibimizi şımartmasına izin vermeyeceğizşeklinde konuşan Cihangir, haksızlığa uğradığını düşünen her vatandaşın derdi derdimiz olacak, haksızlığı giderecek, haksızlığı yapanlara mevzuat doğrultusunda gerekli tepki gösterilecektir dedi. Güç zehirlenmesi yaşamayacaklarını ifade eden Cihangir ayrıca güç karşısında el pençe durmayacak öğrenciler yetiştirmeyi hedefleyeceklerini vurguladı.

Görevini layıkıyla yapan güvenlikçi ya da işçi personelimizin çocuklarına ekmek parası kazanmak için burada olduğu gerçeğini unutmayacaklarını, siyasi ya farklı baskılarla bu insanların yerlerine başkalarının alınmasına izin vermeyeceklerini vurgulayan Prof. Cihangir, Osmaniye ve üniversite için yapacakları bazı başlıkları şu şekilde özetledi.

Şehrin sağlık altyapısının güçlenmesine destek vereceğiz.

Sanayi ile işbirliğinin gelişimini büyük bir ciddiyetle yapacağız.

Stratejik konularda diğer üniversitelerle ortak AR-GE yapacağız.

Tüm akademik kadroyu ve öğrencileri üniversitemizin en büyük serveti olarak görüyoruz.

Müfredatları paydaşlarımızla güncelleyeceğiz.

Öğrenci toplulukları ile STK’LAR ve iş dünyası arasında işbirlikleri oluşturacağız.

Rekabet edebilir bir üniversite oluşturacağız.

Üniversitemizin akademik kalitesi ve verimliliğini artıracağız.

Öğrencileri iş hayatına hazırlayacak üniversitenin kapılarını iş dünyasına, iş hayatının kapılarını öğrencilere aralayacağız.

Araştırma ve uygulama merkezleri kurup bilimsel araştırmalara ağırlık vereceğiz.

Kişiyi değil, alanı ve ihtiyacı önceleyen personel yapılanmasına önem vereceğiz.

Yenilikçi ve girişimci bir üniversite olacağız.

Vizyoner ve değişime açık olacağız.

Bilimsel bilgi üretme anlayışını yerleştirecek, üretilen yeni bilginin patentlenme ve/veya ürüne dönüştürülüp toplum yararına kullanılmasının sağlanması için gerekli çalışmaları yapacağız.

Nitelikli proje ve makale üretiminin sürdürülebilir artmasını sağlamaya yönelik fiziksel ve insan kaynağını güçlendireceğiz.

YÖK’ün her yıl açıkladığı üniversitelere verilen karnelerle oluşturulan sıralamada üniversitemizi mevcut konumdan çok üstlere çıkaracağız.

Eğitim-öğretimin daha etkin ve verimli olması için gerek altyapı ve gerekse beşeri olarak en iyisini gerçekleştirmek üzere var gücümüzle çalışacağız.

Osmaniye adına yapılan tüm projelere destek vereceğiz.

İhalelerimizi canlı olarak yayınlayacağız.

Mühendislik birimlerinin uluslararası akreditasyonlarını sağlayacağız.

Şehrimizin sağlık altyapı eksikliğini gidermeye yardımcı olacağız.

Şehrimiz değerlerinin adlarını üniversitemiz içerisinde yaşatacağız.

Şehrimizin tarihi ve arkeolojik zenginliklerini insanlığa kazandıracağız.

Osmaniye adına yapılan veya yapılacak olan her projede var olacağız.

Üniversitemizin halkımızla yakınlaşması için çözümler bulacağız.

Üniversitemiz teknik kapasitesinden sanayimizin yararlanmasını sağlayacağız.

Teknik öğrencilerimizin eğitimlerini sanayi merkezlerinde çalışarak tamamlamalarını sağlayacağız.

Kapasitemizle üretecek ekonomiye katkı sağlayacağız.

Sıkışan kampüs için yeni araziler bulacağız.

Şehrimizle bütünleşik bir üniversite oluşturacağız.

İstişare ortamına önem vereceğiz.

“Bölgesel kalkınma odaklı misyon farklılaşması ve ihtisaslaşma projesi ”ne üniversitemizin eklenmesine özel gayret göstereceğiz.

Doğru gelişme stratejileri ile yerel, bölgesel ve ulusal kalkınmada önemli bir katalizör görevi üstleneceğiz.

Tüm projelerinin kapsamlı bir kamuoyu bildirisi ile son kez açıklayacaklarını vurgulayan Prof. Dr. Mehmet Cihangir, yaşamı süresince edindiği, özel sektör ve bürokrasi tecrübesinden sonra akademik sistemde bölüm başkanlıkları, enstitü müdür yardımcılığı, dekan yardımcılığı, Bahçe ve Osmaniye Meslek Yüksekokulları Müdürlükleri, Yüksekokul Müdürlükleri Koordinatörlüğü, Fakülte kurulu üyeliği, fakülte yönetim kurulu üyelikleri ve yaklaşık 5 yıl boyunca üniversite senatosunda senatör üye olarak kazandığı tecrübelerle rektör olarak üniversiteye ve Osmaniye’ye hizmet etmeye gayret edeceğini ifade etti.

Ziyaret nedeniyle memnuniyet duyduklarını ifade eden 7 Ocak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bahri Çolpan önerilerini ifade ederek ziyaret için teşekkür etti.

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz