“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

“31 Mart’ta çok önemli bir karar vereceğiz!

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Motosiklet kulüplerinden başkan Tarhan’a destek

Şahin müjdeyi sahada verdi…

Şahin müjdeyi sahada verdi…

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ANDIRIN CADDESİ İFTARI 28 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

ÖĞRETMEN KİMDİR ?

BERBER, KUAFÖR VE GÜZELLİK SALONLARININ TATİL GÜNLERİ BELİRLENDİ
    • 23 Aralık 2022 - 14:15:41

BERBER, KUAFÖR VE GÜZELLİK SALONLARININ TATİL GÜNLERİ BELİRLENDİ

 

Osmaniye Ticaret Müdürlüğünün açıklamasında Türkiye Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonu İşletmecileri Federasyonunun talebi ve Türkiye Odalar Borsalar Birliği ile Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonunun uygun görüşleri dikkate alınarak hazırlanan Bakanlık (Ticaret Bakanlığı) Makamı Oluru ile berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftada bir defa kapalı olacakları günün aynı ya da birbirinden farklı olabilecek şekilde ilgili meslek kuruluşlarının görüşleri alınmak suretiyle Valiliğimiz tarafından 14.09.2022 tarihinde belirlenmiştir.

 

Ancak, Ticaret Bakanlığının onayı ile, Valilikler ile meslek kuruluşları arasında devam eden görüş alma sürecinde zamana ihtiyaç duyulması nedeniyle 01.10.2022 tarihinde uygulanması gereken surenin 01.01.2023 olarak değiştirilmiştir.

 

Bu kapsamda, Osmaniye Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliğinin 14.09.2022 tarihli Valilik olurundaki, Osmaniye Berberler ve Kuaförler Esnaf Odasına kayıtlı kuaför esnaflarının hafta sonu tatil günlerinin Salı günün, Pazar günü olarak değiştirilmesini taleb etmesi sonucunda, hafta sonu tatil günleri tekrar güncellenmiştir. Valiliğimizin 19.12.2022 tarihli oluru ile Osmaniye il ve ilçelerde faaliyet gösteren berber, kuaför ve güzellik salonlarının hafta sonu tatil günlerinin, Osmaniye il Merkezi ve Hasanbeyli ilçesinde Berber, Kuaför ve Güzellik salonlarının hafta sonu tatilinin Pazar günü olmasına, Kadirli, Düziçi, Toprakkale ve Sumbas İlçelerinde berber ve güzellik salonlarının pazar günü, kuaförlerin ise salı günü olmasına, Bahçe ilçesinde ise berberlerin pazar günü, kuaför ve güzellik salonlarının salı günü olmasına ve 01.01.2023 tarihinden itibaren uygulanmasına karar verilmiştir.

 

Ticaret İl Müdürlüğü

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz