OSMANİYE VALİSİ ERDİNÇ YILMAZ KADİRLİ’DE İNCELEME VE ZİYARETLERDE BULUNDU..

OSMANİYE VALİSİ ERDİNÇ YILMAZ KADİRLİ’DE İNCELEME VE ZİYARETLERDE BULUNDU..

KAN BAĞIŞI KAMPANYASINA YOĞUN İLGİ

KAN BAĞIŞI KAMPANYASINA YOĞUN İLGİ

100. YIL ORTAOKULU TÜRKİYE YARI FİNALLERİNDE

100. YIL ORTAOKULU TÜRKİYE YARI FİNALLERİNDE

ŞEHİT POLİSLERE YASİN-İ ŞERİF OKUTULDU

ŞEHİT POLİSLERE YASİN-İ ŞERİF OKUTULDU

UYUŞTURUCU OPERASYONU 2 KİŞİ TUTUKLANDI

UYUŞTURUCU OPERASYONU 2 KİŞİ TUTUKLANDI

BAYRAM DEĞİL SEYRAN DEĞİL!
    • 1 Ağustos 2022 - 07:28:13

BAYRAM DEĞİL SEYRAN DEĞİL!

EMRE KIR

 

24 Temmuz Lozan Barış Antlaşması’nın 99.yıldönümü idi. Bu vesile ile Lozan Barış Antlaşması’nın 99’uncu yıl dönümünde, cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’i, silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimizi saygı ve minnetle yad ediyorum. Üzerinden tam 99 yıl geçmiş bir toplantının perde arkasında hala spekülasyonlar, iddialar ve varsayımlar devam ediyor. Korkunç bir Lozan cehaleti yaşıyoruz milletçe.

 

CHP Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Lozan Barış Antlaşması gününün bayram ilan edilmesine yönelik meclise önerge verecek olması kuşkusuz “bayram değil seyran değil …’’ sözünü hatırlattı bizlere. E insana sormazlar mı “Cumhuriyetimizin kurucuları bayram ilan etmemiş de şimdi biz mi bayram ilan edelim” diye. Başta Miçotakis öncülüğünde Yunanistan olmak üzere batılı devletlerin ısrarla, “Türkiye, Lozan Barış Antlaşması’nın hususlarını çiğniyor, kaldırmaya çalışıyor’’ gibi serzenişlerine ayak uydurarak, ABD senatosuyla görüşen muhalefet tarafının hemen akabinde böyle bir açıklama yapması kuşkusuz çok manidar.

 

İktidar tarafı ise Lozan Barış Antlaşmasına uluslararası alanda zaten uyulmadığını, Yunanistan’ın özellikle bu anlamda antlaşma şartlarını ara ara taciz ettiğini ve bunun tezlerle açık açık ifade edildiğini, antlaşmaya da en üst düzey sahiplik gösterildiğinin altını çiziyor. Öyle bir antlaşma ki; kimi vatandaş daha kötüsü de olabilirdi derken, birileri de çıkıp daha iyisi olabilirdi, daha fazlasını alabilirdik diyor. Hatta 1923 yılında imzalanan bu antlaşmada, pek çok gizli madde olduğuna inananların sayısı da az değil.

 

Peki, Mustafa Kemal Atatürk, ömrünün son yıllarını neden Hatay’ın anavatana kabul edilmesine harcadı? Türkiye’ye Yunanistan tarafından, ödenmesi gereken savaş tazmininin yerine, ağa babalarının da araya girmesiyle, neden Edirne /Karaağaç tesellisi verildi? Musul, neden 1926‘daki Ankara Antlaşması ile sınır dışında kaldı? İtilaf devletlerinin el koyduğu ve geri verilmeyen 5 milyon altını da unutmadık tabii ki. Meseleye bu taraftan baktığımız zaman pek bayramlık bir durum göremiyoruz.

Bu antlaşmanın ülkemize verdiği haklar elbette tartışılamaz fakat şunu da net bilelim ki Lozan Barış Antlaşması bizden alınanları da geri getirmedi. Sevgilerimle…

 

  • UYARI
  • Sistem 2 Farklı Yöntemle IP Numaranızı Kayıt Altına Almaktadır. Yasal Durumlarda Bu Kayıtlar Yetkili Mercilere Tarafımızdan Verilecektir. Lütfen Yorumlarınızı Buna Dikkat Ederek Yazınız.
  • Yorumla

ANKET

Sitemi nasıl buldunuz?

Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz