KADİRLİ’DE DEREYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLER VERİLDİ

KADİRLİ’DE DEREYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLER VERİLDİ

KADİRLİ’DE 18 MART  ŞEHİTLERİ ANMA  GÜNÜ YAPILDI

KADİRLİ’DE 18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ YAPILDI

ŞEHİT VE GAZİ AİLERİNE İFTAR YEMEĞİ

ŞEHİT VE GAZİ AİLERİNE İFTAR YEMEĞİ

18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ VE ÇANAKKALE ZAFERİNİN 109. YILDÖNÜMÜ İLÇEMİZDE TÖRENLE KUTLANDI

18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ VE ÇANAKKALE ZAFERİNİN 109. YILDÖNÜMÜ İLÇEMİZDE TÖRENLE KUTLANDI

18 MART ŞEHİTLERİ İÇİN ANMA GÜNÜ MEVLİT OKUTULDU

18 MART ŞEHİTLERİ İÇİN ANMA GÜNÜ MEVLİT OKUTULDU

BİLİYOR MUSUN?
    • 29 Eylül 2022 - 07:54:53

BİLİYOR MUSUN? – MUSTAFA KEMAL EVREN ÇİĞİL

Sessiz severek yol aldığım sular…Unutamadığım ve ilkleri yaşadığım uzun yollarım… Zor vakitlerde kaçtığım konaklar, evler, vadiler, diyarlar ve fırtınalar… Bir o kadar da kendimi feda ettiğim yarenler, şarkılar, tarihler ve atalar…
Sarılıyor iliklerimize kadar topraklar. Set çekilip örülüyor duvarlar…
Öpüştüğüm dalgalar, kendimi adadığım Rodoslar, sayısını sayamadığım koylar, uğruna öldüğüm adalar… Gemisiyle, bayrağıyla bana ait olan denizler… Islık çalınca dahi sesimi duyan komşular, yaralanınca yardıma uzanan eller ve düşlerimde kırılmadığım oyunlar…
Çevriliyor yıldızlar. Silahlar saklanıp hazır ediliyor ordular…
Gözlerimi feri, dizlerimin dibi, geçmeyen özüm, başucumdaki tavrım, yandığım, yangınım… Sarhoşluğum, mutluluğum, ufkum ve haramla helali yazdığım… Sine sine sinsice ve dahası gizlice ateşe atılıyor!
Uyan hadi.
Tahrikle gelen, tehditle gelen, algıyla gelen, zulümle gelen itile itile dökülür suya. Tarihle gider. Fakat ne o eski iman ne de o eski kudret var bende. Yok sayılarak, üzerine basılarak, bir kaba muhtaç, güneşe hasret, camiye uzak, şeytanın koynunda büyüttüler beni. Toprakları unuttum. Kalabalıklar arasında dağıldım. İyiliği menfaate bilendim. Kalkamadım yokluktan. Varlıklarımı yolsuz isimlere terk ettim. Terk etmesem zindan beni beklerdi. Şimdi suskun, şimdi lal!
Uyan hadi, uyanabilirsen.
Şehadet! Şehitlik! Vatan sevdası! Ana özlemi! Ata saygısı! Tarih yüceliği var mı bende? Arafta kala kala unutturdular bana tüm bunları. Allah şahit sır değil bunlar. Bile bile yaptılar. Ben sustum dostumu vurdular. Ben konuştum ülkümü kırdılar. Ben koştum tabağımı çaldılar. Ben coştum mutluluğumu aldılar.
Uyan hadi!
Derken nasıl olacak artık bu?
Sardılar etrafımı, Ben Irak! Ben Suriye! Ben Afganistan! Ben Filistin Ben Libya! Ben Tatar türkü! Ben kimim biliyor musun?
Uyan hadi uyanabilirsen…

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz